Aca_Mladenovic
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 15.10.2020.
- Poruka
- 6
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell OptiPlex 9020
CPU & cooler:
Dell
Motherboard:
Dell
RAM:
16GB Geil EvoVeloce HardcoreGaming 1600MHz DDR3
VGA & cooler:
Asus Expedition RX 570 OC 4GB
HDD:
SSD: Samsung 860 EVO 256GB | HDD: WD Blue 1TB
U poslednje vreme nakon kupovine polovne RX 570 grafičke, pojavio se jedan čudan problem. Nakon gašenja monitora usled neaktivnosti, kada se mrdne miš standardno se monitor upali ali je na slici kao neki "sneg". Ako ugasim ručno monitor za trenutak i upalim sve radi kako treba. Probao sam povezati stari tft monitor od 17 inca i na njemu sve ispravno radi. Inače između Benq monitora i grafičke se koristi DVI-D single link. Probao sam i sa hdmi kablom i adapterom na monitoru dvi-d na hdmi i isti slučaj. Monitor inače ispravno radi na starijem kompjuteru sa grafičkom hd 6870 sa istim kablom. Povezivao sam i kompjuter sa TV-om i sve ispravno radi. Bez ikakvih drajvera se Benq monitor ispravno pali i sa drajverima 17.10 (prva verzija drajvera sa Asusovog sajta, ali sa tim drajverima ima bug da u memory pise 0 mhz na gpu-z) . Sada je trenutno najnovija adrenalin verzija i sve super funkcioniše i sa 19.2 i sličnoj nekoj verziji je isprobano, ali i dalje se pojavljuje na monitoru onaj sneg (slike u prilog). Sumnjam na monitor, jer računar radi sa starijim monitorom, radi sa TV-om, ali kako taj Benq monitor radi sa hd6870, a ne funkcionise sa RX 570? Ništa mi nije jasno.