• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

BSoD na novoj konfiguraciji

pingu_exe

Newcomer
Učlanjen(a)
15.05.2020.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav forumaši,
malo je nezahvalno što sam se tek registrovao i već otvaram temu, ali budući da pratim rad pcaxe-a, odlučio sam da pomoć potražim ovdje jer već duže vrijeme "guglam" o ovom problemu.

Naime, za novu godinu odlučio sam da se počastim potpuno novim računarom, po prvi put.
Odlučio sam se za:

Ryzen 7 2700x
ASUS ROG B450-F
2x8GB Corsair Vengeance @3200MHz
AMD RX 590 Sapphire
Samsung EVO 970 250GB m.2 / 1TB HDD 7200rpm
i ono na čemu nisam smio, ali sam štedio zbog takve situacije, neko be quiet napajanje, 600w, bronze sertifikat.
Win 10 Pro

Šta je problem,
igrajući igre nakon nekog vremena počelo mi se dešavati to da, konkretno prilikom igranja World of Tanks, igra jednostavno zablokira, zamrzne računar i kada uspijem da je spustim preko task managera, obično mi izbaci error, koji govori da je problem nastao najvjerovatnije zbog drajvera grafičke kartice. Redovno sam vršio ažuriranje drajvera putem AMD Radeon Software-a, ali svako malo dešavalo se to što sam naveo iznad, ali ipak, nije se dešavalo toliko često te sam pokušao da zanemarim taj problem jer sam u WoT grupama nailazio na slična iskustva ljudi sa AMD grafičkim karticama.

Međutim, u narednom periodu instalirao sam malo zahtjevnije igrice, konkretno Just Cause 4, tu sam već postao siguran da nešto nije u redu jer bi se nakon svakog pokretanja igre, ista zamrznula nakon 10ak minuta igranja.
Odustao sam od ostalih igara i nastavio igrati samo WoT. Povremeno se desi da tokom igranja, računar prestane da baca sliku, što sam počeo da pripisujem lošem modelu grafičke kartice, jer sam istu kupio u mediamarkt-u, na popustu.
Zatim sam počeo sve češće da dobijam BSoD, što sam u poslednjih 10 godina dobio jednom, e tad sam shvatio da je vrag odnio šalu, ali eto, baš u tom periodu počelo je sve ovo sa koronom, tako da je servis morao čekati.

Ono što me je navelo da se obratim vama, jeste današnje iskustvo. Instalirao sam Battlefield 4, pokrenuo sam je u toku dana možda 4x, svaki put je pukla u idenitčno vrijeme od trenutka pokretanja (takođe, da napomenem, desilo se da se tastatura i miš jednostavno ugase i tako ostanu sve dok ne restartujem računar). Zadnji put kad je pukla dovela je do BSoD.
Otvorio sam Event Viewer, i "čaprkajući" po vremenima svih pucanja primjetio sam da se, između ostalih uglavnom ponavlja ovaj error Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered.
Screenshot

Najviše sumnjam na loše napajanje, ali ipak sam želio da podijelim svoje iskustvo sa vama, možda se neko susreo sa ovim i našao način kako da riješi.
I koje napajanje bi ste preporučili za nadogradnju, gdje god sam pitao, svako ima svoje preferencije ali mislim da ću ovdje dobiti najrealniji odgovor.

Unaprijed hvala na vašem vremenu!
 
Vrh