• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Biznis grade AV

glisa

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
23.03.2017.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Zanima me vase misljenje i preporuka za lagan, brz, pouzdan i stabilan antivirus (sa sto manje false positives i stucanja/zaglavljivanja ostalih servisa i aplikacija koje su u mem) koji moze da se instalira i na windows client i na windows servere, koji je free ili se lako da pechovati.

Imam od ranije Avast Business Free (SMB licence, Basic Antivirus) koji radi na Serveru 2012 R2 (ali nije upravljiv iz konzole dok za klijentske operativne je moguce upravljanje iz online konzole) pak dok Kaspersky Free radi samo na Windows 7/8/10.

Kakvo je vase iskustvo vezano za Avast (merged with AVG engine) i Kaspersky free sto se tice overall mogucnosti i kvaliteta? Da li su bolji od Avira, Bitdefender i Panda resenja? Ili mislite da je Windows Defender ili Microsoft Endpoint Security (4.10+) dovoljan?

Pitam za okruzenje koje nije produkciono, vec je samo namenjeno testiranju i developmentu ali je veoma bitno da ne bude ugrozeno neki crypto virusom i slicno jer je mukotrpno ponovo ste instalirati i podesiti, iako ima backupova svake nedelje.

Hvala

Poslednja izmena:

Riddick

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.02.2014.
Poruka
371
Rezultat reagovanja
197
Moja konfiguracija
Kako sam negde video "Kung Fu" Panda je najbolji antivirusni a nije ni napadna ko ovaj Karperski pa malo po malo reklama neka. Odličan ZoneAlarm AV. Tih neprimetan i nema false positive.

imanja010

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.04.2015.
Poruka
188
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Interesntno, tražiš enterprise a ne bi dinar da daš, još da bude dobar a da može lako da se patchuje? Kako da bude dobar ako sopstvenu sigurnost ne zna da uradi dobro?

Riddick

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.02.2014.
Poruka
371
Rezultat reagovanja
197
Moja konfiguracija
Sva tri koja sam naveo su free i sasvim su zadovoljavajuća. Komercijalne verzije imaju samo dodatke tipa banking, tech suport, i slično ništa bitno. Imaš još i Comodo antivirusni njega sam zaboravio. Inače komercijalne verzije se ne mogu pačovati jer traže internet i teško je pačovati....

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
14.476
Rezultat reagovanja
9.993
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & Be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Patriot Viper 4 x 8 GB DDR4 3200 MHz
VGA & cooler:
Palit nVidia 3060 Ti 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
CUSU CV3500Q 512GB nvme
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
Ne znam da Kaspersky Free može da se instalira na MS Server OS. Kod mušterija koje imaju MS Server 2008 (non-R2) ne može da se instalira Kaspersky Internet Security, pa pretpostavljam da ne može ni Kaspersky Free. Koliko ja znam (a ne znam puno) na servere može da se instalira Kaspersky Small Office Security u onolikom broju koliko je licenca kupljeno.

Riddick

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.02.2014.
Poruka
371
Rezultat reagovanja
197
Moja konfiguracija
Od free AV ja na Serveru 2016 mogu samo ZoneAlarm ili 360 Total Security koji koristi BitDefender engine pristojan AV. Komercijalni AV mogu ali su oni i mlogo skuplji za server a nema to mlogo koristi. Zadovoljan sam sa ZoneAlarmom.

Vrh