• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Bios update za podrsku Intel Core 5 Ultra 225F

Trolada

Newcomer
Učlanjen(a)
04.11.2025.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Postovanje svim clanovima foruma , pise Vukasin iz Novog Sada,koji je sastavljao konfiguraciju pre nego sto sam proverio podrsku bios verzije za moj procesor , pri tome maticna ne podrzava bezprocesorsko updateovanje biosa.

Ploca: Asus Prime H810M-A-CSM
Procesor: Intel Core 5 Ultra 225F
Ram : 32GB Patriot 5600Mhz
Skladiste: Msi Spatium 1tb pcie 4.0
Graficka karta : Gtx 980 referentni model
Napajanje: Raidmax Cobra 850W
Naime, verzija bios-a ploce je iz novembra 2024. a procesor je izasao Q1 2025, te ne dobijam sliku niti mogu da bootujem. Zvao sam bezbroj servisa u potrazi za nekim najranijim Core Ultra procesorom izbacenim Q4 2024, kako bih ga ubacio kod sebe i odradio update ali bezuspesno, ni jedan servis nema neki od navedenih procesora na stanju. Sa Axe komunom sam upoznat vec dugi niz godina, te sam se naravno setio Vas i obracam se uz molbu ako neko poseduje Core Ultra procesor sa oznakom K u sebi , oni su izasli krajem 2024 i neki od njih bi morao da radi na mojoj ploci '' out of box '' . U pitanju su 245K , 265K, 285K Intel Core Ultra procesori kao i KF verzije ovih procesora. Izuzetno bi mi znacila bilo kakva pomoc , jer kao jedino trenutno resenje vidim kupovinu neki od ovih procesora i prodaju mog trenutnog 225F, sto je finansijski udarac svakako.

Hvala svima unapred :)

Vrh