influrex
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 02.05.2016.
- Poruka
- 66
- Rezultat reagovanja
- 5
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
maki
CPU & cooler:
CPU-i5-6500 Cooler-Cosmo Cool LC-CC-120
Motherboard:
Asus Z170 A
RAM:
ddr4 2x8GB GSkill Ripjaws 4@2400mhz
VGA & cooler:
Asus GTX 1060 3gb dual oc
Display:
DELL U 2312HM
HDD:
Samsung 850 evo 120gb - Seagate Barracuda 1TB + 2X HITACHI 500 GB + Ext
Sound:
ZOOM UAC 2 . JBL LSR 305, Beyerdynamic A1 amp clone , HD 650 , DT 770 ,T50RP MK3,Koss KSC75 ,TRN V80
Case:
Black Widow
PSU:
Corsair 550W Vx serija
Optical drives:
SAMSUNG SATA DVD
Mice & keyboard:
Razer Black Widow Ultimate 2014 (razer green switch) +Logitech G502 Proteus Spectrum
Internet:
SBB
OS & Browser:
W10
1. M.2 NVME Kingston A2000 direktno u m2 slot koristi pci expres 3 protok x4 bandwidth ---8 i nesto hhiljada bio na emmi-ju medjutim izgleda da je planulo
2. Crucial MX500 SSD sata 2.5 solidan odnos kvaliteta i cene za nijansu sporiji od samsunga medjutim u realnom radu se to ne primeti , samo na nivou sintetickih testova mislim da je 65eura na kp
3. Samsung 860 Evo 500GB svima dobro poznat oko 8500 na kp,
inace koristim 850evo i tu nema dileme koliko je dobar samsung ali kingston je nov toshiba chipovi , dobar kontroler ,enkripcija, jednostavno novija tehnologija i veci endurance rate ,a crucial je odnos cena kvalitet ,sampion.
bilo bi interesantno cuti i ostala misljenja sta bi ste vi izabrali od ova 3 proizvoda?
sto se mog sistema tice imam slobodan jos 1 sata prikljucak i imam taj m2..koliko sam ja shvatio ako ubacim nvme onda se ne koljem sa sata konektorima nego koristim pci e. i da li je izvodljivo da ima dva butabilna diska npr samsung na sata i nvme na m2 ?
2. Crucial MX500 SSD sata 2.5 solidan odnos kvaliteta i cene za nijansu sporiji od samsunga medjutim u realnom radu se to ne primeti , samo na nivou sintetickih testova mislim da je 65eura na kp
3. Samsung 860 Evo 500GB svima dobro poznat oko 8500 na kp,
inace koristim 850evo i tu nema dileme koliko je dobar samsung ali kingston je nov toshiba chipovi , dobar kontroler ,enkripcija, jednostavno novija tehnologija i veci endurance rate ,a crucial je odnos cena kvalitet ,sampion.
bilo bi interesantno cuti i ostala misljenja sta bi ste vi izabrali od ova 3 proizvoda?
sto se mog sistema tice imam slobodan jos 1 sata prikljucak i imam taj m2..koliko sam ja shvatio ako ubacim nvme onda se ne koljem sa sata konektorima nego koristim pci e. i da li je izvodljivo da ima dva butabilna diska npr samsung na sata i nvme na m2 ?