• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Behringer FCA202

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
Ne znam koliko ljudi je imalo prilike da se sretne sa ovim. Rech je o eksternoj audio kartici, koja se kachi na firewire.

Moj rodjak se amaterski bavi muzikom i nabavio je dotichnu, ali kako nema firewire odluchio je da je poveze preko usb-firewire adaptera shto nije urodilo plodom. Zvao je mene da pokusam, pitao sam ga da li je siguran da to radi, na shta sam dobio potvrdan odgovor, ubo sam kabel u rachunar i naravno bilo je USB device not recognized.

Rekao sam mu da mora da poveze karticu na firewire, pa smo skochili do grada da kupimo FW kontroler, ubacio sam kontroler, rachunar ga je prepoznao, ali zvuchnu karticu nije. Na kartici ima dve LE diode jedna je za power, a druga za firewire konekciju. Kad sam prvi put probao karticu svetlila je samo od power-a, dok se FW nije palila, ali sad cim spojim strujni adapter u karticu svetle obe diode. Doneo sam karticu kuci, ali isto se dogadja, u teoriji kartica moze i da se napaja iz FW, ali ni tako ne radi. Rastavio sam je i jedan cip se posle kratkog vremena solidno zagreje, na cipu pise tsb41ab2, shto sam izguglao da je u stvari FW interfejs kartice, tipujem da ga je USB2FireWire adapter sprzio, al zelim da cujem i druga mishljenja.

:wave:

ziresa

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.04.2011.
Poruka
98
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
I ja sam se po forumima nacitao o tim problemima sa firewire interface-ima. Na poslu imam na dosta mesta prilike da primetim da neki opticki uredjaji koji koriste firewire losije rade nego sto bi trebalo. Experimentalno sam dosao do zakljucka da su FW kablovi izuzetno osetljivi u mehanickom smislu. Konkretno, kada uredjaj pocne da pravi probleme iako je sve ispravno, postavljanjem novog kabla sve proradi kako treba. Mislim da bi PCI audio kartica bila bolje resenje od FW. Ja sam na limundu kupio M-audio delta1010LT i prezadovoljan sam! :wave:

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
Imao je ujak M-Audio iz audiophile serije i prateću opremu ako se dobro sećam i bio je rasprodao sve. Sad je nabavio tog Behringer-a pšto nema puno vremena za muziku, a ovo je jeftinije od M-Audia.

ziresa

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.04.2011.
Poruka
98
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
OK, ali u prodavnici mozda da. Polovne PCI karte se mogu naci na aukcijskim sajtovima za smesne pare! Zato sam ti preporucio da mozda razmislis u tom pravcu.... Moja karta je kostala toliko koliko gore pomenuti behringer kosta nov u Player-u. Prezadovoljan sam i ukupna latencija mi je oko 1mS...

Vrh