Proday
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 2.829
- Rezultat reagovanja
- 114
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba A500 1GH
CPU & cooler:
i5 430M
Motherboard:
Intel HM55
RAM:
2x4GB DDR3
VGA & cooler:
G-Force 330M
Display:
Samsung 32"
HDD:
SSD Crucial M4 512gb
Sound:
Integrated
Case:
Belo 16 inca
PSU:
Neko 220V
Optical drives:
Blue ray RW
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder i MS4000
Internet:
Telekom Adsl 10/1
OS & Browser:
Windows 8 Ent x64
Other:
HTC Desire S
1. Lenovo Legion 7i 2024 model, bele boje, star mesec ipo, bez i najmanje ogrebotine. Prvi i jedini vlasnik, uzet u USA u BestBuy prodavnici kao nov (ne opened box ili refaberikovan). Model sa i7 14700HX, 16gb, 4060 i 1TB brzim samsung gen 4 diskom. Procesor undervoltovan od prvog dana preko intel XTU, nikad presao 1.4V (za one koju su upuceni oko problematike degradiranja novih intela). Odma platio nadogradnju na Win 11 Pro i Accidental Damage Protection koji vazi jos 11 meseci (koliko i garancija koja moze da se produzi) ali verujem da pomenuto vazi samo za Ameriku, ako se ne varam na Legion modele Lenovo ne daje worldwide. Kako god, garantujem za masinu, ista je tenk, ispravna 1000% i sto je najvaznije ima USA Layout i ekran bez i najmanjeg probijanja osvetljenja i losih pixela. Kutiju nemam, racun prosledjujem kupcu da ima za nedaj boze.
Cena 1590e ili ukoliko se odlucite za 32gb rama i +2TB Samsung 990Pro disk koji su trenutno u laptopu pisite pa da se dogovorimo.
2. Asus Zephyrus G16 AMD verzija za 2024, sive boje, star sedam dana (kupljen 12.12), bez i najmanje ogrebotine. Kupio sam ga u Americi u BestBuy prodavnici kao ganc nov (ne opened box ili refaberikovan). Spreman za svaki vid poslovne primene (video montaza, obrada fotografija, programiranje), uzivanje u multimediji ili igranje. U top tri laptopa za ovu godinu od svih vecih youtubera I casopisa koji se bave tom tematikom…pogledajte JarrodsTech kanal npr, ima i lep prikaz. Mada ukoliko ste ovde verovatno vec znate o kakvom hardveru se radi i ciljano birate bas ovaj laptop.
Sto se specifikacija tice:
CPU: AMD Ryzen AI 9 HX 370 (novi ZEN 5 sa najglupljim imenom),
Ekran: OLED sa 240HZ (profesionalno kalibrisan),
RAM: 32GB DDR5 7500Mt/s (zalemljen, ne moze se prosiriti),
Grafika: AMD radeon 890M (odlicna integrisana) + Gforce 4070 (laptop ima MUX Swich i G-sync),
SSD: WD Gen4, 2TB sa odlicnim Read/Write brzinama,
System: Windows 11 Pro (dosao sa Home, platio sam nadogradnju).
Citac SD kartica: 250+ Mb/s (verovatno najbrzi na trzistu trenutno).
Keybord: USA Layout, RGB osvetljenje (single zone, nije per key).
Baterija: 90Wh (autonomija tj trajanje baterije jedno od najboljih po svemu sto sam video, mada nisam licno testirao, stoji mi limit uvek na 80% kako bi sacuvao bateriju).
Ostalo:
Procesor undervoltovan od prvog dana preko G-Helper aplikacije (Armory Crate brisem na svakom asusu odma po dizanju Windowsa), kako bi laptop bio sto hladniji. Takodje vecinom koristim Silent mod i gasim boost jel stvarno ne vidim razlog i potrebu da mi 24 jezgra radi na vise od 2GHz dok pretrazujem internet, radim u offisu ili gledam YT. Pri takvom koriscenju ventilatori se nikada ne pale i laptop proizvodi 0 buke pa se moze koristiti i na javnim mestima bez ikakvih problema. Garancija USA godinu dana (nisam siguran da li vazi za Srbiju, mozete probati da pozovete generalnog distributera i proverite). Kako god, garantujem za masinu, ista je tenk, ispravna 100% i sto je najvaznije ima USA Layout i ekran bez duhova I losih pixela. Kutiju nemam, racun prosledjujem kupcu da ima za nedaj boze. Uz laptop ide na poklon 3 meseca XBOX Game Pass Ultimate aktivacija
Cena: 2450e
NAPOMENA:
Cena 1590e ili ukoliko se odlucite za 32gb rama i +2TB Samsung 990Pro disk koji su trenutno u laptopu pisite pa da se dogovorimo.
2. Asus Zephyrus G16 AMD verzija za 2024, sive boje, star sedam dana (kupljen 12.12), bez i najmanje ogrebotine. Kupio sam ga u Americi u BestBuy prodavnici kao ganc nov (ne opened box ili refaberikovan). Spreman za svaki vid poslovne primene (video montaza, obrada fotografija, programiranje), uzivanje u multimediji ili igranje. U top tri laptopa za ovu godinu od svih vecih youtubera I casopisa koji se bave tom tematikom…pogledajte JarrodsTech kanal npr, ima i lep prikaz. Mada ukoliko ste ovde verovatno vec znate o kakvom hardveru se radi i ciljano birate bas ovaj laptop.
Sto se specifikacija tice:
CPU: AMD Ryzen AI 9 HX 370 (novi ZEN 5 sa najglupljim imenom),
Ekran: OLED sa 240HZ (profesionalno kalibrisan),
RAM: 32GB DDR5 7500Mt/s (zalemljen, ne moze se prosiriti),
Grafika: AMD radeon 890M (odlicna integrisana) + Gforce 4070 (laptop ima MUX Swich i G-sync),
SSD: WD Gen4, 2TB sa odlicnim Read/Write brzinama,
System: Windows 11 Pro (dosao sa Home, platio sam nadogradnju).
Citac SD kartica: 250+ Mb/s (verovatno najbrzi na trzistu trenutno).
Keybord: USA Layout, RGB osvetljenje (single zone, nije per key).
Baterija: 90Wh (autonomija tj trajanje baterije jedno od najboljih po svemu sto sam video, mada nisam licno testirao, stoji mi limit uvek na 80% kako bi sacuvao bateriju).
Ostalo:
Procesor undervoltovan od prvog dana preko G-Helper aplikacije (Armory Crate brisem na svakom asusu odma po dizanju Windowsa), kako bi laptop bio sto hladniji. Takodje vecinom koristim Silent mod i gasim boost jel stvarno ne vidim razlog i potrebu da mi 24 jezgra radi na vise od 2GHz dok pretrazujem internet, radim u offisu ili gledam YT. Pri takvom koriscenju ventilatori se nikada ne pale i laptop proizvodi 0 buke pa se moze koristiti i na javnim mestima bez ikakvih problema. Garancija USA godinu dana (nisam siguran da li vazi za Srbiju, mozete probati da pozovete generalnog distributera i proverite). Kako god, garantujem za masinu, ista je tenk, ispravna 100% i sto je najvaznije ima USA Layout i ekran bez duhova I losih pixela. Kutiju nemam, racun prosledjujem kupcu da ima za nedaj boze. Uz laptop ide na poklon 3 meseca XBOX Game Pass Ultimate aktivacija
Cena: 2450e
NAPOMENA:
- laptopove ne saljem, sve moze da se vidi, proba, kupi u Novom Sadu ili okolini, eventualno za vikend da donesem za Bg (kad mi obaveze i beba dozvole), ako ste ozbiljan kupac.
- cena manje vise fiksna; za stare clanove, one koje znam licno ili smo vec trgovali ranije, moze simbolican popust. Molim Vas nemojte mi nuditi besmisleno niske cene niti zamenu za razno, osim...
- Zamena samo i iskljucivo za Lenovo Legion Pro 7 sa 4080 grafikom, nista drugo.
- Za sve dodatne informacije potrazite oglase na KP (imaju slike sve patkometrije) ili me kontaktirajte na ovo ispod...
Prilozi
-
392,6 KB Pregleda: 16
-
474,8 KB Pregleda: 17
-
182 KB Pregleda: 18
-
218,3 KB Pregleda: 18
-
284 KB Pregleda: 17