• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

AMD i SiSoftware saradnja

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.837
Rezultat reagovanja
443
Moja konfiguracija

Da li je AMD/ATI HD5870 grafička karta zaista 2.7 puta brža od konkurentnih dual GPU rešenja?

Šta: 3. decembar 2009, AMD je objavio da radi na razvijanju jednog od prvih benčmark testova za OpenCLTM. Izdat od strane SiSoftware, OpenCL GPGPU garnitura benčmark testova je deo SiSoftware Sandra 2010 paketa. Ovaj test je dobro poznat i mnogo puta nagrađivan, a prvi put predstavljen još 1997. godine. Garnituru benčamrk testova čine, udaljena analiza, benčmark i dijagnostika svih karakteristika PC-a, servera, mobilnih uređaja, mreža i od sada može da se koristi za testiranje OpenCL preformansi na ATI Stream tehnologiji.

Opširnije...

Poslednja izmena od urednika:

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Ovi rezultati zaista impresivno deluju, AMD je ovog puta stvarno napravio kompletan proizvod, performanse su jednom reci brutalne.

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
Moze li neko u kratkim crtama da objasni sta je to ustvari OpenCL, svuda se pominje da je to kada GPU uzme stvar u svoje ruke umesto CPU-a, ali gde se to u realnom radu koristi. Za sad je to DXVA, onda kompresovanje video fajlova u ogranicenim formatima/rezolucijama...i gde jos ?
Bez teorije, zanima me realna korist, da znam sta da probam, na sta da se oslonim ...

Poslednja izmena:
Vrh