activated1
Moderator
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 4.583
- Rezultat reagovanja
- 10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
- Urednik
Ok cooleri mi jedu nosache i vishe ne znam shta da radim, zimus mi je pukao originalni nosach na M4A78 plochi koja mi je u HTPC-u, Steam mi je poslao drugi nosach i do prosle nedelje je bilo sve ok. Gledao sam seriju i cuo click, pauzirao seriju i pokusao da ustanovim odakle se cuo zvuk i uocio komadic crne plastike na podu pogledao u (josh uvek nedovrseni) HTPC i video da je otpao pipak na koji se kaci cooler. Poshto ne koristim nosac od svoje ploce za privremeno sam ga namontirao dok sam pokusavao da popravim jednog od dva puknuta, nema shta nisam pokushao od lepka preko topljenja plastike, ali cim bi pokusao da zakacim cooler plastika bi pukla. Na kraju sam doshao na ideju da od dve citave polovine napravim jednu citavu plastiku. Pre 3-4 dana sam namonitirao 2x pola nosach i umesto S754 CM coolera koji sam do sad koristio stavio sam BOX poshto sam vec pomislio da mozda S754 cooler ima jachu oprugu pa to kida plastiku. I juche predvece cackam neshto na HTPC-u i otvorim Core Temp kad ono temperatura na 50c, a inache je oko 30c, ugasim rachunar da vidim shta je, kad ono cooler otkachen. Izvuchem kuciste napolje kad ono opet otpade onaj mali komadic na koji se kachi cooler. Sad sam opet za privremeno stavio nosach od moje ploche, al treba mi neko trajno reshenje, ima li neko neki predlog kako da ovo reshim? Ili da idem kod komshije koji pravi kapije od kovanog gvozdja pa da mi on odradi neki nosach