• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Blic info

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
11.223
Rezultat reagovanja
7.120
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
715
Rezultat reagovanja
693
Moja konfiguracija
Utepase i Obsidian...

Ako je ikad postojao i promil sanse za New Vegas 2 vise ga nema...
Steta, izgleda da ih je Outer Worlds 2 potopio a po svemu sudeci je bio pozuren naslov...
Pillars mi je vise legao od sarenolikog Original Sina... Nadao sam se NV2 i renkom remasteru Alpha Protocol, posebno sada u ovom trendu industrije i nestatice, ali mrka kapa od svega toga...

Ne bi me iznendailo da i onog jadnog Casey Hudsona sklone sa KOTOR projekta, koji jos nije ni poceo.

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
347
Rezultat reagovanja
207
Moja konfiguracija
Odakle ti to, ja svuda citam da se sklapa sa bethesdom oko nove fallout igre?

One of the most shocking moves will see Obsidian work under Bethesda, working on Grounded and its own Fallout game
.

Izvor

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
715
Rezultat reagovanja
693
Moja konfiguracija
Isti mu tuki dodje..
Ide restructuring, otkazi i samo dugmići ostaju... Pod Todom sigurno nece imati kreativne slobode. Ostaje samo žal za par IP-eva...
Da mi je jedan od omiljenih studija bio - jeste.. Ali oduvek su imali dosta problema sa direkcijom i nezavršavanju produkta...
Ruku na srce kakav im je poslednji naslov ispao možda je i bolje ovako...

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
347
Rezultat reagovanja
207
Moja konfiguracija
agenda je ustrojila gaming kao kuga..
steta sto su svi tako naivno i lako padali pod trend.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
4.059
Rezultat reagovanja
3.611
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
715
Rezultat reagovanja
693
Moja konfiguracija

MS-ova "seca knezova" po gaming studijima left & right...

Oni i Sony za medalju... Kupis tonu studija za planinu love, izbacis totalni shit ili se fokusiras na online live service naslove koji kvalitetno flopnu i onda ih masovno gasis...
Sto je najgore MS je kupio par odlicnih studija sa kultnim IP-evima koji ce sada biti pusteni niz vodu...
Mislim da je i Blizzard sledeci u redu ako im ne uspe ovak projekat ozivljavanja WoW-a i Warcraft/SC fransize, odnosno ako ne donesu ocekivanu lovu.

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
347
Rezultat reagovanja
207
Moja konfiguracija
za activision mi je drago sto je srozan na mali tim koji ce da nastavi da se bakce sa Halo i COD fransizama, jer realno ne znaju da naprave nov nastavak i samo muzaraju na konto stare slave.
ninja theory mi jeste zao, jer iako su pravili walking simulatore poput hellblade - on jeste imao neki sarm, kao interaktivni film, sto mnoge igre danas pokusavaju da postignu.
mada zaista ne znam zasto.

ali pominju u videu zanimljivu cinjenicu - da svaka odluka mora da prodje kroz 14 slojeva menadzmenta.
14 slojeva! u zlatno vreme Half life-a recimo, mislim da je Gejb pricao da nisu uopste imali sefa a kamo li menadzment. tim koji je okupio su bili ljudi koji pre toga su dodir sa racunarima imali iskljucivo kao hobi, sve neki hemijski tehnicari , racunovodje i slicno. i napravise jednu od najboljih igara ikad, i nastavise da redjaju nastavke, dok sam steam nije krenuo da zaradjuje za sve njih.

zamislite sada da vasu neku ideju za neku igru treba da prodje 14 slojeva ljudi koji verovatno dodira sa gamingom nisu imali, ili su imali odavno.
pa od toga nema nicega. zato se i stancaju rimejkovi, zato se i forsira samo grafika (to garantujem da svi oni slozno podrzavaju), zato se ne menja mehanika, isprobavaju neke nove stvari itd.
i zato igramo decenijama iste igre, samo malo lepse.
cast izuzecima koji su generalno nezavisni dok ne porastu dovoljno pa onda kada ih neko otpkupi znamo da im se sprema muzaranje fransize koja god ih proslavila.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
715
Rezultat reagovanja
693
Moja konfiguracija
Tu je jos par nezavisnih studija koji rade dobar posao, odnosno ono sto zamisle bez trenutnih "industrijskih trendova" ali i to se svodi na to da zavise od uspeha svakog sledećeg naslova..

CDPR, Larian, Team cherry, Supergiant, Sandfall...
Ne znam za From Software, mislim da Sony i jos neka korporacija imaju udela..
Ima sigurno jos par "indie" manjih i većih po aziji i Japanu...
Ali opet sve je pitanje vremena dok neki naslov ne prodje kao treba i odu u šake ovih ludaka...

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
347
Rezultat reagovanja
207
Moja konfiguracija
Moguce jedenje sopstvenog izmeta od strane Sony -a...
Ne bi bio prvi put.

68017

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
2.053
Rezultat reagovanja
2.566
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Tu je jos par nezavisnih studija koji rade dobar posao, odnosno ono sto zamisle bez trenutnih "industrijskih trendova" ali i to se svodi na to da zavise od uspeha svakog sledećeg naslova..

CDPR, Larian, Team cherry, Supergiant, Sandfall...
Ne znam za From Software, mislim da Sony i jos neka korporacija imaju udela..
Ima sigurno jos par "indie" manjih i većih po aziji i Japanu...
Ali opet sve je pitanje vremena dok neki naslov ne prodje kao treba i odu u šake ovih ludaka...
Nemoj Owlcat da mi zaboravljaš...

Vrh