• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Blic info

Plauer1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.02.2020.
Poruka
693
Rezultat reagovanja
378
Moja konfiguracija
moz ti upadne u uredjaj koji koristi taj vajfaj, recimo kevin mobilni, i nadje tvoju gologuzu sliku kad si bio mali i posalje ti ucenu da mu uplatis tiket, notingem forest iz iksa u kec (ako je maloletan posto ne moze sam) ili kripto, sta god ga vise lozi, a ako odbijes posalje tvoje slike nekom tvom koleZi sa posla koji nije bas nacisto sa svojom seksualnoscu...
a pri tom se i mnogo znoji...
i sef ti je...
mozda glupo pitanje - jel moze da mi upadne u komp ako koristim lan kabl(a ne vaj faj)?

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
227
Rezultat reagovanja
140
Moja konfiguracija
ako ide direkt iz lelekoma ondak si ne, ali ako ti ide iz tog istog rutera sto gi ne gasis nikad, isto ti dodje jer tvoj komp ima mrezni adapter sa svojom ip adresom, lokalnom i mac adresom.
ljudi misle da ne moz to bez kabla, al hakLer se danas i daljinski useli u uredjaj, ma koliki bio.

Plauer1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.02.2020.
Poruka
693
Rezultat reagovanja
378
Moja konfiguracija
moga kuma cerka ima decka kojem je posao da pokusava da hakuje neku banku valjda radi unapredjivanja njihove zastite .svaki put kad uspe da hakuje ne znam kolko novca dobija (od banke) . meni je ta prica bila wow ,a ne znam ....verovatno znate za takva zanimanja .

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
227
Rezultat reagovanja
140
Moja konfiguracija
ethical penetration hackLer...
imas kursovi za nji ali zahteva izuzetno poznavanje od mrezu i programatore da bi uopste mogao da zamlacujes s` nji...
ja sum uvek za cuvanje kozu i kravu.

Veselin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
2.219
Rezultat reagovanja
3.339
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
PC / Laptop Name
CPU & cooler:
CPU & cooler
Motherboard:
Motherboard
RAM:
RAM
VGA & cooler:
VGA & cooler
Display:
Display
HDD:
HDD
Sound:
Sound
Case:
Case
PSU:
PSU
Optical drives:
Optical drives
Mice & keyboard:
Mice & keyboard
Internet:
Internet
OS & Browser:
OS & Browser
Other:
Other

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
16.656
Rezultat reagovanja
12.910
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Kingston Fury 2 x 8 GB DDR4 3600 MHz
VGA & cooler:
Palit RTX 3060 Ti Dual 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Sandisk 120 GB sata ssd + WD 4 TB sata hdd + Kingston 120 GB sata ssd
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
Cooler Master HAF 912 Plus
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Logitech MX Keys Mini & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
jel moze pojasnjenje na neki prost nacin ,nista ne kapiram u clanku . ukratko ,recenica,dve .ako moze
Ukratko: nije u pitanju novo obaveštenje, staro je već 3 godine. Podseća se i pominju se neke tehnike i operacije koje mogu postati dobra u praksa za smanjivanje mogućnosti hakovanja rutera.

- isključivanje mogućnosti daljinskog pristupa ruteru;
- promena fabričkih / predefinisanih naloga i lozinki;
- podešavanje automatskog ili ručno restartovanje (ponovnog pokretanja) rutera u nekom kraćem vremenskom periodu;
- redovno ažuriranje firmvera rutera

Lični utisak je da su Amerikanci i dalje naplašeni od najezde sa istoka, i Bliskog i Dalekog. U međuvremenu malo predostrošnosti nije na odmet.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
4.017
Rezultat reagovanja
3.574
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
@L@I0
Prvo da razjasnimo, ovde smo da razmenimo misljenje ne da se vredjamo.
Ja tebi nisam pisao da lupas gluposti niti da si lazov, niti mi pada na pamet da ti ja nesto dokazujem gde i sta radim ,jer mi nije bitno tvoje misljenje vezano za moj status u drustvu.
Drugo, obzirom da me ne postujes kao sagovornika koji ima drugacije misljenje smatram da je polemika izmedju tebe i mene suvisna,sto se mene tice ides na ignore listu , a savetujem da i ti uradis isto.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
4.017
Rezultat reagovanja
3.574
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Daki, ne oponiram ničemu šta pišeš jer se ne razumem, ali na ovom videu što si poslao meni OFF najbolje izgleda, jer nije realno da su pojedine stvari (npr. ivice senki tako detaljne i izražene kao nožem sečene)...
Kurenzi ajd bolje pogledaj ove dve fotke, vidi se da su na PT senke umeksane kakve treba da budu, uzmi u obzir kompresiju na tube, ali pogledaj koliko karakter sa PT ON ima na sebi vise detalja. Na toj igri RT nije najsrecnije resen jer sam po sebi kao sistem pravi proizvoljno svetlo, ali PT daje bas onako kako bi se objekat ponasao u realnom svetu.
Drugo uzmi u obzir da je svet CP stilizovan i da treba da sljasti i dreci, cega nema kad bar RT nije upaljen.
Sve je stvar ukusa, ni meni se Bordelans stil ne svidja , ali to je moj slucaj dok drugi ljudi uzivaju u tom stilu i igri.

Prilozi

Veselin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
2.219
Rezultat reagovanja
3.339
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
PC / Laptop Name
CPU & cooler:
CPU & cooler
Motherboard:
Motherboard
RAM:
RAM
VGA & cooler:
VGA & cooler
Display:
Display
HDD:
HDD
Sound:
Sound
Case:
Case
PSU:
PSU
Optical drives:
Optical drives
Mice & keyboard:
Mice & keyboard
Internet:
Internet
OS & Browser:
OS & Browser
Other:
Other
Mogu li da pokrenem PT u nekoj igri sa 9060 XT 16GB ili treba mnogo jača karta?

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
4.017
Rezultat reagovanja
3.574
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Mozes ,ali prikaz nije isti na AMD i NV karticama, imas u CP opcije iza RT i za PT pa eksperimentisi malo, PT drama ubija performanse.

Veselin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
2.219
Rezultat reagovanja
3.339
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
PC / Laptop Name
CPU & cooler:
CPU & cooler
Motherboard:
Motherboard
RAM:
RAM
VGA & cooler:
VGA & cooler
Display:
Display
HDD:
HDD
Sound:
Sound
Case:
Case
PSU:
PSU
Optical drives:
Optical drives
Mice & keyboard:
Mice & keyboard
Internet:
Internet
OS & Browser:
OS & Browser
Other:
Other

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
4.017
Rezultat reagovanja
3.574
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Pa oni sponzorisu i favorizuju svoje kartice, otud nedostatak podrske i drugacijeg prikaza slike kod AMD kartica, 9000 serija ima unapredjena RT jezgra u odnosu na starije serije, ali sta te kosta da eksperimentises malo gde je to moguce.
U svakom slucaju koristi FSR.

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
2.033
Rezultat reagovanja
2.535
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Kurenzi ajd bolje pogledaj ove dve fotke, vidi se da su na PT senke umeksane kakve treba da budu, uzmi u obzir kompresiju na tube, ali pogledaj koliko karakter sa PT ON ima na sebi vise detalja. Na toj igri RT nije najsrecnije resen jer sam po sebi kao sistem pravi proizvoljno svetlo, ali PT daje bas onako kako bi se objekat ponasao u realnom svetu.
Drugo uzmi u obzir da je svet CP stilizovan i da treba da sljasti i dreci, cega nema kad bar RT nije upaljen.
Sve je stvar ukusa, ni meni se Bordelans stil ne svidja , ali to je moj slucaj dok drugi ljudi uzivaju u tom stilu i igri.
Šta ima da šljašti, žena stoji ispred zida... Meni je i dalje realnija off slika...

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.521
Rezultat reagovanja
2.078
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Realnije ili ne, po meni nikako ta razlika koju pravi PT ne opravdava udar na performanse. Jer džabe mi sva ta ultra realna slika ako ću imati 40-50 FPS na karti od 2-3k evra.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
4.017
Rezultat reagovanja
3.574
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Zato i jeste opciono u igrama, nije da se mora, ko zeli da proba ima opciju, ko ne zeli ne mora prosto je.
Jednostavno za sad nije moguce napraviti globalno svetlo ,a da nema udar na performanse.
Ono sto ti biras u opcijama igre determinise samo vrstu svetla i kolicinu zraka koje engine salje i koliko ce on puta odskociti od neki objekat.
Prikaz zavisi i od aseta u igri, koliko su oni sposobni da zajedno sa teksturama vrate informaciju u procesor ili GPU.
Koliko vidim da nvidia ne ide u pravcu poboljsanja performansi sa novim DLSS5 vec se bazira na sencenju i isticanju detalja u prvom planu.

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.521
Rezultat reagovanja
2.078
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Moraš razumeti da meni kao korisniku tih igara ne treba nešto što će olakšati posao developerima ili Ai-u na uštrb kvaliteta igre, performansi, vizualno kako god. A sada većinom upravo rade to, nabudže nekvalitetno te efekte, nabiju zahtevnost, a vizualno nemamo više ni neko normalno ogledalo u igri nego sva zamuljana, ili flekave prolaznike i slične anomalije. Najgore od svega što se mnogi i oduševljavaju pa na kraju kukamo kako gejming propada.

Eto odličan primer dlss5, kupiš grafičku od 2k evra, ukljčiš dlss5 i PT, sve šljašti od neprirodnih Ai efekata u 1080p i 15fps, a ti se moraš tome diviti jer si pukao tol'ke pare.

Poslednja izmena:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
4.017
Rezultat reagovanja
3.574
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Niko nas ne pita sta hocemo odavno.
Pogledaj serije i filmove sad , a pogledaj produkciju nekad, sta je to dobro snimljeno od 2008-me?
Zato i vrtimo stare igre ,jer ove nove nemaju pricu, desava se isto sto i u Holivudu, nemas pricu raznesi planetu efektima.
Ja se ne slazem sa ovim novotarijama, ali sam pokusao da objasnim trendove dopadali se nama ili ne.
A trend je na primer DLSS 5 zahtevati novi hardver i biti uvod u NV6000 i AMD 10000 seriju kartica, pa ko se uklopi uklopi.
A svi ce kupovati i te nove igre i taj novi hardver.
Sta reci tek za korisnike PS5 konzole, koju su ekskluzivu oni dobili prelaskom na novu konzolu??
Pa oni su tek navuceni i bacili pare, ajde neka neko opravda kupovinu PS5 u odnosu na PS4 sta je dobio???

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
2.033
Rezultat reagovanja
2.535
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
...
Sta reci tek za korisnike PS5 konzole, koju su ekskluzivu oni dobili prelaskom na novu konzolu??
Pa oni su tek navuceni i bacili pare, ajde neka neko opravda kupovinu PS5 u odnosu na PS4 sta je dobio???
Dovoljno mi je da neke igre igram godinam pre PC pezanterije...

Što se tiče PS5 skidam im kapu na backward podršci za (PS4, PS3, PS2 i PS1)...

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
11.131
Rezultat reagovanja
7.044
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Zaboravih da napišem u vezi grafičke. Odgovorili su da imaju još istih ali da su u istom stanju (bez antistatik folije, papirne dokumentacije...) i da mogu da vratim grafičku. Ako i vratim, na drugim mestima ima po sličnoj ceni (oko 60.000) par modela, na primer u Monitoru Online prodaja Laptopova, Računara i komponenti | Monitor - Samo najbolje!

Šta biste vi uradili da ste na mom mestu, vratili i kupili u drugoj prodavnici ili ostavili ako sve radi kako treba?
Vratio i kupio polovnu :japonosan:

Sinisavr

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
22.08.2013.
Poruka
1.174
Rezultat reagovanja
1.731
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
GTA V, Fortnite Zver
CPU & cooler:
Intel I5 11400F + Noctua NH-U12S Cromax Black + 5x Noctua Industrial
Motherboard:
Asus TUF Gaming B560-PLUS Wi-Fi
RAM:
2x8GB Kingston DDR4 3600Mhz
VGA & cooler:
RX 580
Display:
Asus VX239H
HDD:
Samsung 870EVO, WD 1TB Blue x 2
Sound:
CREATIVE Sound Blaster Z
Case:
NZXT H440
PSU:
Corsair RM750X
Mice & keyboard:
Logitech MX 518 + Logitech G213 Prodigy
Internet:
Supernova 200-20
OS & Browser:
Windows 10 Pro
Other:
Motorola Edge 40 Neo, Sennheiser HD439, Bose Companion 3
Au bre cime se vi sve opterecujete. Pa vi vise vremena provedete u kojekakvim podesavanjima, gledanju svetla, senki, refleksije u baricama i pracenju parametara procesora i graficke nego u samom igranju. Koga bre boli uvo da li ce na nekoj livadi biti 2 ili 12 cvetica ako ces ti npr samo da je pretrcis za 5 sekundi. Pa nije ni cudo sto vam uzimaju pare na sve te razne gluposti i sto dizu cene hardvera u nebesa.

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
227
Rezultat reagovanja
140
Moja konfiguracija
Bitno je naravno jer koja je onda peonta bacanja 1000 evra na nešto sto ti pravi sliku na monitoru.
Ima da mi cvetic bude osencen i osvetljen sa 1000 sunca, i odrazen na 1000 reflekcija.

Jer je svet inace pun tih mediocre ljudi kojima je svejedno koja ce muzika da mu vrsiti na radiu, koje ce jelo da jede, koje pivo ce da pije, kakva ce kola da vozi, i moje omiljeno - kakvu ce picovu da muva.

Pare ne uzimaju na te gluposti jer te gluposti imaju gradaciju. Znaci neko ko uzme recimo 5070 ili jos bolje ti model - sigurno nije prevaren ni približno kao neko ko daje jedan solidan auto za 5090 da bi samo igrao igre, a da pri tom cak ni ne zaradjuje od tog igranja.
Dakle postoji razlika . Licno nikad za graficku ne bih dao vise od 600 evra, al nisu svi ja.

@Enigma sto si zamenio? Krenulo nesto da zeza ili...?

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
11.131
Rezultat reagovanja
7.044
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Nisam ja ništa,nego Veselin je u rebusu,pročitaj njegov zadnji pasus

Pinocio

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.02.2021.
Poruka
1.339
Rezultat reagovanja
3.399
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600X-SCFM 2000 Fuma 2
Motherboard:
Gigabyte X570 Aorus Master/rev 1.2
RAM:
G.Skill Trident Z Neo 32 (2x16) 3600 (16-19-19-39)
VGA & cooler:
RX 6800 XT Sapphire Nitro+ SE
Display:
Gigabyte M32U
HDD:
Samsung 980 Pro (500GB)-Samsung 970EVO (1TB)
Case:
Corsair 5000D Airflow/ Noctua NF-F12 PWM Cromax Black Swap (x6)
PSU:
Seasonic PRIME GX-850
Mice & keyboard:
MX Master 3 - MX Keys PLUS
Au bre cime se vi sve opterecujete. Pa vi vise vremena provedete u kojekakvim podesavanjima, gledanju svetla, senki, refleksije u baricama i pracenju parametara procesora i graficke nego u samom igranju. Koga bre boli uvo da li ce na nekoj livadi biti 2 ili 12 cvetica ako ces ti npr samo da je pretrcis za 5 sekundi. Pa nije ni cudo sto vam uzimaju pare na sve te razne gluposti i sto dizu cene hardvera u nebesa.
Moj covek :ziveli:

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
227
Rezultat reagovanja
140
Moja konfiguracija
Nisam ja ništa,nego Veselin je u rebusu,pročitaj njegov zadnji pasus
Ne za***avaj, vec smo odgovorili coveku i stavili ga u jos veci rebus haha.

Edit. Upravo sam procitao da ovaj novi dlss5 satire i 5090 i to za 33% u perfomansama kada se aktivira recimo u cp2077. Nije lose kada se gleda iz ugla da je pre samo nekoliko meseci zahtevao neural AI dve 5090ice za slican rezultat, ali je svakako jasno da je PT i RT polako ali sigurno odzvonilo i da se ide ka AI rendanju grafike i pre nego sto su ovi doziveli punu zrelost.

Poslednja izmena:
Vrh