• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Pregrevanje XFX RX580 8GB OC+

Cope

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
28.08.2023.
Poruka
18
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
Pozdrav svima,

Imam problem sa grafickom karticom iz naslova, naime za oko jedan minut na furmark 2 testu dostigne 90 stepeni i krece da se prekida slika. Promenio sam termalnu pastu koja je bila osusena i termalne podloge, ocistio je komplet od prasine, apsolutno nikakva promena. Kasnije sam primetio preko gpu z da se clock-ovi razlikuju od fabrickih pa sam flesovao fabricki bios, ali sad se greje jos brze, i dobija 10fps gori rezultat u testu. Takodje ventilatori na 100% prave vrlo malu razliku. Testirao sam sve sa otvorenim kucistem. Jedino sto mi pada na pamet je kvalitet termalne paste i termalnih podloga i debljina istih. VRM na tom modelu trazi 1.5mm, ja sam na svemu stavio od 1mm posto sam samo to imao pri ruci, i termalna pasta i podloge su Gembird-ove. Cilj mi je da graficku u fabrickom stanju dovedem do normalnih temperatura, svakako sam pokusao i undervolt i underclock koji su malo usporili rast temperature ali je na kraju svakako postigla skoro 90 stepeni.

Svaka pomoc je dobrodosla, hvala unapred

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.252
Rezultat reagovanja
2.903
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Ili nisi naneo dovoljno paste ili gpu nema dobar kontakt sa hladnjakom.Proveri i termalne padove.
pogledaj PCB da nije kartica malo kriva i ne naleze kako treba, u tom slucaju kupi PhaseSheet PTM:
PhaseSheet PTM | 50 x 40 mm | S-TG-PS-50-40

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
10.544
Rezultat reagovanja
6.604
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
I proveri otisak na čipu dal je lego lepo.To mozes proveriti i na mem čipovima.
Možda je i degradirao gpu ako si sve opisano probao,dešava se,naročito ako je karta stara.

Cope

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
28.08.2023.
Poruka
18
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
Otvorio sam graficku ponovo, izgleda da ste oboje bili upravu. Stavio sam stavio premalo paste, i na podlozi za VRM nije bilo nikakvog otiska. Stavio sam novu termalnu pastu i tu gde nije bilo otiska sam dodao jos jedan sloj podloge, sada na kraju furmark benchmarka kartica dostize 79 stepeni. Hvala na pomoci!

Vrh