• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Sta igrate trenutno?

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
97
Rezultat reagovanja
87
Moja konfiguracija
Zar ti nisi skoro gledao i ne gotivis i IJ filmove?
Jer sam uglavnom čitao negativne komentare/kritike od onih koji nisu fan Indie filmova (pričam o OG trilogiji) i to je skroz ok.

Šta znam, lično sam odrastao na klasičnim TR igrama na PS1 (uz RTS i cRpg), tako da je svaka nova akciona-avantura dobrodošla, uzeći u obzir da je "suša" u zadnjih 8-10 godina...

Uzeći u obzir da su Uncharted I TR inspirisani Indijem, i kopirali jedni druge, a TR je "og" koncept (ironično) , po meni ovo je sasvim solidan first entry u fransizi koja ne pokušava da bude kopija ideja Uncharted/TR formule a ipak bude dostojan naslednik filmova I odlična igra...
Pravo osveženje je što akcenat na istraživanje mape /puzzle solving I šunjanju a ne na puškaranju.
No ima nas raznih i to je ok, meni lično GoTY prošle godine...

+edit
Eto recimo svi hvale Claire Obscure exp33, meni je takav tip igara odbojan i ne bih da probam jer znam da neće leći... A nema svrhe da posle toga dodjem i opljucnem po istoj po forumu jer znam da je do mene ne do igre...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
8.040
Rezultat reagovanja
2.629
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
3x8GB 3200 CL16 DC FLEX
VGA & cooler:
XFX 6700 XT 12GB SPEEDSTER SWFT 309
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
500/50 SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Nije li IJ bio point and click avantura kada je TR1 izasao i bio je sve dijametralno suprotno od IJ?

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
97
Rezultat reagovanja
87
Moja konfiguracija
Jeste...
Ali sam koncept/"temelj" akcione-avanture je vidjen u prvoj Tomb Raider igri, tu ideju je Uncharted podigao na potpuno drugi nivo a Tomb Raider reboot (trilogija) kopirao Uncharted ali ne toliko uspešno. Rise of the TR je mozda i najbolji naslov u toj trilogiji.

+edit
Ovaj Indi je otišao u fp izvedbu, što je na prvu bilo vrlo diskutabilno za "tradicionalne 3rd person izvedbu" tog žanra, ali su ipak odradili odličan posao.
Posebno glasovni glumac koji je baš "pokidao" kako je skinuo Forda. (Troy Baker)

*bile su i 2 Indiana Jones kopije TR iz trećeg lica - Infernal machine i Emperor's Tomb, bile su ok ali nista posebno. (iz 99 i 03 ako se ne varam)
tIM je bila vise puzzle solving, ET je vise akciono orjentisana, ali generalno slabiji naslovi od TR (tadašnje og trilogije)

Poslednja izmena:

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.170
Rezultat reagovanja
1.306
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Zar ti nisi skoro gledao i ne gotivis i IJ filmove?
Jer sam uglavnom čitao negativne komentare/kritike od onih koji nisu fan Indie filmova (pričam o OG trilogiji) i to je skroz ok.

Šta znam, lično sam odrastao na klasičnim TR igrama na PS1 (uz RTS i cRpg), tako da je svaka nova akciona-avantura dobrodošla, uzeći u obzir da je "suša" u zadnjih 8-10 godina...

Uzeći u obzir da su Uncharted I TR inspirisani Indijem, i kopirali jedni druge, a TR je "og" koncept (ironično) , po meni ovo je sasvim solidan first entry u fransizi koja ne pokušava da bude kopija ideja Uncharted/TR formule a ipak bude dostojan naslednik filmova I odlična igra...
Pravo osveženje je što akcenat na istraživanje mape /puzzle solving I šunjanju a ne na puškaranju.
No ima nas raznih i to je ok, meni lično GoTY prošle godine...

+edit
Eto recimo svi hvale Claire Obscure exp33, meni je takav tip igara odbojan i ne bih da probam jer znam da neće leći... A nema svrhe da posle toga dodjem i opljucnem po istoj po forumu jer znam da je do mene ne do igre...
Jesam skoro ponovo gledao filmove i što kažu "nisu dobro ostarili". Da ponovo imam 8 godina, pa da mi je ok, ovako krindža i rupa koliko hoćeš. Bukvalno parodija.
Otprilike su mi slični filmovi tipa Bogovi su pali na teme i Zeleni dijamant, dosta bolji od Indija.

Ukratko nisam fan IJ nikad bio, posle ove nedavne reprize čitavog opusa, još manje, bukvalno se iščuđavam što takav krš uopšte ima poklonike.
UNCH i Larica, druga priča, jer su do srca stizali putem igara a tek kasnije ekranizovane.

Izvinite za OFF.

EDIT: Ni ja nisam fan igara kao Clair33 ali kad je nešto dobro urađeno, nemam pogovor, skidam kapu i aplaudiram, jer su ljudi pokidali u svim aspektima.

Sa druge strane, ne pada mi na pamet da tolerišem budalaštine i prevaziđena rešenja samo zato što je tema igre neka franšiza koju volim. A ovde ide narativ ako ne voliš IJ nemoj igrati, jer je igri izgleda to jedini adut. Ja se trudim da je posmatram neutralno ne dodajem joj negativno jer mi je IJ feanšiza sranje, ali i pored toga, za sada je igra sama sranje, zbog milion propusta i arhaičnih mehanizama, a ne zbog setinga i trmatike.

Poslednja izmena:

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
97
Rezultat reagovanja
87
Moja konfiguracija
Trilogija IJ (uz BFF I LoTR) I dalje spada u generalno top3 filmske trilogije...
Pogledaj Dollar's trilogiju, i dalje je nepravazidjen klasik u svom zanru uz Once upon a time in the West...

Ne verujem da je bilo 5 filmova i zadnjih 25-30 godina, iz žanra akcione-avanture, koje bi mogle da se stave "rame uz rame" sa Last Crusade I Raiders of the Lost Arc...
Bilo je par blizu ali ne na istom nivou...
Poslužile kao inspiracije za bezbroj filmova I igara (tabanje nacista)...
Mislim ono Kure... Razumem ugao iz kojeg ciljaš I skroz je ok... Ali nemoj da i dalje kopas sebi rupu... :D

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
1.245
Rezultat reagovanja
921
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
Dual RX 7700 XT OC
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
Corsair Rm750x
I bolje je što su je odradili u prvom licu nego li 3rd person, jer dodatno daje imerziji roleplaya Indija.
Slažem se da je bolje što nije iz trećeg lica, ali mislim da to nema veze sa imerzijom i sl.
:D

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.839
Rezultat reagovanja
8.909
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
AMD Radeon™ RX 7800 XT Phantom Gaming 16GB OC
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS] / LG C4 OLED 55"
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV LG C4 OLED 55" 4K
Ova igra nije namenjena onima koji nisu odrasli uz Indianu kraj malih ekrana. Ja sam filmove gledao kad sam imao 10 a mozda i nesto manje godina i sama igra me oduvala i vratila 30+ godina unazad. Nekom klincu 2005 godiste verujem da je bolja igra Valorant.
Drzite se PS5 naslova i GTA VI to je pun pogodak. :japonosan:

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.170
Rezultat reagovanja
1.306
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
VGA & cooler:
Da je dobra bila bi namenjena svima.

Ovako hvata na nostalgiju, a objektivno ima problema u osnovnim mehanikama modernih FPS igara.

Ne znam šta je problem da se kaže da je tako?

Volim i ja WH pa na prste jedne ruke mogu da nabrojim igre koje nisu njesra...i ne pada mi na pamet da branim ove koje su objektivno loše.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
97
Rezultat reagovanja
87
Moja konfiguracija
Ne verujem da je Kure baš toliko mlad i zelen iza ušiju...
Ali mi je malo čudno da je propustio neke od filmskih klasika ili da ih gleda u toliko negativno negativnom svetlu...

O ukusima definitivno ne vredi raspravljati...
Svakako verujem da imamo podosta "gejmerskog staža ispod pojasa" da možemo na prvu da procenimo da li nam neka igra/žanr leži ili ne...
Mada moram i da priznam da je bilo slučajeva gde su me neki naslovi demantovali.

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.170
Rezultat reagovanja
1.306
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
VGA & cooler:
Napisao sam ti, gledao sam IJ filmove kao klinac i bilo mi je OK, nedavno sam reprizirao, i bolje da nisam.

Dakle nisam ništa propustio, jednostavno iz te ere i tog žanra mi je bolje 1000 filmova od IJ serijala...i iskreno se čudim šta ljudi vide u ovome, osim nostalgije.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
97
Rezultat reagovanja
87
Moja konfiguracija
Mislim da si imao u samom startu pogrešan koncept sta očekuješ od igre - što zbog studija što zbog izvedbe, "FPA" koja je odlična (i ne treba da bude fest roštiljanja švaba šmajserom) a pritom I nisi fan filmova - što jeste činjenica da igra na kartu nostalgije, ali da je dobar fan service, zna da jeste i to radi odlično...
Vidi se da su je radili fanovi za fanove.
I bez toga, sa svim manama meni je igra objektivno 8- 8.5/10

Uzmi u obzir da im je to prvi naslov tog tipa i lično očekujem barem još 2 bolja.

Kada pričaš o iskustvima u igri stiče se utisak da je potpuni krš, što baš i nije... Nije ni vanserijski naslov ali je svakako "instant klasik" za ljubitelje žanra.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.034
Rezultat reagovanja
2.687
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Napisao sam ti, gledao sam IJ filmove kao klinac i bilo mi je OK, nedavno sam reprizirao, i bolje da nisam.

Dakle nisam ništa propustio, jednostavno iz te ere i tog žanra mi je bolje 1000 filmova od IJ serijala...i iskreno se čudim šta ljudi vide u ovome, osim nostalgije.
Igra je vizuelno lepa , naravno sa RT, sa druge strane ,da nostalgija, trece da u pravu si, kombat sistem iz 16 veka.

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.839
Rezultat reagovanja
8.909
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
AMD Radeon™ RX 7800 XT Phantom Gaming 16GB OC
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS] / LG C4 OLED 55"
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV LG C4 OLED 55" 4K
Apsolutno se slazem. Ko nije u mogucnosti da je igra sa RT uopste nemoj ni da je igra.

Vrh