• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Koji internet odabrati?

Killjoy_NS

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.03.2020.
Poruka
197
Rezultat reagovanja
74
Moja konfiguracija
Moram da podelim svoje iskustvo.

Godinama sam na MTS-u, na optici.
Nemam nekih zamerki na uslugu, iako sam ih više puta maltretirao oko same brzine net-a gde su me ubeđivali da je do mene.
Naravno, nije bilo do mene jer Gigabitna kartica, Cat7 patch kablić do rutera i sl., ukratko do njih je bilo.
Ali 'ajd sad...

MTS je povećao cene usluga neopravdano (SMS poruka nije transparentno obaveštenje) i već 3-4 put vodim sa njima rat preko "vansudskog" poravnanja.
Naravno, sve sporove sam dobio, jer ne smeju da krše ugovor iako su povećali cene.
Svako ko potpiše ugovor i oni i ja, moramo da se pridržavamo istog po zakonu.

Elem, sve radi bez problema btw.

S obzirom da radim tu gde radim, vidim da ljudi po domaćinstvima čupaju i YETTEL i MTS optiku u korist drugog provajdera koji nije na optici.

Žali se dosta korisnika na YETTEL u fazonu "brzina neta je ok, ali NEMAM RADIO STANICE NA TV-u"......mislim ako je to žalba....upali radio stream na netu.....i ja slušam Rock Radio preko njihove stranice, ne "gledam" ga na TV-u.

Ono što sam primetio kod ORION-a jeste da nude "Supersonične" pakete.....1.5 Gbps, 2.5 Gbps i 4.5 Gbps.
Ne znam koliko korisnika ima mrežne kartice do 4.5 Gigabita....ja imam 2.5 ali nemam priliku da je upotrebim.
E sad....ZNAM korisnike sa 2.5 gigabitnim karticama i odličnim patch kablićima, ali niko ne može da istera preko 1 gigabita.

Problem su ruteri kod ORIONA. Sve rutere koje sam video, svi u ONT aka za optiku, ali nijedan ruter nema portove koji guraju preko 1 gigabita, a njihov izgovor (ORION-a) jeste da "TO VAM JE TO".
Kao po računaru u domaćinstvu, možete dobiti GIGABIT i to je to.
Ako imaš jedan računar, to ti je to.
Ruter sa 3 gigabitnim portovima je od 100€ pa naviše, a ovo što oni daju korisnicima je od 3500 do 5000 dinara.

Što se tiče SBB-a.....75% korisnika je na koaksu....što mi se baš ne dopada, ali hajde...radi sve manje više....ali mislim da taj koaks ne ide preko 600Mbps.

LiDragon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.12.2013.
Poruka
705
Rezultat reagovanja
222
Moja konfiguracija
Prijatelj na Beotel ADSL a malo je udaljen pa nema ni 20mb vec nekih 7mb,evo drugi put je bez interneta,Beotel opet kaze konaktirace Telekom.
Da li postoji mogucnost raskida ugovora ukoliko se ovako nastavi jer je presao preko sporijeg interneta ali ovo je stvarno bezobrazluk,jer ako nisu imali uslova za nesmetan rad ADSL veze nisu trebali tvrditi suprotno.

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.395
Rezultat reagovanja
10.966
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & Be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Cusu DH330 2 x 16 GB DDR4 3600 MHz
VGA & cooler:
Palit RTX 3060 Ti 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Adata Legend 710 250 GB nvme + Western Digital Blue1 TB sata III + Cusu CV7000 1 TB nvme
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 11
Mislim da sam na prethodnoj strani napisao izvod iz opštih uslova poslovanja.
Da bi se žalio, mora da to prijavi kao smetnju, ali sa detaljima :
- ugovorene brzine za dl/ul
- dobijene brzine za dl/ul

Izmerite brzine više puta u roku od 24 sata na istom računaru koji je povezan kablom.

Ne znam da li ćete uspeti. Ja bih ovako probao. Proveri da li su se promenili opšti uslovi poslovanja.

LiDragon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.12.2013.
Poruka
705
Rezultat reagovanja
222
Moja konfiguracija
Po ugovoru je do 20mb,dobijeni je 7/8mb,ajd i to nije problem ali je problem sto je pocelo da ga uopste nema.

Član 4 - OBAVEZE BEOTELNETA
BeotelNet se obavezuje:
4.1. Da Korisniku omogući korišćenje usluge ukoliko postoje svi neophodni tehnički uslovi i potrebni preduslovi za realizaciju usluge;
4.2. Da obezbedi kvalitetan rad elektronskih komunikacionih mreža i kvalitet usluga koje pruža Korisniku u skladu sa propisima koji uređuju oblast elektronskih komunikacija, Korisničkim ugovorom, odnosno Opštim uslovima. Izveštaji o parametrima kvaliteta se objavljuju na portalu BeotelNeta;
4.11. Da korisnicima pruži uslugu u skladu sa Pravilnikom o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga („Službeni glasnik RS“broj 82/24, uključujući i eventualne izmene tog pravilnika). U slučaju kvarova ili smetnji na elektronskoj komunikacionoj mreži i elementima mreže koji se koriste za pružanje usluge, a koji su u nadležnosti BeotelNet-a i koji traju duže od 48 sati, korisnik ima pravo na umanjenje iznosa mesečne pretplate, osim u slučaju objektivnih uzroka koji se nisu mogli predvideti, izbeći ili ukloniti (viša sila), kao i zbog blagovrenemo najavljenih radova na održavanju mreža i usluga u rokovima primerenim okolnostima. Ukoliko postoji značajno odstupanje između stvarnih parametara kvaliteta Usluge i ugovorenih parametara kvaliteta, Korisnik može u zakonski predviđenom roku da zahteva raskid ugovora i/ili umanjenje pretplate srazmerno periodu nedostupnosti usluge. Ako BeotelNet odbije prigovor Korisnika u vezi sa kvalitetom usluge, pravo na raskid se utvrđuje u postupku vansudskog rešavanja spora pred Regularotnim telom za elektronske komunikacije i poštanske usluge koji pokreće Korisnik.

Prilozi

LiDragon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.12.2013.
Poruka
705
Rezultat reagovanja
222
Moja konfiguracija
Bio da proverim,internet radi nakon iskljucivanja/ukljucivanja.
Neki osnove ne znaju.

Vrh