Veteran Digitalnog Doba
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 11.11.2017.
- Poruka
- 502
- Rezultat reagovanja
- 203
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 7950x + Arctic III 360
Motherboard:
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM:
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
VGA & cooler:
RTX 3090 Zotac
Display:
AOC 31.5" Q3279vwf
HDD:
1TB KC3000 + Crucial m.2 od 500 2HDD od po 4TB (WD RED i Blue) i Geil SSD od 512GB + Kingston SSD od
Sound:
Microlab Solo 6c+S.M.S.L SU-1 DAC
Case:
Lian Li Lancool 216 argb
PSU:
MSI A850GF 80+Gold 850W
Mice & keyboard:
Redragon/Logitech
Internet:
Optika
OS & Browser:
Win 11/Ubuntu
Other:
Logitech C270 Epson L386
@d0minat0r ortak, budi kul ko što jesi i javi zašto si reagovao sa "haha". Oročena štednja mi ističe za koji dan i moram da presečem koji ću model. Jel bi ti išao na nešto bolje (MSI TRIO mislim da je top ponuda za uloženo)? Trio imaju na stanju i tako se kreću cene, preuzimanje ću naravno lično preko njihovih kolega u BG, a što se tiče napajanja jel imaš neku preporuku, da ne otvaram temu bezveze ako imaš bolju preporuku od ovog što je brat @Dakula74 predložio? jel bolje na noviji standard? Tako sam prošle godine pitao na benchu i savetovaše mi pcie4.0 ploču iz profila iako sam naglasio da ću ići na novu grafiku kad izađe, sada se mozgam dal da menjam i MB. Dodatan trošak prodaja za manju lovu i doplata za bolju samo zbog pcie 5.0. (iako su vrv. razlike par %). Tada da sam razmišljao doplata za bolju bi bila 25 evra. Bem ti cicijašenje. Da uzmem bolje napajanje ako je 50-100e više da ne žalim ipak je to ključna stavka.Teska prica, ali ja bih od madjara da uzmeo msi trio 5090 jer nije preskup model 2500e, a nudi poprilicno.
Ja sam za sad odustao jer vidim da je cela 5000 serija u nekom problemu, NV kaze drajveri ali tu je uvek nesto vise.
Standardni problem sa 12vhpwr adapter mogao bi da resis kupovinom wireviev gpu pro 2 koji ce imati merenje napona kroz pinove, ali jos nije izasao tek je predproizvodnji.
Sto se tice napajanja ne bih isao na novi standard, isao bih klasicno 4x8pin na adapter koji stize uz karticu ,jer moje misljenje je da je takav nacin napajanja kartice kroz pipljiv konektor najsiguniji, sa druge strane NV ti i ne priznaje reklamaciju ako je kartica bila na bilo koji drugi nacin prikacena za napajanje.
Odogovarajuce napajanje bi po meni bilo FSP hydro ti pro 1000w, ima 4x 8pin + nativni 12vhpwr kabl koji kao sto rekoh ne bih koristio za sad, mozes kasnije kad nabavis wireviev.