• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Šta je Windows 10 LTSC?

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.877
Rezultat reagovanja
463
Moja konfiguracija
59414

Sekiraši, da li je ovo najbolji Windows ikada?

Pa…zavisi. Okej, da nas ne shvatite pogrešno, Windows kao operativni sistem je funkionisao savršeno, ako ne računamo neke eventualne probleme prilikom update-ova koji se mogu brzo rešiti. E sada, ako koristite Windows 10, ukoliko još uvek niste prešli na Windows 11, update vam ne gine kako je kraj podrške najavljen za oktobar 2025. Godine. Međutim, postoji način da još uvek zadržite ovaj operativni sistem, a da još dobijete i bolje performanse, te da ne reinstalirate celokupan operativni sistem.

Opširnije...

Riddick

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.02.2014.
Poruka
410
Rezultat reagovanja
267
Moja konfiguracija
Nešto ovako ako se ne varam?
59622

maksa82

Newcomer
Učlanjen(a)
01.02.2025.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 4570
RAM:
8gb hyperX ddr3
VGA & cooler:
asus gtx1050 ti4gb
Da li postoji samo enterprise,i da li postoji ferzija na Srpskom?

Riddick

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.02.2014.
Poruka
410
Rezultat reagovanja
267
Moja konfiguracija
To nije klasična Enterprise verzija koja je ograničena vremenom kao i običan Windows pro, home, education i slično već je verzija koja je manje hardverski zahtevna i ima duže vreme podrške. Nekako najednostavnije objašnjeno. Naravno da ima na serbskom jedino ne znam nisam nikada radio prilikom instalacije samo biram serbsku tastaturu da li može da si jezik bira prilikom instalacije ili mora baš verzija na serbskom. Uglavnom može se dodati jezički paket posle instalacije.
Ali najveći domet je kada napraviš automatsku instalaciju Windowsa. Kada počne instalacija samo biraš vreme i tastaturu i particiju gde instaliraš i drugo ništa ne diraš samo ti uđe u Windows automatski bez tvoje intervencije. To je posao. :japonosan::lock::talas::ziveli::talas::thumb::like:

Mare1389

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.10.2017.
Poruka
1.531
Rezultat reagovanja
644
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600
Motherboard:
MSI A320M-A PRO MAX
RAM:
Patriot Viper Steel 3200MHz 16GB (2 X 8GB)
VGA & cooler:
Radeon RX 6800 GAMING X TRIO 16G
Display:
LG UltraGear 27GR75Q-B 27" 2K 165Hz
HDD:
1TB NVME
PSU:
750W Seasonic B12-BC-750
Mice & keyboard:
Zowie EC1 & Logitech G413 Carbon
Kako napravis da bude full automatski?

maksa82

Newcomer
Učlanjen(a)
01.02.2025.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 4570
RAM:
8gb hyperX ddr3
VGA & cooler:
asus gtx1050 ti4gb
To nije klasična Enterprise verzija koja je ograničena vremenom kao i običan Windows pro, home, education i slično već je verzija koja je manje hardverski zahtevna i ima duže vreme podrške. Nekako najednostavnije objašnjeno. Naravno da ima na serbskom jedino ne znam nisam nikada radio prilikom instalacije samo biram serbsku tastaturu da li može da si jezik bira prilikom instalacije ili mora baš verzija na serbskom. Uglavnom može se dodati jezički paket posle instalacije.
Ali najveći domet je kada napraviš automatsku instalaciju Windowsa. Kada počne instalacija samo biraš vreme i tastaturu i particiju gde instaliraš i drugo ništa ne diraš samo ti uđe u Windows automatski bez tvoje intervencije. To je posao. :japonosan::lock::talas::ziveli::talas::thumb::like:
Na microsoft sajtu postoji iso za odredjene jezike Srpski nema u ponudi

Riddick

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.02.2014.
Poruka
410
Rezultat reagovanja
267
Moja konfiguracija
Ako nema baš za serbski, bosanski ili rvatski onda mora da se ubaci posle instalacije. Šta znam navikao sam na američki tako da zaista se nisam interesovao za naš jezik kako bi tačno išlo.
:D:D:D:d:d:):):) Ima dva načina da napraviš automatsku instalaciju preko ovoga https://schneegans.de/windows/unattend-generator/ mada sam ja otkrio da je bolje uraditi pomoću NTLitea NTLite ali se mora paziti jer ako se pretera u podešavanjima neće da se instalira. Znači kada napraviš ISO mora da ga prvo probaš u Virtualnoj Mašini da li će da radi tek onda ga staviš u "proizvodnji." Tu se mogu podesiti jezici pa da se vidi da li će da radi.

Ali sam našao savršeniji metod instalacije bez fleške ili diska. Samo napraviš malu particiju na kraju diska od nekih 16GB i tu ekstraktuješ sadržaj ISO-a i pomoću EasyBCD napraviš WinPE sa tom particijom gde si ekstraktovao ISO i u boot meniju dobiješ opciju da možeš da pokreneš Windows instalaciju sa particije koja sadrži raspakovani iso. Samo izabereš jezik tastature i vremensku zonu i mesto gde hoćeš da instaliraš Windows i instalacija ti se obavi automatski samo ti uđe u desktop automatski. Radi i običan Win i Server 2025. Savršeno.:D:D:D:D:d:d:):);););):love::love::love::love:
59628

Vrh