Otkud sad ovo?Za sada , ploca i disk, pa cu videti sta i kako dalje.
Da i ja sam gledao X670E ploče su baš dobar balans između uloženog i dobijenog... X870 ima USB 4.0 (neke X670E ga imaju) i WiFi 7 i PCI-e 5.0... Ne znam da li to vredi tolike razlike u ceni X670E vs X870 (non E)...Zato sto je neko bio pametan i onog Biostara uzeo sebi ili nekom svom, 15 dana su me mantali, pa ima pa nema, msm za18000 dinara x670e ploca je premija.
Generalno kad ovde nesto napisem da cu da kupim obiuceno ne stigne
Odsad pisem samo kad je na stolu!
Hteo sam Thichi ,ali ova me je izasla 100e jeftinije , 410e i tankuje bez deljenja linija 5 m2 diskova sto mi bas treba za konfu kakvu sam zamislio.
Vec ima 5 komada pa sto da ih ne stavim kad moze.
Nadam se da si i ovo uzeo u obzir?Vecina x870e ploca je osakacena linijama, neke premijum ploce su tako jadne da ih unezveruje b650e cipset, recimo sve od Gigabajta.
Slicno je sa Asusom, jedino je Asrok u ovaj klasi ponudio nesto konkretno, sa druge strane nije zacepio 800e po maticnoj ,a mogucnosti su vise nego pristojne.
Sad nekom gejmeru koji ce da stavi jedan disk to nista i ne znaci, mada ne znam zasto bi neko u gejmingu isao iznad b650e ploce.
Asrok nije skrtario i napravio je dobru plocu za opet ne preveliki novac, inace sam hteo Thaichi ali me ovde privukla cena 100e jeftinija i 5 m2 diskova (Thaichi 500e i 4 m2 ali je realno kvalitetnija ploca ili su tu negde).
Nije da nisam proveo poprilicno vremena istrazivajuci sve moguce modele, vecinu su bezobrazno osakatili.
A beše planiraš baš 9800x3d procesor da pazariš?Jesam, crkavaju i na ostalim plocama, Asrok se najvise prodaje pa je kod njih veci broj, ovde je AMD nesto zabrljao i nije samo sa 3d procesorima ima i drugih modela.
Koliko sam ja ispratio u pitanju je RAM koji je vreo uz EXPO i naravno pregreva kontroler u samom procesoru.
Ima tih pojava i kod 7600x i kod 7500f.
Upeglace sa novim biosima kako god.
Zato se i objavi kad stigne.
Pinokio prvo ovde objavi ovde kupovinu pa tek onda klikne na aliju da potvrdjuje kupovinu![]()
Auuuuu... kakve su ovo optuzbe!?@Pinocio je krivac, vidim od njega pohvalim se pre vremena i cvrc.
Sad zbog jednog pinokija da menjamo naslov temeAuuuuu... kakve su ovo optuzbe!?Sta ste poslednje kupili? Sta kupim i naplate mi ja objavim. Da je topic Sta vam je poslednje stiglo doneo onda bih postavljao drugacije
S obzirom koliko sam uvek ja kriv, da li ste se zapitali ko sam uopste?![]()
Highline, prava prica. Neka te lepo sluzi!
Hvala.@PORSCHE : u zdravlju da te služi!
Au za to treba u skolu iciPogledajte prilog 58395
Da se polako skidam sa duvana.