bez kućišta i napajanja oko 420e (komponente sa KP)Namena i cena?
Jesi li proverio cene sa prodavcima? Svašta tamo napišu u oglasu pa kada ih pitaš, niti imaju na stanju, a ako mogu da nabave onda je 2x viša cena (bar su meni tako za neke oglase napisali) i posle samo promene cenu.
i jel valja ako se izuzme grafikaZa neke igre trebace ti zasebna grafika.
Nije loše,pa da kasnije staviš zasebnu.i jel valja ako se izuzme grafika

na KP 85ePa to, zato i rekoh da proveri
Je l' možeš da postaviš link?na KP 85e
Da je toliko, to bi bila takva navala da bi prodavac bežao ulicamana KP 85e

nema niko zate ili slične pare definitivno sve sam proverio hahaDa je toliko, to bi bila takva navala da bi prodavac bežao ulicama
Vidi, mi hoćemo da pomognemo ali cene RAM-a i NVMe-a su otišle u peršun zbog AI-a i mnogi su upravo zbog RAM-a obustavili kupovinu AM5.
Kakvu trenutno imaš mašinu? Možda da ideš na AM4?
imam sve osim kućišta haha@Johnnyyy
Da počnem a drugi će me ispraviti gde grešim.
Neko moje mišljenje ispod koje konfe ne bi trebalo ići a da je pristojna:
1. Procesor: Ryzen 5 5600 ili Ryzen 5 5600X (ako u nazivu vidiš tray to znači da dolazi bez kulera, ako vidiš BOX to znači sa kulerom).
2. Matična: Sve zavisi šta ti treba od priključaka, ali evo ova moja je samo 6.800 dinara (možda još može da se nađe jeftinije) ASROCK B450M-HDV R4.0 Ništa joj ne fali. Ako želiš da stavljaš svetleće (RGB ili ARGB ventilatore, dva NVME-a umesto jednog itd. moraćeš više da izdvojiš).
3. RAM: to je najveći problem ovih dana, ako uspeš da uloviš 2x8GB ili 2x16GB na primer na 3200 ili 3600Mhz po nekoj normalnoj ceni to bi bilo super.
4. Grafička je isto problem jer nema novih jeftinih a dobrih (na primer 9060 XT 16GB je dobra ali je oko 50.000 a 8GB ne valja ništa pa se ne treba zaletati). Zato mnogi gledaju polovno RTX 3060 Ti ili RX 6700 XT 12GB ili RX 6800...
5. Napajanje: tu ne treba štedeti. Tu su @Enigma i drugi članovi da pomognu za model ali treba da napišeš da li ti je bitno da li je modularno ili ne i do koliko para. Ja furam iz potpisa 550 W Gigabyte GP-P550SS Ice Silver koje je oko 5.000 dinara ali sam kupio samo zbog bele boje, uvek treba više izdvojiti.
6. NVMe ili SSD: kao i kod RAM-a, cene skaču pa šta nađeš. Kvalitet je KC3000 ali je i skup.
Napiši šta imaš a šta ne od komponenti i periferija pa da nastavimo dalje, da li imaš monitor (ili TV za početak), tastaturu, miš, zvučnike/slušalice...
Pored novih kucista za 30e sa sve 2-3 argb kulera ne vidim svrhu ovogaŠta će ti kućište, evo @vladarko mi dao neke žičice i ja tako palim komp i restartujem
Pogledajte prilog 64492