Mislim da negde imam jedan...Samo ti fali walkman
Pogledajte prilog 61602
Players are experiencing high VRAM usage and performance issues with Cronos: The New Dawn, with the game consuming almost all 12GB of VRAM even on medium settings, leading to stuttering and frame rate dips.
Cronos: The New Dawn VRAM Usage Cronos: The New Dawn is quite the VRAM hog, using up to 14 GB at 4K. Lowering the textures to medium reduces it to <13 GB, while the lowest setting uses slightly over 12 GB. Cronos uses nearly 12 GB of VRAM at 1080p and 12.3 GB at 1440p
Mi jesmo u normali. Oni koji nisu u normali su oni koji programiraju igre na takav nacin da ti svake godine treba dodatnih 4GB rama na grafickoj i po mogucnosti novi X3D procesor. Za 2 godine 9800X3D ce biti pa onako jedva da moze da istera RTX6090 na 100%. Pogledaj sta su uradili sa borderlands 4 igrom pa ti je sve jasno.Ljudi ajd malo da ne preterujemo i da se vratimo u normalu.
Ovo mogu da potvrdim, ima neku dubinu koju nisam primetio na ostalim ekranima. Pre neki dan uhvatim sebe da pratim neko zrno prašine da leti preko ekrana, i sad ga čekam da proleti pored, kad ono nestade, a ono verovatno bio neki listić ili čestica prašine iz igre.Promenio sam mnogo komponenti i najveću promenu u svetu igara osetio sam kupovinom OLED monitora. Jednostavno, mogao sam da koristim grafičku od 3.000€ ali IPS ili VA monitor koje sam imao ne bi pružili ni približno igračko iskustvo. Naravno da je bitno fluidno igranje, ali prvo mesto zauzima OLED pa sve ostalo. Igram neke igre ponovo (GTA, RDR, FH5) i pitam se da li su to iste igre koje sam igrao na IPS i VA monitoru.
Razlika je kao kada se pređe sa zvučnika od 3.000 dinara na HiFi sistem.