Opaaaa evo ga svemocmi Fantomx, cuveni gpu Pcaxe guru Slazem se sa FantomRX 590, editing i dizajn su veliki plus za RX 590, kolorit i HDR podrska su dosta bolji od 1060 koju si spomenuo.
Takodje, performanse i potrosnja su na strani 590ke, nema puno da se razmislja
Meni primetno bolje radi 580 sa ovim najnovijim, lepo su to cini mi se ispeglaliSada sa novim Adrenalin driverom ce biti jos bolja..
Amd drajveri polako postaju bolji od nvidie pa ti vidiPa da,5% do 10% pa i vise u zavisnosti od igre.AMD drajveri
Ako ne volis AMD karte ne moras da pricas nebuloze jer ce neko da procita tvoj post i pomislice da je to stvarno tako..Ma sta im to vredi kada im se kartice greju ko toplane. Ne vredi im ni undevoltovanje.
@AckissKoje to karte? RX 590 je hladnija od GTX 1060. To što si ti fasovao loš primerak, ne znači da su sve karte takve.
Ne znam sta da kazem, mozda ti je tako zapao primerak, ja imam GTX 970 i radi na nekih 72-73C u igrama, Imao sam R9 280X ona je radila na 72C u igrama, imam RX580 Nitro+ i XFX modele ali kopam sa njima, nisam ih probao u igrama..@Ackiss
Sve amd kartice po default prelaze u punom opterecenju 75 stepeni, i onaj ko ne zna da je undervoltuje dobija rernu u kucistu. I moja rx 480 je bila Sapphire Nitro+ koja vazi za vrhunski model pa sam vidjao mnogo vece temperature i komotno mogu da kazem da su mnogo glasnije nego nvidia kartice.
Eto to bi bio odgovor za oboje, tako da ackiss ja ne pricam nebuloze nego samo svoje iskustvo.
Mislim da sa tom tvojom nesto nije bilo na svom mestu, moje Nitro kopaju na 62C i ventilatori rade na 40% a u sobi mi je pakao..Ma ja imam trenutno 1060 6gb xtreme gaming i ona mi je odlicna. Ona u igram retko kada da predje 65 stepeni pogotovo sto mi u sobi nije toplo pa sada je jos i niza temperatura kada se igram, ali generalno ova kartica i ona rx 480 sto sam imao su nebo i zemlja sto se tice toplote i glasnoce. Ovu moju 1060 komotno da odvrnem ventilatore na 100% mogo bih tako da sedim kraj nje i da se igram i da se ne zalim ali ni trenutak dok sam na rx 480 morao em da je undervoltujem em da rucno podesavam ventilatore i opet nisam bio zadovoljan sa njome jer je pravila dosta problema, od otga da se grejala previse i da je bila dosta bucna a kao imao sam sapphire nitro+.