hsv.stoned
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 13.04.2011.
- Poruka
- 1.478
- Rezultat reagovanja
- 15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200MHz (CL16)
VGA & cooler:
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Asus ROG Chakram wireless + Asus ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Windows 10 Pro || Mozilla Waterfox
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Valjda znas da podaci na papiru i teorija cesto nemaju veze sa onim u praksi.Vidiš tu kreću stvari da me bune.
Pogledam revirew za Nexus 5, ima Non-removable Li-Po 2300 mAh bateriju i lik u recenziji kritikuje trajanje istog.
Pogledam review za L930, za bateriju i nisu rekli ništa specijalnom ali je Li-Ion 2420 mAh battery koju mogu vaditi.
Dakle, kako to da onaj sa većom baterijom ima krš bateriju? Da ne spominjemo to da su Li-Ion batterije bolje od Li-Po po pitanju kapaciteta....
Što se WP-a tiče, nemam nikakav problem da ako je OS ograničeniji. Meni stvarno trebaju samo osnovne stvari na telefonu, navigacija je obavezna.
Ja bih realno kupio iPhone da ne deru sa cenama.... 400e za polovnu peticu, ma hajde!
Note 3 i sve ostale telefone koje prelaze 5" preskačem sve dok ne ustanovim da u 4,5 do 5" ne postoji ono što tražim.
Ne kažem ja da je Nexus 5 i Note 3 krš, ali mi se jednostavno ne sviđa, a sve dok imam toliko opcija, pogledaću i te druge opcije. Na primer OnePlus One je zanimljiv, istražiću ovih dana.
Svakako sam se preračunao malo sa parama, treba malo auto da doteram tako da ova kupovina svakako neće biti ekspresna.
U svakom slučaju hvala na predlozima jer volim da se informišem.
L930 je solidan telefon ali ima osakacen audio izlaz (kako to samo nokia zna jer skoro svi ostali sa S800 imaju bolju zvuk) a to nije prvi put, tako je jos od prvih WP nokia. Naravno nece svako primetiti tu razliku, zvuk je i dalje dobar ali losiji od nekih androida te klase.
Autonomija je ocajna na L930, posebno u surf rezimu. Imas testove po netu, bitno je da su odradjeni na istoj jacini osvetljenja (ne u procentima nego u cd/m2) i tu je L930 za par klasa losija od Sony Z serije/One plus npr. To je zato sto Nokia ima 2420 mAh a 5'' ekran A Z2 5,2'' ekran ali i 3200 mAh + amoled starije generacije (nije dobar i stedljiv kao na S5-Note 4) vs jedan od poslednjih IPS na Z2/One plus.
Sad uporedi Z2/Z3compact/One plus sa L930.. razlika je primetna u korist androida. U realnoj upotrebi to moze da bude drugacije ali jedno je sigurno, androidi ce uvek imati bolju autonomiju.
Nexus 5 u istom testu baca skoro po 7h u oba slucaja (surf i video) sto je generalno opet bar malo bolje od Lumie. A jeftiniji je bar 100e i ima OS sa vise mogucnosti a radi brzo kao L930, minimalne su razlike s'tim sto na stabilnost androida dosta uticu lose odradjene aplikacije iz marketa pa ce se pre desiti neko pucanje, bagovanje na androidu nego na 930 ali sa druge strane ni WP 15 nece imati sve opcije koje ima 4.4-5.0 'droid. Ipak N5 ima losiju bateriju od ostalih pomenutih androida..
Pominjao si uglavnom telefone sa vecim ekranima, zato sam i predlozio One plus npr.. do tog telefona se malo teze dolazi (pozivnice itd) ali ih ima po oglasima, u pitanju je odlican uredjaj bez vece mane, cak je i kamera odlicna i u rangu sa vrhom te klase. Prelistaj temu na forumu pored, videces da su ljudi uglavnom prezadovoljni tim telefonom.
O Note 3 vec sigurno znas da je odlican, kompletan uredjaj.. malo smara TW ali eto, ne mora da znaci da ce ti biti toliki problem.
Ako ces manji telefon Sony Z3 compact (4,6'' 720p) prakticno nema konkurenciju, najkompletniji android sa ekranom do 5''. Na KP ih prodaju za oko 415e ali ce cene vec pocetkom 2015 sigurno ici malo ispod 400e mada po oglasima ima vecih Z3 za 420e pa mislim da ce brze padati cene oba.
Od WP imas L1020 ali losiju autonomiju od L930 pa otpada.. znaci samo 1520 (jeste phablet al i dalje jedan od najboljih, autonomija je odlicna) ili L830 koja bi trebalo da ima malo bolje trajanje baterije od 930 ali slabo nesto ima testova).
Imas jos xiaomi/meizu i slicne kvalitetne kineske telefone. Mozes da razmislis i o G2, ima odlicnu bateriju, kvalitetnu kameru i ekran a ne kosta mnogo.. cak ima i G3 softver pa je sve bolje nego pre. Ali onaj problem u toku razgovora sto sam naveo izgleda ostaje i na novom softveru..
HTC M8 je odlican android, ako ti ne smeta ta upix kamera (koja je ispod proseka klase) razmisli i o tom htc.
Takodje imas i opciju da kupis neki iphone do 250e (ili wp8 nokiu) + android tablet 10'' (jos 300e) ali logicno to je mnogo vise para nego sto si planirao.
Poslednja izmena: