Uzeo sam mojima neki jeftin desktop, koji je za njihove potrebe više nego dobar. Na žalost, ova matična ploča nema DVI izlaz, pa sam postojeći Asus 22" morao da nakačim preko VGA (ne znam zašto, ali mojima se slika sada sviđa više nego kad je bio ranije nakačen na DVI )
Evo konfiguracije:
Međutim, kao što se gore vidi uz HDD stoji neki mali žuti uzvičnik. Takođe, HDD često "drlja", kao da je previše fragmentovan (a nije, plus je isključen Windowsov Search i indexiranje).
Ako se detaljnije pogleda analiza HWiNFO-a, vidi se sledeći podatak:
Reallocated Sector Count: 100/36, Worst: 100 (Data = 1)
Šta li to znači? Koliko je to loše? Da li treba iskoristiti garanciju za tako nešto?
Crystal Disk Info takođe pominje te sektore, ali i nešto povišenu temperaturu (sve vreme je oko 50C):
HDSentinel pokazuje da postoji 1 bad sektor, ali me brine to što piše: "Power On Time: 1932 days, 22 hours" - da mi nisu uvalili neki stari HDD? Ili je samo neka informacija pogrešno prikazana?
Evo i SMART vrednosti HDSentinela:
Evo konfiguracije:
Međutim, kao što se gore vidi uz HDD stoji neki mali žuti uzvičnik. Takođe, HDD često "drlja", kao da je previše fragmentovan (a nije, plus je isključen Windowsov Search i indexiranje).
Ako se detaljnije pogleda analiza HWiNFO-a, vidi se sledeći podatak:
Reallocated Sector Count: 100/36, Worst: 100 (Data = 1)
Šta li to znači? Koliko je to loše? Da li treba iskoristiti garanciju za tako nešto?
Crystal Disk Info takođe pominje te sektore, ali i nešto povišenu temperaturu (sve vreme je oko 50C):
HDSentinel pokazuje da postoji 1 bad sektor, ali me brine to što piše: "Power On Time: 1932 days, 22 hours" - da mi nisu uvalili neki stari HDD? Ili je samo neka informacija pogrešno prikazana?
Evo i SMART vrednosti HDSentinela:
Poslednja izmena: