Veruj mi ja imam 10 mb adsl i u pocetku sam i ja tako kao ti razmisljao ali sada mi je to malo hocu vise a da bih dobio vise moras da se izbekeljim sa lovom i to debelo. Jutros sam zvao ove iz Telekoma da pitam jel mogu da promenim ugovoor i da uzmem NET 20 paket po sadasnjoj ceni NET 10 paketa kojeg placam ali sam dobio negativan odgovor od neke preko telefona, ali zato cu ja da pokusam alternativu pa ko zna mozda mi i prodje.realno meni i ovih 10mb previse!!..bitno je da to radi bez prekida
Ma da je nekog zakona u ovoj drzavi svi bi mi imali odavno optiku u kucama ali kada nam lopovi vode drzavu i kroje kapu a ponajvise nam kroje pantalone.A kada ti dobijes to mi sbb-ovci ce imamo fiber :p
Da pise do 10 mb ali generalno tih 8.5-9 mb/s sto se dobija je ono sto i placas, jer kada se odbije overhead to mu dodje tacno toliko koliko si napisao i realno ce imati 1 Mb/s u download i oko 108 kb/s za upload.Obratiti paznju da pise "DO 10mb/s", sto u realnom radu znaci 8.5-9mb/s kod mene. Jer je centrala daleko od zgrade i boli ih q da nesto urade povodom toga ili da naplate manje.
Pa nije bas da je tako, jbg oni pre pustanja svakog novog korisnika testiraju paricu i vide koliko koja liniji tacno moze da izgura. Ja kada sam uzimao NET 10 paket su mi sivonje prvo pustile NET 5 i to uz obrazlozenje da moja linija ne moze vise da izgura a kada sam se sa njima raspravljao i ubedjivao da moze i preko 20 mb je bilo a kako vi to znate da mozete toliko da izvucete pa reko zato sto sam imao 16 mb paket i tako da znam kolike su mogucnosti moje parice a i covek koji mi je sredjivao novu paricu mi je reko da vise necu imati problema oko brzine jer sam imao neku losu paricu jer sam bio dvojnik i kada su me razdvojili sam dobio ovo sto sada imam.Pa da, time "do" su se zastitili da im ne mozes nista u slucaju da imas 2mb/s umesto 10 Tako da watch out
Pa to su realne brzine za 4 mb paket toliko sam i ja izvlacio ranije, da ti puste pravih 4 mb imao bi 512 kb/s download ali dok odbijes overhead dobijas tu brzinu koju si naznacio da si imao.Kad sam imao 4mb/s imao sam 4096kb/s Linerate Downstream, odnosno download je bio oko 410-420kb/s, tako je bilo i sa 256k, 512k, 768k itd.
A maximum sto do mene sada stize je 850kb/s.
Ovi sto su blize centrali imaju oko 1000kb/s, video ja kod drugara.
Pazi za takve informacije je najbolje nazvati korisnicki servis pa dobiti informacije iz prve ruke.Jel smeju oni(telekom) sami da produžavaj uugovor?
Recimo meni je pre nekoliko meseci isticao ugovor na 2 godine i pošto nisam obraćao pažnju na to uđem jednom na onaj nalog koji imam kod njih i ladno vidim tamo datum ugovora stoji 3 mesec 2013 što znači da su ladno sami produžili ugovor na još a da mi nije stiglo nikakvo obaveštenje ili ja tamo nisam protumačio da je to dokle traje ugovor a ne datum potpisa ugovora?
Mada da dotle traje ugovor meni bi bio već ukinut intrenet, nem pojma sad.
Koji bre crni email... takve bitne stari se rade direktno oci u oci ili ako ne mozes ili ti je poslovnica u drugom gradu onda telefonom.Ajd kontaktiraću ih na mejl sta ce da mi kažu pa ću posle da vidim šta dalje.