OCz
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 04.04.2009.
- Poruka
- 948
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Upravo sam montirao IFX-14 na 1156 oslanjajuci se na Dekarino resenje i uputstvo. Ne znam jedino da li je Dekara koristio isto vesanje tj. da li je u pitanju starija verzija. Ja sam uzeo Noctua NM-I3 kit koji ima univerzalne rupe za Intel socket-e (775, 1156, 1366). Rupe na mosticu IFX-a su prosirene i cini mi se da bi sada hladnjak mogao da se stavi na sva 3 socket-a - mada nisam precizno merio rastojanje, vec sam odokativno radio. U najgorem slucaju za 1366 bi bilo potrebno jos prosiriti rupe za koji mm.
Jedina stvar koja me zanima @Dekara je ta da li su na ovim slikama bili stegnuti srafovi ? Kod mene sam stegao do kraja koliko moze i federi na oba srafa su skupljeni do kraja. BTW, hladnjak stoji za koji mm nakrivo tj. malo je nagnut ka NB-u kada se gleda ploca sa strane. Ili kada bi se gledao RAM sa strane hladnjak nije u istoj ravni sa njime, vec malcice je nagnut na donju/levu stranu i jedino objasnjenje koje imam za to je da zapravo sam procesor ne stoji ravno vec da je i on malo nagnut ?
Jedina stvar koja me zanima @Dekara je ta da li su na ovim slikama bili stegnuti srafovi ? Kod mene sam stegao do kraja koliko moze i federi na oba srafa su skupljeni do kraja. BTW, hladnjak stoji za koji mm nakrivo tj. malo je nagnut ka NB-u kada se gleda ploca sa strane. Ili kada bi se gledao RAM sa strane hladnjak nije u istoj ravni sa njime, vec malcice je nagnut na donju/levu stranu i jedino objasnjenje koje imam za to je da zapravo sam procesor ne stoji ravno vec da je i on malo nagnut ?