voodoons
Moderator
- Učlanjen(a)
- 06.04.2009.
- Poruka
- 7.950
- Rezultat reagovanja
- 147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
- Admin
Pre svega, zahvaljujem se PCAXE-u na CM V6GT kuleru
Dobrodosli u uporedni prikaz dva vazdusna hladjenja i jedno vodeno hladjenje. Necu se puno zadrzavati na specifikacijama kulera, sem za Cooler Master V6GT koja je relativna nepoznanica i nov model iz CM „kuhinje“. TRUE je poznat kuler vecini, a Thermaltake LCS vodeno hladjenje u sklopu Thermaltake Kandalf LCS kucista takodje postoji dosta na trzistu i mnogo testova ima na internetu.
Kandidat broj 1: Cooler Master V6GT
Kandidat broj 2: Thermalright Ultra 120 Extreme, aka TRUE
Kandidat broj 3: Thermaltake LCS
Akcenat sam stavio na efikasnost, tj.performanse hladjenjam, pa da pocnemo
Testiranje se sastojalo iz cetiri etape:
Dobrodosli u uporedni prikaz dva vazdusna hladjenja i jedno vodeno hladjenje. Necu se puno zadrzavati na specifikacijama kulera, sem za Cooler Master V6GT koja je relativna nepoznanica i nov model iz CM „kuhinje“. TRUE je poznat kuler vecini, a Thermaltake LCS vodeno hladjenje u sklopu Thermaltake Kandalf LCS kucista takodje postoji dosta na trzistu i mnogo testova ima na internetu.
Kandidat broj 1: Cooler Master V6GT
Kandidat broj 2: Thermalright Ultra 120 Extreme, aka TRUE
Kandidat broj 3: Thermaltake LCS
Akcenat sam stavio na efikasnost, tj.performanse hladjenjam, pa da pocnemo
Testiranje se sastojalo iz cetiri etape:
- Etapa 1 - testiran je TRUE sa jednim Scythe "SLIP STREAM" 120mm sa svojih 110.31CFM ali i bukom od fabricki deklarisanih 37.00 dB. Informacije o samom vetilatoru mozete pronaci OVDE. Kontrola obrtaja je postavljena na automatski rezim u podesavanju BIOS-a ploce.
Ovo bi trebalo da prikaze nivo svakodnevnog koriscenja TRUE kulera u kombinaciji sa izlozenim Scythe ventilatorom. - Etapa 2 - testiran je Cooler Master (CM) V6GT kuler sa svoja dva fabricka ventilatora na maksimalnom broju obrtaja a zatim i u automatskom, tj.PWM modu. Kod mene, maksimalan broj obrtaja CM ventilatora je iznosio ~2150rpm sto nije daleko od fabrickih deklarisanih 2200rpm. Kolicina vazduha kuju guraju pri maksimalnom broju obrtaja po fabrici je 93.74 CFM. Nivo zvuka po fabrici na maksimalnom broju obrtaja iznosi 38dBA mada subjektivno, rekao bih da je za nijansu tisi od prethodnog Scythe ventilatora.
Ovo je i svakodnevni nacin upotrebe kao i maksimalno izvlacenje performansi iz CM V6GT kulera. - Etapa 3 - testiran je TRUE ali sa dva CM ventilatora koji dolaze uz V6GT i to u modu automatskog regulisanja broja obrtaja kao i u modu maksimalnog broja obrtaja ventilatora.
Ovo treba da prikaze uporedne karakteristike TRUE i CM V6GT kulera kad su u pitanju isti ventilatori na njima i najvernije prikazuju razlike medju ta dva kulera. - Etapa 4 - testirano je vodeno hladjenje koje dolazi fabricki uz kuciste Thermaltake (TT) Kandalf LCS. Sastoji se iz vodene pumpe povezane sa rezervoarom, trostrukog hladnjaka, tj.radijatora sa tri ventilatora na njemu i vodenog bloka. Koriscena su nova TT creva i nova TT tecnost.
Peh koji mi se desio jeste da prilikom vracanja radijatora u vrata kucista sam zakacio zicu od srednjeg TT ventilatora, tako da su u testu ucestvovala samo dva TT ventilatora na hladnjaku.
Inace, ovo treba da predstavi svakodnevno koriscenje TT LCS hladjenja.
Poslednja izmena: