Neki power safe..Ili ti opada napon nocu u to vreme. Mozda nije konstruktivan odgovor,ali je i moguc. Predpostavljam da su temperature sve dobre..Treba mi help: komp se tri noći za redom restartuje u određeno vreme, negde oko 03h. Ima neko ideju šta može biti?
da racunica je ok ako neces da prosirujes kapacitete tj da ostanes na tih 900mhs ako hoces dolazis do problema da treba ostatak rudnika da kupisTaman sam krenuo da se zaletim i uzmem jednu 7970 da probam da vidim kako ide cela prica za mining, i vidim test na sekirici za 7790. Krenem da prckam po netu i naletim na info da overklokovana 7790 baca oko 300MH/s.
Ovo je neka moja racunica za sad:
3x7790 VS 1x7970
MH/s 900 vs 650MH/s
Lova 3x133e ~ 400e vs 350-400e
potrosnja 3x69W ~210W vs 209W
buka (neprovereno ali verujem tihox3 = jos uvek tiho) vs 39-43 dB (zavisno od cene kartice)
Meni ovo licno deluje kao odlican 'bang-for-the-buck', a posto je kartica nova, a relativno za low segment, znaci da ce joj i cena padati sporije od 7970 a i bice lakse da se 'udomi' kad joj dodje vreme. Recite mi molim vas, da li mi je racunica ispravna?
Provalio sam da se pali win defender u to vreme da skenira i kenja po računaru. Sad sam ga isključio, pa da vidimo.Neki power safe..Ili ti opada napon nocu u to vreme. Mozda nije konstruktivan odgovor,ali je i moguc. Predpostavljam da su temperature sve dobre..
trenutno imam dve 7970 u masini ubodene u slotove x16...
prva je powercolor referentna vddc 1.09v
druga je tf3 vddc 1.2v
obe imaju otkljucane napone...
moje pitanje je sledece: kako najlakse i najpreciznije klokovati svaki odvojeno, menjati napone, frekvencije, brzinu ventilatora i sl...
probam sa msi afterburnerom , prepoznaje gpu1 i gpu2 ali kad bilo sta menjam za gpu1, menja se istovremeno to isto i na gpu2...
ima li neka bolja varijanta?
Ja ti dadoh, odgovor..a ti vidi..pokusavam preko msi AB 3.0 beta 9, najnovijeg... prepoznao je sam modele kartica ali opet kada dizem fan rpm jednoj ili voltazu jednoj, dize se automatski i na drugoj... ne znam sta da radim, osim da nadjem neka setovanja koja su zlatna sredina izmedju obe karte...
trenutno su obe na 1100mhz gpu, 750mhz mem, 1.1v, bacaju oko 1330 mh/s...
Isključen sinoć i jutros opet restart.MegaSkot - iskljuci windows update ako je aktivan ..