• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Xigmatek NRP-MC1002

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.817
Rezultat reagovanja
418
Moja konfiguracija

Xigmatek je relativno mlada kompanija osnovana 2005. godine, koja ima širok spektar komponenti koje su namenjene računarskim entuzijastima. Na ovim prostorima Xigmatek je poznat kao odličan izbor u skoro svakom cenovnom rangu kada su procesorski kuleri i kućišta u pitanju. Kako na našem tržištu nije moguće nabaviti ostale komponente iz njihovog proizvodnog programa, rešili smo da ispitamo kakvi su i na ostalim poljima, a za početak izbor je pao na naponsku jedinicu ili jednostavno rečeno napajanje. Pojavom dugo očekivanog „Buldožera" koji zna da povuče i preko 450W kada je overklokovan, napajanja sa dosta snage su ponovo u modi. Čaki i ako ne posedujete „Buldožer", snažno napajanje će vam biti potrebno ako planirate da se igrate u 3D-u na više monitora ili jednostavno ako želite da uposlite više grafičkih karti na vašem računaru, bilo da se igrate ili radite posao. Suvišno je pominjati da je snažno napajanje obavezna stvar za sve koji planiraju da imaju nabolji računar na forumu :-).

Opširnije...

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ono što mi je odmah zapalo za oko je da napajanje nema onaj standardni dosadni četvrtasti prekidač za On/Off. :D Ovo mi je prvo napajanje koje sam video da ima "lep" prekidač. :)

MaTRaX

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.04.2011.
Poruka
2.887
Rezultat reagovanja
39
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500K @4,5 GHz @Cuplex Kryos HF
Motherboard:
Asus P8p67 B3
RAM:
CMP8GX3M2A1600C9 + E30101B
VGA & cooler:
STRIX GTX1050 TI 4GB
Display:
DELL U2412M x2
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, 840 EVO 120GB, F3 HD502HJ
Sound:
CM Storm Sirus-C
Case:
Cooler Master 690 II Advanced
PSU:
Chieftec 750W CTG-750C
Mice & keyboard:
Mx 518 + Razer Tournament Edition
Internet:
50Mb IKOM + Netis WF2710
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro , FF
Other:
SS QCK+, Iphone 5s Sim Free
kvalitetno napajanje za ~150e ...
dal je kvalitetnije od seasonica ??

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.813
Rezultat reagovanja
2.303
Moja konfiguracija
Na HARD-OCP-u i TweakTown-u je ovo napajanje ocenjeno prilično loše.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Na HARD-OCP-u i TweakTown-u je ovo napajanje ocenjeno prilično loše.
Videli smo te testove. Ne ulazimo u to kako su drugi testirali ovo napajanje i koja je prica iz toga (mozda tako cuvaju ostale brendove koji se reklamiraju kod njih), ali znam sta smo mi radili. Glavu na panj stavljam za verodostojnost nasih rezultata. Ko ne veruje u nas test ima tu slobodu da dodje da se uveri, ponovicemo test ako treba, ili neka taj neko testira napajanje kako zeli.
Jedina zamerka na nas test moze da bude riple merenje. Jednostavno, nismo izmerili ripl, to je jedino sto nasem testu fali, pa to nismo mogli da ocenimo, ali radimo i na tome, bice u jednom momentu sigurno i to uvrshteno u testiranje. I ne samo to, ono sto planiramo da radimo napajanjima ce 100% biti najbolje testiranje na svetu, daleko ispred svih pomenurih portala, ali i ispred i svih koji nisu pomenuti ;) Samo da dodjemo do sredstava da kupimo odgovarajucu opremu i napravimo uredjaj koji to bolje i kvalitetnije radi od bilo koje kupovne aparature.

:sekira:

@Matrix

Verovatno ne, ako poredimo sa napajanjem iste snage, ali je SeaSonic verovatno skuplji. Ne pricamo napamet, ako budemo testirali, pricacemo.

:wave:

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.813
Rezultat reagovanja
2.303
Moja konfiguracija
OK, OK, odličan je vaš test, taman posla da vam neko sa foruma ne veruje, još kada upotpunite opremu, ne sumnjam da ćete biti na vrhu.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Iskreno, kada smo videli te testove, jer nas uvek zanima šta kolege rade, bili smo u fazonu posle našeg testiranja da će neko sigurno da nas "zgazi" sa tim linkovima :) Mozda je u pitanju novija revizija, stvarno ne znamo, ali znamo šta smo videli i izmerili prilikom testiranja na uređaju koji ne ***e živu silu i koji bukvalno pojede napajanje sa amperima :D

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Odlican test Misho!!!

:)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.704
Rezultat reagovanja
2.345
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Videli smo te testove. Ne ulazimo u to kako su drugi testirali ovo napajanje i koja je prica iz toga (mozda tako cuvaju ostale brendove koji se reklamiraju kod njih), ali znam sta smo mi radili. Glavu na panj stavljam za verodostojnost nasih rezultata. Ko ne veruje u nas test ima tu slobodu da dodje da se uveri, ponovicemo test ako treba, ili neka taj neko testira napajanje kako zeli.
Jedina zamerka na nas test moze da bude riple merenje. Jednostavno, nismo izmerili ripl, to je jedino sto nasem testu fali, pa to nismo mogli da ocenimo, ali radimo i na tome, bice u jednom momentu sigurno i to uvrshteno u testiranje. I ne samo to, ono sto planiramo da radimo napajanjima ce 100% biti najbolje testiranje na svetu, daleko ispred svih pomenurih portala, ali i ispred i svih koji nisu pomenuti ;) Samo da dodjemo do sredstava da kupimo odgovarajucu opremu i napravimo uredjaj koji to bolje i kvalitetnije radi od bilo koje kupovne aparature.

@Matrix

Verovatno ne, ako poredimo sa napajanjem iste snage, ali je SeaSonic verovatno skuplji. Ne pricamo napamet, ako budemo testirali, pricacemo.

ja glavu na panj stavljam da moj CFT 14-cs 750W moze da izvuce 900W za 80-90e kolko kosta u mp. (naravno imace ripple bogaoca)

+ vi nemate testove za ripple i neke druge bitne stvari za stabilnost sistema te ne mogu reci da li ovo napajanje vredi 150e ili ne. Ako mu ripple divlja nenormalno na tih 960W sve je dzaba kad sistem nece raditi stabilno...

PS. ako cemo iskreno, pravi izraz je ispravljac, a ne napajanje al ajd, to je manje bitno :D

u svakom slucaju, solidan test ali mislim da sobzirom na parcijalnost doticnog ne bi trebali da se zalecete sa tim "medaljama" koje dajete i sl.

edit:

hvala lepo ali sto se mene tice, gledajuci ripple, ovo je ~750W napajanje za 150 evra.

JonnyGuru linkuje tweaktown review ovog napajanja, ako su i oni iskvareni onda ne znam sta da kazem. Najbolje da ugasimo internet i citamo Svet Komjuketra.

Poslednja izmena:

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Bitno je da ima izbora :d

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
ja glavu na panj stavljam da moj CFT 14-cs 750W moze da izvuce 900W za 80-90e kolko kosta u mp. (naravno imace ripple bogaoca)
Mozesh da ga donesesh na test. Ja glavu na panj stavljam da ce na tih 900W da pad napona bude van okvira ATX specifikacje ;)

+ vi nemate testove za ripple i neke druge bitne stvari za stabilnost sistema te ne mogu reci da li ovo napajanje vredi 150e ili ne. Ako mu ripple divlja nenormalno na tih 960W sve je dzaba kad sistem nece raditi stabilno...
u svakom slucaju, solidan test ali mislim da sobzirom na parcijalnost doticnog ne bi trebali da se zalecete sa tim "medaljama" koje dajete i sl.
Da, napisali smo da nemamo uredjaj za merenje ripple-a. Nismo se zaleteli sa nagradom, ista je tek treca po redu i hairarhiji PCAXE nagrada, a uskoro ce biti i prisutan kompletan info o bodovnom sistemu i tome kako kitimo proizvode nagradama. Da smo izmerili ripple, mozda bi ovo napajanje dobilo i prvu nagradu, možda smo oštetili Xigmatek, ko zna... S obzirom na cenu, ne bi sigurno dobilo ništa ispod treće.

hvala lepo ali sto se mene tice, gledajuci ripple, ovo je ~750W napajanje za 150 evra.
JonnyGuru linkuje tweaktown review ovog napajanja, ako su i oni iskvareni onda ne znam sta da kazem. Najbolje da ugasimo internet i citamo Svet Komjuketra.
Da se ponovim. Znam sta smo mi merili, ko ne veruje moze da dodje da izmeri i da se uveri u verodostojnost rezultata. Tako da mi je poredjenje sa ostalim portalima i chasopisima irelevantno... Da smo hteli da slepo verujemo portalima i chasopisima koji se pominju, prepisali bi smo recenziju od njih, sto i nije retkost u domacim IT krugovima. Mi zapravo testiramo uredjaje, a iskreno, boli nas uvo šta ostali rade. Nemamo referencu za to ko je bolji ili lošiji od nas, jer nas od najboljeg dele isključivo finansije, ali i to ćemo rešiti. Većina ne zna kako da testira, mi znamo kako jer imamo entuzijazma, znanja i hrabrosti da objektivno ocenimo proizvod i napisemo kako jeste. Pored toga, izbor komponenata unutar ovog napajanja nedvosmisleno govori da je isto kvalitetno. To je jedina referenca za koju se vezujemo u oceni, jer je nemoguće staviti dobre komponente unutra a imati loš proizvod :)

Poslednja izmena:

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
:(
Nažalost nemamo mogućnosti da testiramo ripple, zbog nedostatka novca.
Trudimo se da radimo dobre testove koliko god nam mogućnosti dozvoljavaju. Do sada smo napajanja testirali na računarima, pošto nismo imali uređaj koji to radi umesto računara. Nadam se da je svima jasno zašto je to tako.
Zahvaljujući dobrim ljudima u mogućnosti smo da napajanja testiramo na uređaju koji može da optereti 3,3V-30A, 5V-30A i 12V-48A.
Mislimo da je ovo bolje u odnosu na dosadašnji način testiranja.
Mogli bi mi da pozajmimo negde osciloskop i da testiramo, ali se postavlja pitanje šta posle? Opet se vraćamo na testove bez i dobijamo još više negativnih komentara. Odavno smo se dogovorili da nećemo imati izlete za bilo koji test, da jednom bude vrhunski, a slideći put loš, bez obzira šta se testira.

Što se tiče napajanja, dobili smo mogućnost da u budućnosti testove radimo na ovom uređaju. Nama je lakše da napajanje testiramo na računarima, barem se ne cimamo 25km po gradskoj gužvi, ali u nadi na će korisnici prepoznati našu želju, odlučili smo da iskoristimo ovaj uređaj.
Naravno, imamo u planu da napravimo uređaj koji će biti mnogo bolji, odnosno moći će da optereti 12V granu preko 100A. Posle toga na red dolazi osciloskop i ostale sitnice. Sa tim stvarima mogućnosti su velike, ali do tada... idemo polako i sigurno i trudimo da polako podižemo nivo kvaliteta.

PS. ako cemo iskreno, pravi izraz je ispravljac, a ne napajanje al ajd, to je manje bitno :D
Ako ćemo iskreno, mislim da je naponska jedinica, ali koristimo narodnu reč napajanje.

Objasno sam već zašto je test parcijalan. Ako bi smo čekali da počnemo sa medaljama kada svaki test bude bio na svetskom nivou, slobodno mogu reći da nagrade ne bi počeli bar 1-2 god.
Morali smo jednom da počnemo sa nagradama. Iz našeg ugla testiranja ovo napajanje zaslužuje nagradu.

Pa ako gledamo ripple po tom njihovom testu ovo je 880W napajanje, pošto je granica tolerancije 120mV.
Opet ne bih se vezivao za taj test za ovo napajanje koje smo mi testirali. Čitao sam neke testove koji su rađeni sa istom platformom, ali mnogo njih se razlikovalo. Jedan test koji sam našao je imao obične kondenzatore, jedan je imao različitu diodu za 5VSB. Ocene su se dosta razlikovale. Nekima je veliki ripple, dok je drugima bio OK ripple, ali loša regulacija na 3,3 i 5V.
Jasno je izvući zaključak da se ova platforma često unapređuje. Iz onog što smo mi videli, napajanje je odlično. Da smo imali osciloskop možda bi napajanje bilo loše, ali isto tako može da bude i dobro. Baci pogled na kretanje napona na njihovom testu na 3,3 i 5V granama, a pogledaj nama. Jasno se vidi da to i nije baš identično napajanje. Mi smo 3,3 i 5V grane opteretili sa 255W, što je više od 40% iznad specifikacije. Čak i tako smo imali manje varijacije, a tom logikom ovo nisu baš identična napajanja.

Ako pogledamo njega vidimo da Corsair pravi najbolja napajanja na svetu, bez obzira da li je OEM Seasonic, CWT ili Flextronics.
Bilo kako bilo, jednostavno mi smo PCAXE i možemo da stojimo iza onoga samo što smo mi napisali.

PS.
Hvala na pohvalama i pozitivnim kritikama, ali isto tako hvala i na negativnim kritikama jer nam one daju uvid u stvari koje trebamo da poboljšamo.

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Diabolique je napisao(la):
Ako pogledamo njega vidimo da Corsair pravi najbolja napajanja na svetu, bez obzira da li je OEM Seasonic, CWT ili Flextronics
A doda bih da neka čak nisu ni otvarana, a pričalo se o kvalitetu :) Ne možemo da pričamo o ostalima, ali možemo o nama! Našim forumašima nudimo taj luksuz da uvek mogu da provere proizvod koji smo testirali, par dana pošto je izašao test ;) Više od toga zaista ne možemo da uradimo :)

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Koliko god recimo hvalili Chieftec, ja to napajanje u zivotu necu kupiti vise. 750W koje je gasila klokovana GTX 470...

Poslednja izmena od urednika:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
To je razlog zasto sam i ja morao da menjam Chiefteca od 550W cini mi se, zato sto je ono imalo bas bas jak izlaz na CPU grani, ali je zato za grafiku katastrofa, verovatno je isti slucaj bio i na tvom.

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
A ovaj Chieftec sto bi gx-x stavio na panj je jako dobro, prethodno se muceno istopilo :d

Kakav bre Chieftec i slicni njemu, to su davno prezvakana napajanja, koja su sada postala konfekcija. Ne kazem da i Xigmatek nije, ali ovaj model je opasna sprava.

Napisati da je ovo 750W za 150e je krajnje neumesno i nepromisljeno. Prepiska tudjeg zakljucka sa inostranih sajtova. To nije misljenje i argument za ovako nesto.

Seasonic FTW. :D

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da ne pricamo sto se neki Chieftec ispravljaci ne slazu sa APC UPS-ovima pa nece ni da rade.

EDIT. Sve pohvale za test.

Poslednja izmena:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Imamo neke ideje, ali do tada moraćete da se strpite. Tada ćemo jasno videti ko je FTW.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.704
Rezultat reagovanja
2.345
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
@Animan: pogledaj ovu stranu: http://www.hardwaresecrets.com/article/CWT-750VH-750-W-Power-Supply-Review/635/8 isto to je u chifteku cft 14cs 750w ;)

edit: "Da se ponovim. Znam sta smo mi merili, ko ne veruje moze da dodje da izmeri i da se uveri u verodostojnost rezultata. Tako da mi je poredjenje sa ostalim portalima i chasopisima irelevantno"
Ali vi niste merili ripple, a jedino on je i sporan. Kako znas da na vasem testu ripple nije izlazio iz ATX specifikacije? :) Niko nije sporio da li ili ne PSU izdrzava opterecenje od 1000W niti ista sto ste vi merili. :)

@FantomX:

Imao si verovatno neispravno napajanje, kao sto sam i ja jedno takvo imao, isti problemi ko i tvoji sa 12V granom koja je prsla i davala 11.8 na idle, 5V je davala 4.3V. Zamenuo sam za drugo koje radi sasvim okej. Inace pogledaj i ti test koji sam linkovao animanu. Isti hardwer i Corsair trpa u dosta svojih napajanja stim sto zameni elektrolite. Da je to sto se tebi desilo pravilo, a ne izuzetak, svi bi imali iste probleme ;)

"Napisati da je ovo 750W za 150e je krajnje neumesno i nepromisljeno. Prepiska tudjeg zakljucka sa inostranih sajtova. To nije misljenje i argument za ovako nesto."

nisam ja nicije misljenje prepisao, vec sam na osnovu kolicine ripple na opterecenju doneo taj zakljucak. Sa tim ripplom bi ti opet imao problem na onom gtx295 sto ti je mucio chifteka. I sta bi onda rekao? Znas sta je neumesno? Upravo ono sto si napisao vezano za tvoje iskustvo sa CFT 750W. ;)

@Beginer:

tvoj 550W chieftec nema veze sa ovim jacim iz CFT 14cs serije. Channel well technologies ispod haube je tek u seriji od 600W pa navise. 550W model je neki klasican kineski krsh.

@diabolique:

shvatam sve sto si napisao i podrzavam sve oko nacina testiranja. Ja sam samo prosto skrenuo paznju na to da fali ripple test i nista vise. Tweak Town je dao losu ocenu bas zbog toga, mada su preterali oko opadanja efikasnosti, odnosno oko zamerki na to. Naponi koje su oni dobili su manje vise slicni onima koje ste i vi dobili. Vama je to okej, njima nije. Ne vidim nista sporno osim te ocene koju je Tweak Town dao na kraju, slazem se da su preterali.

Sto se tice ATX standarda i sta upada u njega, to je diskutabilno. blueberry napajanja zadovoljavaju ATX standarde ali marginalno. To sto ATX standard dozvoljova ripple od 110 ne znaci i da je okej visiti na toj ivici specifikacije jer to ipak, po meni, nije bas 100% stabilno i zdravo za PC komponente, pogotovo osetljivije. Zato i rekoh da ja ne bih isao sa opterecenjem tog napajanja preko ~90 ripple-a. Ipak je to 1000W napajanje, nije igracka, nece ga uzeti neko ko ima fenom X2 i 8800gt...bar se nadam :P

edit: uostalom, ako je napajanje deklarisano kao 1000W (ATX spec se podrazumeva na tih 1000W) i 85% eff, napajanje izadje iz ATX spec na ~880W jel to onda 1000W PSU ili nije? Ako ne zadovoljava deklarisano kakvu mu ocenu uopste treba dati? Dobru? Kakvu bi ste ocenu dali kineskom napajanju deklarisanom na 500W koje u u okviru standarda isporucuje 400W?

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
gx-x je napisao(la):
pogledaj ovu stranu: http://www.hardwaresecrets.com/artic...y-Review/635/8 isto to je u chifteku cft 14cs 750w
Identichno, ili veoma veoma slichno? Razlika moze drastichna da bude ako je samo jedna komponenta untuar napajanja drugachija.

gx-x je napisao(la):
Sto se tice ATX standarda i sta upada u njega, to je diskutabilno.
Kako bre "diskutabilno"? Veoma je jasno definisano :)

KLIK

gx-x je napisao(la):
Kakvu bi ste ocenu dali kineskom napajanju deklarisanom na 500W koje u u okviru standarda isporucuje 400W?
Nagradu ne bi dobilo sigurno, toliko jednostavno :) a napisali bi smo sta je problem ;)

Predator

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.08.2011.
Poruka
594
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@gx-x
Channel well technologies ispod haube je tek u seriji od 600W pa navise. 550W model je neki klasican kineski krsh
CWT imas i u modelima BPS manje snage od 350W, kao i u GPA seriji.
A to od 550W, je verovatno neki Sirtec ili Delta, sto je daleko od klasicnog kineskog krsha.;)

Napajanja nisu ista cenovna klasa, tako da se ne mogu porediti.:)

Poslednja izmena:

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Čestitke za test. Nadam se da nećete dugo čekati novu opremu za testiranje. :)
Ajde odajte od kog je materijala najveće priznanje na portalu. Od juče razmišljam šta mož' biti bolje od dijamanta. :)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.704
Rezultat reagovanja
2.345
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
@Animan IDENTICNO! ;) Chief samo naruci od CWT-a i polepi nalepnice. ThermalTake je nesto menjao i stavio neke slabije komponente though power 750W i ispalo je da ni 750W ne moze da isporuci kako treba + su stavili prejaku overload protekciju pa i to smeta. Znam na sta si mislio time sto si napisao, ne brini, imao sam i ja to u vidu ;)

Sto se ATX standarda tice, mislio da je diskutabilno koja sve napajanja upadaju u njega i dobijaju sertifikat. Ne bih sad da razvodnjavam temu o nekim napajanjima koja su standardu ali ne vole bas pikove i odredjene load kombinacije koje ih izbacuju daleko izvan standarda bla bl, znas na sta mislim.

@Predator:
Mislio sam na slabije modele iz iste serije. Ima CFT 14CS 550W ali u njemu nije CWT model kao iz CFT 600, 650, 750 vec neka Delta ili Sirtec (to je za mene klasican kineski krsh u toj klasi :rolleyes: Imaju oni bolje ispravljace ali vecih snaga, u ovim slabijim napajanjima im kvalitet nije prioritet. Ja bar nijedno do sad nisam video, mozda gresim, mozda ima neko...A onaj kineski krsh na koji ti mislis da sam ja mislio je za mene "tzv "Vintage series" Kineski krsh :d To je onaj krsh od 320W sto se pakuje u kucista pa se lepe nalepnice 450w, 500w, 600w a sve je jedno te isto unutra :d ).
PS. Naravno da CWT ima i boljih i losijih modela (serija) od ovog, imaju oni siroku paletu proizvoda.

@Nikola V:

ja sam mislio da im je ova gold medalja najjaca medalja, zato sam isprva i komentarisao kako su se zaleteli sa medaljom, a da nemaju ripple testove :)

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ajde odajte od kog je materijala najveće priznanje na portalu. Od juče razmišljam šta mož' biti bolje od dijamanta. :)
Pa samo nesto sto nije sa ove planete, zar ne? :) Mislim da smo dosta rekli time :) Strpite se, bice cele liste i price oko bodovnog sisitema ;) Nadam se ne duže od nedelju dana, radimo na tome!

Vrh