- Učlanjen(a)
- 28.03.2009.
- Poruka
- 9.407
- Rezultat reagovanja
- 121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
- Admin
Ako je sve ostalo na mestu i kako treba, mogo je uticajna tj najviše. Pod "svim", se podrazumeva kvalitet naleganja heatpipe-ova na bazu, kvalitet naleganja listova na heatpipe-ove, kvalitet montaže, kvalitet poravnatosti baze i sl...demios je napisao(la):ne znam bash koliko je je uticajna ta ukupna povrshina kulera. mnogo vishe tu ima faktora od samih brojki u mm2.
Ako je sve to ok, površina je ta koja odlučuje. Što je disipacija veća, to je razlika veća. Da smo koristli neki Sandy na 4.5GHz, razlika bi bila 1-2C
Moguce jeste, ali to ovde nije slučaj. Noctua kuler koji koristimo je dobro proveren, a baza je totalno ravna i reč je o reprezentativnom primerku. Isto vaz i za Tt. Inače slažem se da i to može da bude problem kod testiranja.ono shto sam ja do sada zakljuchio testirajuci kulere, a bogami, podosta mi ih je proshlo kroz ruke , je da je najbitnije faktor u celoj prichi kontakt izmedju kuelra i povrshine procesora, i da je tu moguca najveca varijacija kako izmedju samih modela, tako i izmedju pojedinachnih primeraka samih kulera. i vrlo je moguce da je ta noktua sa testa jedan od loshijih, da kazem, primeraka, jer zaista, cifre su poprilichno nestvarne.
Corator ima taj problem, potvrujem, igrom slučaja i sam imam jedan na računaru, morao sam da ga poliram, i dobio sam 3C. Stvarno zavisi od primerka do primerka... Ipak, ovde to nije slučaj, toliko jednostavno.to naravno opet pricham iz lichnog iskustva. pre godinu i jache kad sam cherechio one silne kulere, imao sam dva primerka Coolink Corator-a ds-a. na testu sam koristio prvi primerak koji sam uzeo u ruke i pokazao se kako se pokazao. posle toga sam uzeo da probam i taj drugi primerak i verovali ili ne, razlike u temperaturi su bile ~3-5c, ako me secanje ne vara. u staru sam primetio da je baza tom drugom bila malko loshija, i naravno, morao sam vishe da struzem ne bi li izravnao bazu u potpunosti, jednom rechju, za nijansu sam vishe istanjio hitpajpove nego na prvom da bih ga doveo u stanje (skoro) savrshene ravnoce , kome je baza bila bolja u startu i eto.a primer spire eclipce-a da i ne pricham, kolika samo varijacija....kao i TT frio, ochaj baza....a opet, neko mozda dobije primerak sa odlichnom bazom i malo nategntijiom kachenjem i ostvari dosta bolje temperature
Nismo mi bezveze nazvali TT Frio Extreme "divljak"
Evo da ti mi odgovorimo na to. Kratko i jasno, nisu objektivni Čast izuzetcima.u sushtini to silno variranje rezova na raznim sajtovima me i motivisalo da se uverim u tu prichu....sa tim, da niakda necu saznati da li su ti strani rivjueri bili u fulu objektivni, kao shto sam se ja trudio da budem.
Sećam se tog tvog testa, bio je veoma objektivan. Na nesreću nisam komentarisao jer taj forum ne posećujem više, a na cimanje par forumaša i share linka sam otišao i bacio pogled na uporedni test.
Da se ponovim još jednom, nema ovde polemike (mislim na Tt Frio Extreme i Noctua NH-D14). I jedan i drugi kuler su jednostavno odlično projektovani. Mada bi smo mogli da uzmemo tri komada na test kada se pojave u prodaji i da probamo svaki, mislim da bi bilo zanimljivo videti kolike su razlike u temperaturama.isto i alpenfohn brocken. meni je izgleda zapao super primerak, jer je on loshiji samo 1c od megahalema, dok testvoi na netu npr pokazuju da je loshiji, lupam, 1-7c....pa da je u poslednjem sluchaju taj neko dobio primerak koji je eto loshije baze ili mozda josh nechega ....al sad je to vec duza polemika...