PCAXE_news
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 28.07.2009.
- Poruka
- 5.817
- Rezultat reagovanja
- 418
Moja konfiguracija
Dolazimo u prvi kontakt i sa SilverStoneom na polju kućišta, a kao što uvek volimo da kažemo, nadamo se da nije i poslednji. SilverStone ima jako puno toga da ponudi na polju kućišta. Imaju nenormalan broj modela, tipova i serija, i stvarno ih možemo svrstati među pionire na sceni kućišta. Dok su neki samo sanjali o "posebnim idejama", SilverStone je izbacivao kućišta kao što je Raven RV01. Delom možemo reći da je SilverStone uvek bio ispred svog vremena.
Zašto onda njiova kućišta nisu super popularna kod nas? Pa, delom zbog nabijenih cena. Temjin TJ11B-W u EU na primer košta 570 evra, dok je kod nas 85,428 din (736 evra). Pft, pa to je high end model! Jeste, ali je isto tako nenormalna razlika i kod slabijih modela, kao što je Temjin SST-TJ04B-E, koji u EU ide za 126 evra, a kod nas za 181 evro, što je 50% skuplje! Ne znamo koje su fore sa ovim cenama, ali kapiramo da smo nakon kratkog "šerlokholmsovanja" otkirili zašto SilverStone nije popularan u Srbiji.
No, mi nismo portal koji se bavi ekonomijom, pa ćemo se vratiti na temu kućišta. Dakle, SilverStone itekako ima u ponudi kvalitetna i jedinstvena rešenja, a mi ćemo upoznavanje započeti sa suprotnog kraja. Kućište na testu je PS11B-Q, jeftin model, ali to naravno ne mora da znači da je i nekvalitetan. Listajte dalje, kako bi i Vi započeli upoznavanje sa ovim SilverStone proizvodom.
Opširnije...