• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

AMD Radeon R9 Nano

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.817
Rezultat reagovanja
418
Moja konfiguracija

Minijaturna Furija

Tehnologija je otišla predaleko… Da nam je neko pre dve godine rekao da ćemo high-end gejming mašinu moći da smestimo u pakovanje od 30x30x30cm, ne bismo mu verovali. Komponente postaju brže i jače, ali jedna od konstanti celog tog progresa su dimenzije. Pre izvesnog vremena su masovnije počele da se pojavljuju micro-ITX ploče, čija je glavna odlika kompaktnost. U takvu ploču ste mogli lagano “ubosti” Intel i7 CPU, koji donosi visoke performance. Radna memorija sama po sebi nema problema sa dimenzijama, te je najveći problem ostala veličina grafičkih karti, jer su TOP modeli uvek bili gabaritni sa dužinom od preko 30cm.

Dakle, ako želimo da nova generacija grafika bude brža od prethodne, dimenzije moraju ostati slične (pa čak i veće). Bez tog uslova nije moguće dobiti veće performance, jer dizajniranje jedne grafike nije baš “mačiji kašalj”. To pogotovu važi ako želite da napakujete ozbiljnu “vatrenu moć” na PCB.

Tako je bilo sve do sada. HBM tehnologija je otvorila mnoga vrata u ovom sektoru, pri čemu jedna od njih vode u svet high-end gejminga bez potrebe za predimenzionisanim grafičkim akceleratorima. Kompanija AMD je radila na razvitku pomenute memorije, te je iskoristila prednost da prva lansira grafičke karte sa HBM. Na našem portalu ste već imali prilike da čitate recenziju jedne takve karte - Radeon R9 Fury X, a sada je pred vama Radeon R9 Nano, koji dolazi u još manjem i jednostavnijem izdanju.

Opširnije...

Dark Magician

PCAXE Member
Učlanjen(a)
31.12.2013.
Poruka
361
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Na 18. strani umesto Thief ste stavili Sniper Elite benchmark za 2k i 4k.

Shang Tsung

Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011.
Poruka
4.813
Rezultat reagovanja
166
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zvijer :p
CPU & cooler:
Intel i7 9700K@5GHz ft. EKWB H2O
Motherboard:
ASUS ROG Strix Z370-E Gaming
RAM:
Corsair Dominator Platinum 32GB 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS RX 5700 XT Strix OC
Display:
LG 32GK850G (VA 165Hz) + AOC Q3279VWFD8 (IPS 75Hz)
HDD:
SSD Samsung 970 EVO 500GB + WD 4TB EFAX
Sound:
ASUS Essence STU + Rotel RA-05/JBL L16 Decade/SVS PB1000 + Sennheiser HD515
Case:
Lian Li 011 Dynamic (black)
PSU:
Seasonic SS-760XP2 Platinum
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma + ASUS Echelon mousepad + Redragon Dark Avenger RGB
Internet:
ASUS RT-N18U + Ubiquiti AP AC LR @ 250/25Mbit
OS & Browser:
Win10 64-bit
Other:
Logitech C920 Webcam, Logitech Cordless Rumblepad 2
Previd. Sredili smo.
:wave:

kiaTech

PCAXE Member
Učlanjen(a)
19.01.2015.
Poruka
256
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5 4460
Motherboard:
Msi H81m-p33
RAM:
Kingston Hyperx Blue 8GB kit
VGA & cooler:
MSI GTX 970 - stock kuler
Display:
Acer Vx229h
HDD:
1TB Seagate
Sound:
Integrisan
Case:
Raidmax Seiran 2
PSU:
Cooler Master BC600 v2.
Mice & keyboard:
Bloody v7m
Internet:
40/4
OS & Browser:
Windows 8.1
Odlican tekst bas :)

Mi-Los

Banned
Učlanjen(a)
23.02.2016.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ovo je i dalje odlicna karta za CF.

Bas razmisljam za jedno 2-3 meseca za koliko para bi se mogle uzeti dve ASUS R9 Nano...
Da li ce biti nekih drasticnih padova cena itd...U CF daju dobre performanse, jedna je oko 450-500 evra sada nova.
Ako bi se nesle dve za 500 evra na nekim snizenjima kada AMD izbaci novu seriju to bi bilo dobro uzeti.

Vrh