Sam633
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 13.11.2012.
- Poruka
- 1.286
- Rezultat reagovanja
- 26
Moja konfiguracija
Prisetih se ovoga dok sam čitao AM1 recenziju, valjda nikad nije kasno. Za najbolji rezultat, sudeći po moja dva APU-a, za iGPU treba da bude između 700 i 900 MHz. (dakle počneš sa 724 MHz), RAM što više, to bolje (moj slučaj)Pa jel ti znas kako moze da se dobije vise ? Richland vadi oko 60-70 KHash/s + CPU nekih 30-35. Kaveri GPU gura nekih 95-120 KHash/s u zavisnosti od kloka, a CGMiner ne radi uopste na tom APU, pa je koriscen BFGMiner. Pretpostavljam da mislis na kompilaciju compute kernela koja se desava kada se pokrece miner. Inace, pokusao sam i sa onim podesavanjima koje je AMD dao na slajdu i dobio sam isto, kao i sa jednostavnim podesavanjem intensity na 15. Napominjem da je zauzece GPU*a bilo 100%.
Kod mene:
5800K -> iGPU 760 MHz + RAM 2133 MHz = oko 90 kH/s pri intenzitetu 15
5700 -> iGPU 800 MHz + RAM 1866 MHz = oko 97 kH/s pri intenzitetu 15
5700 -> iGPU 800 MHz + RAM 1977 MHz = oko 103 kH/s pri intenzitetu 15
Napomena:
Ako su vršeni neki testovi na iGPU ili korišćen u igrama pre toga, poželjan je restart. Tek nakon toga pustiti CGminer, pri ovim podešavanjima:
Ako ne puca driver, naravno povećaš intentzitet na 15. Preživi li 15, možeš probati 16, mislim da dalje od toga neće ići. U BIOS-u daj iGPU-u 2GB RAM-a. (za svaki slučaj)-w 256 -I 14 -g 1 --thread-concurrency 8192
Ako sve ovo ne da rezultat, izbriši iskompajlirane *.bin, pa probaj ponovo. U krajnjem slučaju mogu dati svoj *.bin, ali ne znam da li će ga CGminer prihvatiti. Tj. ne znam da li su Trinity i Richland iGPU-ovi isti pred CGminer-om, mislim da jesu, jedina razlika je u frekvenciji. Ako nisu, neće prihvatiti moj *.bin.
Sve što sam napisao, u vezi je sa Trinity-jem, samim tim (verovatno) i sa Richland-om. Što se FM2+ tiče, nemam podataka. Možda tamo sledeće godine, kad stigne Kaveri refresh (na ploču u potpisu). Ako AMD bude izdao tako nešto.