• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Spire Gemini Rev.2

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.817
Rezultat reagovanja
418
Moja konfiguracija

Sa kompanijom Spire se srećemo po prvi put na PCAXE portalu. Reč je o kompaniji koje je svoje ime izgradila sa proizvodima koji uglavnom mogu da ponesu Best Buy etiketu. Jednostavno, reč je o proizvođaču koji ne spada u vrhunske po kvalitetu izrade svojih proizvoda, ali ne spada ni u one koji otaljaju iste prilikom izrade.

Naime, u Spire u svom portfoliu ima kućišta, CPU i VGA kulere, napajanja, čitače kartica, tastature, miševe, ventilatore, zvučnike, termalne paste pa čak i neke modding sitnice. Spire je proizvođač koji se trudi da zadovoljni krajnjeg korisnika sa karakteristikama svog proizvoda, a da cena proizvoda ne odbije kupca u startu.

Spire Gemini Rev.2 je ništa drugo do univerzalni CPU kuler cenovnog ranga oko 45 eura, koji pored dva ventilatora koja dolaze u paketu i potenciometra za kontrolu broja obrtaja venttilatora, u startu obećavao sa svojih 6 heatpipeova.

Opširnije...

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Pohvale za dobar tekst. Ispravite samo tabelu sa specifikacijama: ventilator nije sleeve vec ball bearing (barem tako pise na nalepnici ventilatora).

Za Animana: Ne moras da pises "show-off" (u delu gde se pominje poliranje baze), i srpsko hvalisanje je vise nego dobro. Nisam puritanac i bukvalista koji sve zivo prevodi, ali verujem da je nasa rec sasvim adekvatna :).

Iako nisam odusevljen perfomansama (ocekivao sam barem jos koji stepen nizu temperaturu, narocito u push-pull konfiguraciji), ipak kada se posmatra kompletan paket, dobija se dosta: hladnjak, montazni kitovi (prolimatech, ovde na tebe pljujem), 2 ventilatora, kontroler i termalna pasta za 45 evra je jako, jako dobra ponuda.

PS Jel provalio ko da ovi ventisi mnogo lice na Cooler Master sickleflow?

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pohvale za dobar tekst.
Takođe.

Za Animana: Ne moras da pises "show-off" (u delu gde se pominje poliranje baze), i srpsko hvalisanje je vise nego dobro. Nisam puritanac i bukvalista koji sve zivo prevodi, ali verujem da je nasa rec sasvim adekvatna :).
I ja više volim srpske reči ali dobro je dok sme to da napiše (ne radi autocenzura). :)
Inače, po mom mišljenju najadekvatniji prevod je "pozeraj". :d
:wave:

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Nesto sad gledam testove 612s i ovog kulera. U testu 612s, oba kulera (612s i 212+) postizu mnogo nize temperature u odnosu na test Geminija (kod kojeg je procesor radio na nizem naponu, a temperature na oba kulera su bile osetno vise), te zaista ne mogu da odredim koji je kuler bolji.

Odatle jedino sto moze da se zakljuci je da je Sapphire ploca bolja od Gigabyte pandana po pitanju disipacije :)

Mislim da bi jedan uporedni test 612s i Geminija na istoj masini bio pun pogodak: slicne cene i konstrukcije. Takav test bi definitivno otkrio najbolji kuler :)

Poslednja izmena:

Predator

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.08.2011.
Poruka
594
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
^A zavisi i od sobne temperature, verovatno nije bila ista pri testiranju 612S i Geminija.;)

Review je odlican, mada ne bi bilo lose da se navede i delta T pri testiranju kulera, onda bi mogli da se uporedjuju kuleri sa razlicitih testova(PCAXE), pod uslovom da je ista test masina.:)

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Beagle je napisao(la):
Pohvale za dobar tekst. Ispravite samo tabelu sa specifikacijama: ventilator nije sleeve vec ball bearing (barem tako pise na nalepnici ventilatora).
Da u pravu si, ostao je taj podata iz prethodno testiranog kulera.

Hvala na sugestiji, ispravicemo!

Beagle je napisao(la):
Za Animana: Ne moras da pises "show-off" (u delu gde se pominje poliranje baze), i srpsko hvalisanje je vise nego dobro. Nisam puritanac i bukvalista koji sve zivo prevodi, ali verujem da je nasa rec sasvim adekvatna :)

Takođe.

I ja više volim srpske reči ali dobro je dok sme to da napiše (ne radi autocenzura). :)
Inače, po mom mišljenju najadekvatniji prevod je "pozeraj". :d
Znate kako, sva trojica smo u pravu :D btw i meni se chini izraz "pozeraj" kao najbolji. "Vidite mene ja sijam", chist pozeraj!:D.
Nije mi malo na pamet u tom momentu, a verujte mi na rec da je nesto najgore u IT novinarstu kada krenete da trazite adekvatan izraz na sprskom, zna dosta da uspori stvaranje (pisanje) recenzije.
Hvala na sugestiji!

Beagle je napisao(la):
PS Jel provalio ko da ovi ventisi mnogo lice na Cooler Master sickleflow?
Da, bas mnogo, nismo imali ni jedan CM vent u tom trenutku u redakciji, a moguce je da je isti OEM.

Nesto sad gledam testove 612s i ovog kulera. U testu 612s, oba kulera (612s i 212+) postizu mnogo nize temperature u odnosu na test Geminija (kod kojeg je procesor radio na nizem naponu, a temperature na oba kulera su bile osetno vise), te zaista ne mogu da odredim koji je kuler bolji.

Odatle jedino sto moze da se zakljuci je da je Sapphire ploca bolja od Gigabyte pandana po pitanju disipacije :)

Mislim da bi jedan uporedni test 612s i Geminija na istoj masini bio pun pogodak: slicne cene i konstrukcije. Takav test bi definitivno otkrio najbolji kuler :)
^A zavisi i od sobne temperature, verovatno nije bila ista pri testiranju 612S i Geminija.;)

Review je odlican, mada ne bi bilo lose da se navede i delta T pri testiranju kulera, onda bi mogli da se uporedjuju kuleri sa razlicitih testova(PCAXE), pod uslovom da je ista test masina.:)
Kada se rachunar razlikuje, razliku je i temperature. Evo o chemu je rech ovde konkretno.
Pre svega sobna temeratura je sada bila 4 stepena visha. Drugi faktor je zapravo losha naponska Sapphire matichne ploche koja je prikazivala u full load-u 1.44V, medjitm pravi napon je bio 1.43V, a isto je shetao od 1.38-1.43C, dok je Core temp zakachio neki peak u merenju. Pored toga nije bio ni isti CPU, odnsono baza verovatno nije podjednako ravna.
Zapravo, koliko god ovo bilo apsurno sto cu sada napisati, ipak je istina. Verovali ili ne CPU nije savrshena stvar za merenje performansi kulera :) Temperatura zavisi dosta od naponskog sektora matichne ploche, odnosno nachina na koji ista drzi napon. Ako negde napon skochi na momenat, skochi i temperatura.
Idealno za predlog koji je ostavio Predator bi bilo pravljenje, da se tako izrazim, "ringle sa potenciometrom" sa kojim bi smo simulirali disipaciju nekog CPU-a. Tipa, znamo da je disipacija nekog AMD CPU-a 130W, podesimo taj nash uredjaj na koji smo montirali kuler na 130W i onda uporedjujemo temperatura i sve upisujemo u jednu veliku tabelu.
Elem, u ovom momentu poprilichno neizvodljiv poduhvat, ali radicemo na tome chim pristignu neke finansije.
Kao sto ste primetili, kulere uvek poredimo sa josh jednim kulerom na istoj platformi tj setup-u i istog dana kada testiramo, da ne bi smo ushli u probleme koje sam spomenuo , a mogu da se odraze na ocenu kulera. Mislim da poredjenje sa Hyper 612S ne bi bilo adekvatno, temperaturno da, slazem se, ali je fora u tome shto Gemini nije namenjen tihom rachuanru a rebra ipak prave mini huk, shto kod 612S nije sluchaj.

Beagle je napisao(la):
Iako nisam odusevljen perfomansama (ocekivao sam barem jos koji stepen nizu temperaturu, narocito u push-pull konfiguraciji), ipak kada se posmatra kompletan paket, dobija se dosta: hladnjak, montazni kitovi (prolimatech, ovde na tebe pljujem), 2 ventilatora, kontroler i termalna pasta za 45 evra je jako, jako dobra ponuda.
Zato smo mu i dali silver nagradu, koja je tek chetvrta po rede kada je stepenovanje performansi u pitanju. Ipak, sve ostalo sto si naveo stoji, jednostavno, paket je zaokruzen, odlicna stvar za lljude koji bi da odu u prodavnicu, kupe vrlo dobar kuler, montiraju ga i zaborave na njega.
Za nas par koji chesto skidaju kuler (Ponovcu se u ovde. Sistem montiranje je bash losh za danashnje standarde), ili traze jednostavno bolje performanse, ima boljih kulera, naravno, povlachi i vecu cenu, ali takvim korisnicima cena nije od presufnog faktora.
Iskreno, ja mislim da ljudi koji su kupili Megahalems (Megashadow) ili D-14, chak i TRUE, ne moraju vishe da razmishljaju o nechemu drugom, a ne verujem da ce se pojaviti CPU koji ce moci takve kulere da "istopi".

Vrh