• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Sapphire R9 380X Nitro

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.817
Rezultat reagovanja
418
Moja konfiguracija

Bez konkurencije

Nebrojeno puta sam čuo pitanje “koja je najbolja karta za X hiljada dinara?” U zavisnosti od tržišta i vremena, odgovor ponekad ume da bude prilično komplikovan. Međutim, danas nije takav slučaj. Ako Vas danas pitaju “šta bi kupili za 30-tak hiljada”, većina entuzijista će kao iz topa reći R9 380X, i biće u pravu. Glavni cenovni konkurent je GTX960, pri čemu ima slučajeva preklapanja cena između R9 380 i R9 380X (što je paradoks domaćeg tržišta na koji smo već navikli odavno). Što se odnosa snaga tiče, GTX960 i R9 380 su manje više slične (neki će reći da je R9 380 u dosta igara bolji), ali “X” varijanta bi trebalo da stvari značajno pogura u AMD-ovom pravcu.

Kako ne bi sve ostalo na suvoj priči, rešio sam da Vam dočaram kakva je situacija u praksi. Na test mi je (posredstvom AMD zastupništva u Srbiji) stigao Sapphire R9 380X Nitro sa 4GB video memorije, pa hajde da vidimo kako se pokazao...

Opširnije...

Vrh