• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Sapphire Nitro R9 Fury

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.817
Rezultat reagovanja
418
Moja konfiguracija

Besni Safir

Od Sapphire-a nam je prošlo kroz ruke već nekoliko kartica iz nove Nitro serije. Opšta konstatacija je da su u pitanju nešto kvalitetniji proizvodi u odnosu na klasična Dual-X i Tri-X rešenja, mada je meni lično favorit Vapor-X. Na žalost, Vapor-X GCN 1.2 karte još nisu stigle, ali je tu Nitro da zadovolji potrebe svih običnih korisnika, a čak i ponekog zahtevnijeg entuzijiste.

Ovog puta smo na test dobili Sapphire Nitro R9 Fury model, koji dolazi opremljen specijalno dizajniranim PCB-om, fabrički overklokovanim procesorom, HB memorijom i veoma robusnim sistemom hlađenja. Na tržištu već postoji Tri-X model sa sličnim karakteristikama, ali po kvalitetu i performansama je Nitro ipak za klasu iznad.

Opširnije...

Mi-Los

Banned
Učlanjen(a)
23.02.2016.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ova karta je malo slabija od GTX980Ti...
A danas sam citao da AMD planira da za 299$ ponudi kartu jacine GTX980Ti i jacu od ove.
Neka nam je bog u pomoci ove godine sa cenama i da konacno NVIDIA krene da se muci da bi napravila jacu kartu i da zaboravi na izivljavanje sa cenama. AMD jos kaze da ce potrosnja biti maks 170-180W za naslednike R9-300 serije.

Mislim nema sta vise ljudi da se plase drivera, NVIDIA nema bolje drivere sada nego AMD, slicni su jedino ko moze da zivi bez PhysX a neko nema izbor. Ta karta ce da se prodaje ko luda sa 8GB ispod 200W sa performansama kao 980Ti sto bi znacilo da ce biti jaca i od Nitro R9 bar 10%.
Pa zamislite to jos onda u CF. Za 600-620$ drasticno jace performanse od TITAN X I sasvim dovoljno Video Memorije.
Mada dosta zavisi od toga kakav utisak ostave AMD driveri i podrska za CF. I dalje ljudi se plase toga kao baggy setup.

Ne znam daj boze, samo da se cena Pascal GP100 po svaku cenu zadrzi na 1000$.
NVIDIA pikira na 1300$ ja to znam. Ali ne zavisi sve od nje.

Poslednja izmena:
Vrh