• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ASUS ROG Certified PC & ASUS VG23A 3D monitor

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.817
Rezultat reagovanja
418
Moja konfiguracija

Prvi sprski ASUS ROG Certified PC i vrlo dobri ASUS VG23A 3D monitorom sa IPS panelom

U poslednje vreme nam na test stiže dosta ASUS ROG (Republic of Gamers) proizvoda. Poslednji proizvod koji smo testirali su bile ASUS Vulcan PRO gejmerske slušalice. Sada su pred nama dva proizvoda od kojih je jedan čista ekskluziva, jer je u pitanju prvi srpski računar koji je sertifikovan od strane ASUS-a kao ROG računar.

Domaća kompanija Monitor je stala iza ovog projekta, a reč je o računaru koji košta oko 1850 eura. Dakle, u startu je zanimljivo videti performanse jednog ovakvog računara. Sa druge strane, bilo je zanimljivo upariti ovaj računar sa jednim 3D monitorom iako isti nema NVIDIA aktivnu tehnologiju.

U pitanju je ASUS VG23A 3D monitor koji je zanimljiv po tome što poseduje IPS panel, dok sa druge strane poseduje implementiranu pasivnu 3D tehnologiju, a to je nešto sa čime se ne srećemo često.

Opširnije...

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Mislim da bi bilo bolje da su ubacili jednu GTX 670 nego 2x660Ti. Performanse bi bile manje ali bi komp manje trošio, manja bi se toplota stvarala (kada već nije ubačeno vodeno hlađenje) a i globalna cijena bi bila manja. Dodatno, jedna GTX 670 je i više nego dovoljna za sve trenutne i vjerovatno i sve buduće igračke naslove u narednih nekoliko godina...

U specifikaciji takođe piše da je u pitanju 2x8GB Ram-a ali na slici nije tako jer su upotrebljena 4 modula, pretpostavljam od 4GB. Takođe smatram da bi bilo bolje da su ubacili 2x8GB i onda napravili normalan push pull na cpu kuleru...

Takođe, mogli su i da ubace sve ventilatore, gornju 200mm i 140mm sa strane - ne košta mnogo ali bi značilo u cjelokupnom mišljenju.

Isto tako mogli su ssd i hdd montirati u donji kavez a gornji skroz izvaditi jer bi to poboljšalo hlađenje grafičkih.

... i na kraju pitanje: Da li se u paketu isporučuju svi dijelovi koji dolaze uz komponente koje uleze u konfiguraciju? Prevashodno pitam za 2.5" nosač ssd-ova koji dolazi uz kućište a montiran je ispred napojne.

Ne kažem da i ovako nije impresivno, daleko od toga ali ja kada bih sklapao ove komponente, uradio bih na gore navedeni način (a vjerujem i mnogi drugi) :D

Ako budem vidio da je ispravljeno, hoću neku nagradu! :D

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Nije greska u specifikacijama ;) ime **** je "KHX24C11T2K2/8X" jedan takav kit sadrzi 2x4GB RAM-a u specifikacijama pise "Kingston 2x 8GB DDR3 HyperX 2400 MHz KHX24C11T2K2/8X" tj dva puta tj kit ;) Za ventilatore verujem da su prevideli, tj zeleli da brzo isporuce konfiguraciju za test. Sto se tice dve graficke karte vs jedna, pa recimo da je ovo neki minimalac za 3D pricu u full podesavanima, jedna GTX670 je brza, ali kada se framerate prepolovi neke igre vise nisu tecne na punim podesavanjima (jer u 3D prakticno grafika procesira dve slike da bi dobio jednu).
Sto se tice pitanja, iskren da buden nisam siguran, ali to mozemo da proverimo, verujem da da, tj nema razloga da ne bude tako.

Sa ostalim kritikama koje si ostavio se slazem, ali to su vec finese, imaju porostora pa nek srede to. Najbitnije je da je izbor komponenata pravi, tu nisu omanuli.

Šaljemo mi uvek feedback sa foruma, a izvrshicemo pritisak na njih i uperiti prstom ka tebi :)

:wave:

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Previdio sam 3D :D ali opet koliko to igara ima u 3D izvedbi?? Ovo je u stvari pitanje jer ja ne znam ni za jednu :D

OC-ovana 670 stvarno izbacuje monster rezultate a subjektivno ja više preferiram jednu jaču nego sli/cross slabijih. Btw, zašto je onako nizak min. fps kod pojedinih igara? Da je u pitanju hdd pa mogu i da skontam (trzaj prilikom učitavanja segmenta) ali ovdje fura ssd. Da li je možda do micro stutter-a?

Za memoriju stvarno kontam da bi bilo ok da ubace ili 2x8 ili da ganjaju neke low profile modele jer bi na 612-ci push pull odlično legao. :)

Ako mogu da pomognem, by all means ali bih punu adresu stanovanja ipak zadržao izvan foruma (da ne bih imao posjete ljudi sa 2m preko leđa) :D

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Grozdan je napisao(la):
Previdio sam 3D :D ali opet koliko to igara ima u 3D izvedbi?? Ovo je u stvari pitanje jer ja ne znam ni za jednu :D
Batman izgleda fenomenalno recimo evo liste igara koje su optimizovane za 3D:

http://www.nvidia.com/object/3d-vision-games.html

OC-ovana 670 stvarno izbacuje monster rezultate a subjektivno ja više preferiram jednu jaču nego sli/cross slabijih. Btw, zašto je onako nizak min. fps kod pojedinih igara? Da je u pitanju hdd pa mogu i da skontam (trzaj prilikom učitavanja segmenta) ali ovdje fura ssd. Da li je možda do micro stutter-a?
Losh benchmark program, i metro i batman imaju taj bug, ma koliko jaku da mu graficku kartu stavis, u batman-u ima jedan deo gde jednostavno zabelezi par frejmova. Nebitno da li je SLi, odnosno Crossfire, ili single graficka karta.

Za memoriju stvarno kontam da bi bilo ok da ubace ili 2x8 ili da ganjaju neke low profile modele jer bi na 612-ci push pull odlično legao. :)
Low profile je bolje, ali to Kingston nema, tj na 2400MHz a da je Kingston. Kapiram da je Monitor dobio dobar dil sa njima za sklapanje ove konfiguracije jer je i Kingston SSD u prici. Sa druge strane, 2x8GB a da radi na 2400 MHz je malo zeznuto... Ok je i ovako, samo da su montirali push ans pull ventilatore, a da je slobodno nameste ovaj prednji da bude malo iznad profila tela kulera, to ce neibitno narusiti performanse.

Inache Hyper 612S i nije nesto osteljiv na dva ventilatora, ali to je zato sto su mu rebra dosta razdvojena.

Push&Pull

Single:

Ako mogu da pomognem, by all means ali bih punu adresu stanovanja ipak zadržao izvan foruma (da ne bih imao posjete ljudi sa 2m preko leđa) :D
:first:

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Vidiš i ja sam radio Batman benchmark sa grafičkom i ssd-om iz potpisa ali se ne sjećam tako velikog pada... Imao sam takve padove dok nisam uzeo ssd ali od kada ga imam sve benchmark vrijednosti su "tu negdje" :)

Skontao sam ja odmah da 612-ka nema mnogo vajde od push pull upravo zbog širokih rebara ali to je bilo više zbog vizuelnog doživljaja :)
Sa druge strane možda nije ni bitno jer kućište ionako nema providnu stranicu...
Nego, nisam siguran da li bi pomoglo, ali, da li postoji mogućnost rotiranja cpu kulera pa da vazduh izbacuje na gornju stranu?? Da li bi u tom slučaju pomoglo i da se ubaci push pull i da memorija ne smeta? Ovakva situacija bi pomogla i prvoj grafičkoj kartici (jer je u sli rješenjma uvijek primjetno toplija od druge/donje) ali i NB-u ploče jer bi kuler "skidao" toplotu sa njih i izbacivao napolje.
Kod mene je upravo tako urađeno i imam slobodna sva 4 slota ali je memorija low profile pa ne znam da li bi pomoglo sa visokim modulima. Definitivno pomaže prilikom hlađenja, naročito NB-a.

Takođe smatram da je u pitanju neki dil (a tu nema apsolutno ništa loše, čisto da razjasnimo :) ) jer, bar što se tiče ssd-ova, ima boljih od Kingston a čak za manje para. T1 memorija je bar meni impresivna i volio bih da je posjedujem! :D
Sa druge strane plava boja baš i ne ide uz ROG :)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Grozdan je napisao(la):
Vidiš i ja sam radio Batman benchmark sa grafičkom i ssd-om iz potpisa ali se ne sjećam tako velikog pada... Imao sam takve padove dok nisam uzeo ssd ali od kada ga imam sve benchmark vrijednosti su "tu negdje" :)
Probali smo sve sto moze da se proba, uvek ista prica... Ne ulazimo u to sta je problem, bitan je taj average skor, iz toga se jasno vidi da je tu sve glatko :)

Skontao sam ja odmah da 612-ka nema mnogo vajde od push pull upravo zbog širokih rebara ali to je bilo više zbog vizuelnog doživljaja :)
Sa druge strane možda nije ni bitno jer kućište ionako nema providnu stranicu...
Nego, nisam siguran da li bi pomoglo, ali, da li postoji mogućnost rotiranja cpu kulera pa da vazduh izbacuje na gornju stranu?? Da li bi u tom slučaju pomoglo i da se ubaci push pull i da memorija ne smeta? Ovakva situacija bi pomogla i prvoj grafičkoj kartici (jer je u sli rješenjma uvijek primjetno toplija od druge/donje) ali i NB-u ploče jer bi kuler "skidao" toplotu sa njih i izbacivao napolje.Kod mene je upravo tako urađeno i imam slobodna sva 4 slota ali je memorija low profile pa ne znam da li bi pomoglo sa visokim modulima. Definitivno pomaže prilikom hlađenja, naročito NB-a.
Probali smo bili da stavi ventilator napred, temperatura je bila manja za 3C, sto je slozices se totalno nebitno ak ose pogleda scenario u relanom radu ove konfiguracije, tj kada se igra Dirt3:

Jednostavno nista se ne pregreva, i to je najbitnije. Stranica kucista je bila zatvorena, a sobna iznosila 27C. Dakle, ok su temperature totalno, chak i za gornju grafichku karticu.

Takođe smatram da je u pitanju neki dil (a tu nema apsolutno ništa loše, čisto da razjasnimo :) ) jer, bar što se tiče ssd-ova, ima boljih od Kingston a čak za manje para. T1 memorija je bar meni impresivna i volio bih da je posjedujem! :D
Sa druge strane plava boja baš i ne ide uz ROG :)
Pa da, verovatno su na kolicinu dobili dobru cenu ili na eksluzivitet ove konfiguracije, moraju i ti ljudi da zarade nesto, tako da je to ok. Pre je bilo i crnih T1 hladnjaka, evo slike u attachu :)

:wave:

Prilozi

Vrh