• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

AMD FreeSync™

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.817
Rezultat reagovanja
418
Moja konfiguracija

U ovom modernom dobu, svedoci smo jakog tehnološkog progresa, čiju najbitniju polugu predstavljaju IT tehnologije. Svake godine imamo prilike da vidimo nove procesore, grafičke, pa čak i nove monitore i ostale periferije. Računari su postali brži, miševi i tastature ergonomičniji, a monitori su dobili mnogo lepšu i prirodniju sliku (zahvaljujući novim tehikama u izradi panela). Međutim, ono što je dugo vremena ostalo isto i nepromenjeno jeste način prikaza slike na monitorima.

Uvođenjem tehnike “vertikalne sinhronizacije slike” načinjen je jedan korak napred, u smislu komfora, ali to rešenje ipak nije bilo zadovoljavajuće, jer je izrodilo druge probleme. Početkom 2014. godine, nVidia je predstavila svoju viziju adaptivne sinhronizacije G-Sync, koja je bila sve samo ne jeftina tehnologija. Sada je i AMD uskočio u “adaptivni” voz sa svojom FreeSync tehnologijom, i u ovom članku ćete imati prilike da saznate nešto više o tome.

Opširnije...

Sam633

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
1.286
Rezultat reagovanja
26
Moja konfiguracija
AMD FreeSync giveaway! :micri:
:troll: