• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

RAM Problem

LukaZM

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.07.2021.
Poruka
65
Rezultat reagovanja
13
Moja konfiguracija
Imam 3x2 sticka memorije ddr3 1333mhz i hteo sam da dodam 2gb ddr3 1333mhz. Kada dodam novi ram koji je ispravan racunar i upalim racunar bude crna slika i posle nekog vremena se brzo vrti ventilator od graficke. Izvadio sam novi ram i pokrenuo racunar i sve je lepo radilo. Kada sam ponovo dodao novi ram opet isti slučaj. Izvadio sam opet novi ram i tada mi je bila crna slika i sa starim ramom i isto zujanje se cula. Zna li neko do cega bi mogao biti problem?
 

Riddick

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.02.2014.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
90
Moja konfiguracija
Koliko imaš stikova memorije 4 ili 3 slota popunjena? Je si li probao samo da staviš novu memoriju pa da prvo probaš sa njom? Updejtuj bios ako ima novi updejt. Inače moraš paziti koje su im latencije pa najsporija da ide u prve slotove a brža u druge. Za ddr3 memoriju ide popunjavane od procesora ako se sećam znači 1 i 3 su za prvi par a 2 i 4 za drugi par. Ako je sada sve crno resetuj CMOS imaš onu kapicu na ploči samo je premesti ne moraš vaditi bateriju. Ona stoji obično na dva pina bili 2,3 ili 1,2 samo je stavi kontra sačekaj minut stavi najnoviji modul i u pali pa udji u bios i vidi koja su podešavanja koji je napon uđi u windows i vidi šta kaže cpuz za memoriju napiši koje su vrednosti ... Možda je potrebno štelovanje ili nije kompatibilna sa pločom u tom slučaju nema pomoći ako je ploča ne šmeka.
 
Vrh