• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Racunar se odjednom ukoci i narandzasta lampica na maticnoj

Filip00031

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Sastavio sam nov racunar pre mozda mesec dana. Sve radi super, ali me jedan problem brine. Naime, posle igranja igrice oko sat ipo, upalim neki film i slika se odjednom ukoci. Tastatura i mis ne daju znakove zivota. Pogledam u kuciste i na maticnoj svetli narandzasta lampica pored rama ( u tom nekom predelu ). Posto nisam mogao da udjem u task menager, restartovao sam racunar. Monitor nije davao nikakvu sliku, samo je pisalo ono no signal. Pokusao sam da ugasim racunar na power tasteru tako sto sam ga drzao oko 4 sekunde pa i vise, i nije hteo da se iskljuci, pa sam morao da iskljucim napajanje. Za par sekundi sam ga upalio normalno i sve je radilo kako treba. Zna li neko u cemu je problem?
 

AroX

PCAXE Member
Učlanjen(a)
19.05.2020.
Poruka
362
Rezultat reagovanja
223
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600af OC @ 4.0 Ghz / Stock
Motherboard:
Biostar B450MH
RAM:
2x8gb G.skill 3200mhz cl16
VGA & cooler:
gtx 1060 3gb
Display:
Benq zowie xl2411k
HDD:
A2000 250GB / Seagate 1TB
Sound:
HyperX Cloud 2
Case:
Praistorijsko
PSU:
Be quiet system power 9 600w
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Red switches & Hyperx pulsefire haste
Internet:
Jotel 100/30
OS & Browser:
Google Chrome
Sastavio sam nov racunar pre mozda mesec dana. Sve radi super, ali me jedan problem brine. Naime, posle igranja igrice oko sat ipo, upalim neki film i slika se odjednom ukoci. Tastatura i mis ne daju znakove zivota. Pogledam u kuciste i na maticnoj svetli narandzasta lampica pored rama ( u tom nekom predelu ). Posto nisam mogao da udjem u task menager, restartovao sam racunar. Monitor nije davao nikakvu sliku, samo je pisalo ono no signal. Pokusao sam da ugasim racunar na power tasteru tako sto sam ga drzao oko 4 sekunde pa i vise, i nije hteo da se iskljuci, pa sam morao da iskljucim napajanje. Za par sekundi sam ga upalio normalno i sve je radilo kako treba. Zna li neko u cemu je problem?
Mozes li da das vise informacija o tvom racunaru?
 

Filip00031

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Mozes li da das vise informacija o tvom racunaru?
Procesor: AMD Ryzen 7 2700X
Matična: ROG STRIX B450 F-GAMING
RAM: 16GB 2x8GB 3200MHZ Patriot Viper Steel Series DDR4
Grafička: ROG STRIX RX 570 4GB
SSD: KINGSTON A2000 SSD M.2 2280 1TB
Napajanje: Cooler Master 500W Masterlite
Kućište: Zalman T7
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
12.213
Rezultat reagovanja
7.420
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i5-9600KF & Be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
MSI Z390-A PRO
RAM:
Kingston 2 x 8 GB DDR4 3600 MHz
VGA & cooler:
Sapphire NITRO+ RX 480 OC 4 GB
Display:
24" Benq GL2460
HDD:
Kingston SKC2500
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x P12 PWM PST + Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
Seasonic Core GM650
Mice & keyboard:
Redragon Hydra M805 & Cooler Master SK650
Internet:
mts 250/80
OS & Browser:
Windows 10 v22H2
Možda nije narandžasta. Kad se uključi proveri koja je od 4 postojeće.
 

VirusX

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.04.2019.
Poruka
944
Rezultat reagovanja
563
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600X & CM ML120 Lite
Motherboard:
Asus ROG Strix B350-F
RAM:
2x8GB Corsair Vengeance 2666MHz
VGA & cooler:
Radeon RX 570 4GB XFX
Display:
Samsung 24"
HDD:
Samsung EVO 860 500GB
Case:
AW + 3x AF P12 PWM
PSU:
Corsair 650 80+ Bronze
Mice & keyboard:
Redragon
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 10 & Brave
Ako malo pogledaš teme ovde, videćeš da sam imao skroz isti problem. Jedino je matična B350F ne 450

Do duše imam i dosta bolje napajanje od tog CM ali izgleda da nema veze sa tim.

Nešto verovatno do mreže, oscilacija ili se nešto loše struje vratilo u mrežu.

Upotrebio sam izraz loša struja jer sam zaboravio termin, definiciju. Uglavnom svi aparati mogu vratiti nešto lošeg signala u mrežu, davno sam to učio iz elektrotehnike, da me ne dohvati neko :)


Meni se ovo dogodilo pre nekoliko meseci i od tada nikad više. Ne trebaš se plašiti

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 

tatatatira1977

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
1.144
Rezultat reagovanja
603
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 17-ab201nc I7 7700 HQ
CPU & cooler:
I7 9700 K+ Dark Rock Pro 3 I7 3770K + ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
Motherboard:
GIGABAYTE Z390 AORUS PRO Asus Sabertooth Z77
RAM:
16 GB DDR4 3200mhz DDR3 12 GB 1600mhz
VGA & cooler:
ASUS 1070 strix gaming ASUS 1060 strix
Display:
TV LG 4K 55KS8100 /120 LG 27GN600-B
HDD:
3x3 tb +ssd 480gb 3tb +240 gb
Sound:
SONY DN-1010 risiver + zvucnici 2 MAGNAT+2 UM+ centralni YAMAHA
Case:
Fractal Design Define R6 Fractal Design Define R4
PSU:
Evga SuperNova G2 850 W Gold Seasonic Core 650W Gold
Optical drives:
LG LG
Mice & keyboard:
LOGI K-520 + LOGI MX Preformance RIOTORO GHOSTWRITER +HP3900
Internet:
Optika 100/25
OS & Browser:
windows 10 + mozilla

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
12.153
Rezultat reagovanja
6.376
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
ASUS Strix GTX1080-O8G-11GBPS
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS]
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Gladius II / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Enterprise 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Upotrebio sam izraz loša struja jer sam zaboravio termin, definiciju. Uglavnom svi aparati mogu vratiti nešto lošeg signala u mrežu, davno sam to učio iz elektrotehnike, da me ne dohvati neko :)
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Dohvatice te Djolekg ako nastavis da se frljas tako terminima vezanim za struju i napajanje :D
Inace APC produzni +1 za kupovinu. Slazem se da je cena malo veca ali totalno sa razlogom. I da napomenem nije poenta kupiti bilo kakav produzni koji navodno radi to sto je potrebno. Treba kupiti bas APC produzni.
Imam 3 komada, 2 sa 8 i jedan sa 6 uticnica i prezadovaljan sam.
 

VirusX

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.04.2019.
Poruka
944
Rezultat reagovanja
563
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600X & CM ML120 Lite
Motherboard:
Asus ROG Strix B350-F
RAM:
2x8GB Corsair Vengeance 2666MHz
VGA & cooler:
Radeon RX 570 4GB XFX
Display:
Samsung 24"
HDD:
Samsung EVO 860 500GB
Case:
AW + 3x AF P12 PWM
PSU:
Corsair 650 80+ Bronze
Mice & keyboard:
Redragon
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 10 & Brave
@Dom1nat0R Kao što rekoh, davno beše elektrotehnika. Izvinjavam se svima koji su povredili oči na mom predhodnom postu. :)

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 

Filip00031

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Evo opet mi se desilo. Samo se iskljucio monitor i periferije nisu radile. Na maticnoj nije svetlela nijedna od onih lampica.
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
12.213
Rezultat reagovanja
7.420
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i5-9600KF & Be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
MSI Z390-A PRO
RAM:
Kingston 2 x 8 GB DDR4 3600 MHz
VGA & cooler:
Sapphire NITRO+ RX 480 OC 4 GB
Display:
24" Benq GL2460
HDD:
Kingston SKC2500
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x P12 PWM PST + Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
Seasonic Core GM650
Mice & keyboard:
Redragon Hydra M805 & Cooler Master SK650
Internet:
mts 250/80
OS & Browser:
Windows 10 v22H2
Pogledaj uputstvo za matičnu ploču. Koja je, po tvom mišljenju, prvi put lampica svetlela?

Послато са Redmi Note 9 помоћу Тапатока
 

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
12.153
Rezultat reagovanja
6.376
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
ASUS Strix GTX1080-O8G-11GBPS
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS]
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Gladius II / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Enterprise 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Nema mi nikakve logike da pod full opterecenjem radi kako treba a na leru ne.
Tu gde ti je svetlela narandzsta lampica trebao si videti sta pise kod te le diode. Kod mene kad se desi problem svetli bela i ima svaka svoje mesto GPU,RAM, CPU itd..
Naradzato mi svetli HDD, govorim o diodicama na maticnoj. Takodje Asus ploca doduse za intel al to je sve isti sablon.
Takve stvari bi trebao resavati eliminacijom. Meni to napajanje ne uliva bas mnogo poverenja. RX570 pa jos na 500W lite napajanja. :/ Cak i da je napajanje skro ispravno lose je samo po sebi. Mada svakako ne bi trebalo da je napajane bilo kakav problem da ne moze da isporuci dovoljno struje za tvoju konfiguraciju.
Pokusaj da stavis racunar na performance mode da vidis da li ce se desavati isto.
 

VirusX

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.04.2019.
Poruka
944
Rezultat reagovanja
563
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600X & CM ML120 Lite
Motherboard:
Asus ROG Strix B350-F
RAM:
2x8GB Corsair Vengeance 2666MHz
VGA & cooler:
Radeon RX 570 4GB XFX
Display:
Samsung 24"
HDD:
Samsung EVO 860 500GB
Case:
AW + 3x AF P12 PWM
PSU:
Corsair 650 80+ Bronze
Mice & keyboard:
Redragon
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 10 & Brave
Izuzetno je teško pronaći šta koja boja znači.
Čak ni u knjižici, koja se dobije sa matičnom, nema pojašnjenih boja. Ima taj beep katalog, al fora što se uz ROG B seriju ne isporučuju zvučnici, mada matična ima mesto gde se kače.

LED dioidice se nalaze gore, malko udesno, od soketa, ali nisu obeležene

Edit
Pogledao sam na svojoj matičnoj, zapravo je obeleženo ali teško vidljivo

@Filip00031
Narandžasta - DRAM
Crvena - CPU
Bela - GPU
Zelena - Boot

Lako se utvrdi, samo klepaš restard dugme, gledaš boje i čitaš. :)

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
Poslednja izmena:

Filip00031

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Pogledaj uputstvo za matičnu ploču. Koja je, po tvom mišljenju, prvi put lampica svetlela?

Послато са Redmi Note 9 помоћу Тапатока
Narandzasta. A kad se racunar pali sveli malo narandzasta pa crvena, zelena i na kraju bela i onda se ugase.
 

Filip00031

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Nema mi nikakve logike da pod full opterecenjem radi kako treba a na leru ne.
Tu gde ti je svetlela narandzsta lampica trebao si videti sta pise kod te le diode. Kod mene kad se desi problem svetli bela i ima svaka svoje mesto GPU,RAM, CPU itd..
Naradzato mi svetli HDD, govorim o diodicama na maticnoj. Takodje Asus ploca doduse za intel al to je sve isti sablon.
Takve stvari bi trebao resavati eliminacijom. Meni to napajanje ne uliva bas mnogo poverenja. RX570 pa jos na 500W lite napajanja. :/ Cak i da je napajanje skro ispravno lose je samo po sebi. Mada svakako ne bi trebalo da je napajane bilo kakav problem da ne moze da isporuci dovoljno struje za tvoju konfiguraciju.
Pokusaj da stavis racunar na performance mode da vidis da li ce se desavati isto.
Napajanje je skroz novo, ali bi mozda bilo dobro da napomenem da sam u studentskom domu, povezan sam na uticnicu u sobi, pa mozda to ima nekakve veze sa strujom, sta znam.
 

Filip00031

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Izuzetno je teško pronaći šta koja boja znači.
Čak ni u knjižici, koja se dobije sa matičnom, nema pojašnjenih boja. Ima taj beep katalog, al fora što se uz ROG B seriju ne isporučuju zvučnici, mada matična ima mesto gde se kače.

LED dioidice se nalaze gore, malko udesno, od soketa, ali nisu obeležene

Edit
Pogledao sam na svojoj matičnoj, zapravo je obeleženo ali teško vidljivo

@Filip00031
Narandžasta - DRAM
Crvena - CPU
Bela - GPU
Zelena - Boot

Lako se utvrdi, samo klepaš restard dugme, gledaš boje i čitaš. :)

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
U manualu za maticnu pise:

BOOT: yellow green
VGA: white
DRAM: yellow
CPU: red
 

VirusX

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.04.2019.
Poruka
944
Rezultat reagovanja
563
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600X & CM ML120 Lite
Motherboard:
Asus ROG Strix B350-F
RAM:
2x8GB Corsair Vengeance 2666MHz
VGA & cooler:
Radeon RX 570 4GB XFX
Display:
Samsung 24"
HDD:
Samsung EVO 860 500GB
Case:
AW + 3x AF P12 PWM
PSU:
Corsair 650 80+ Bronze
Mice & keyboard:
Redragon
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 10 & Brave
Ne znam gde si to pronašao u manualu ali super. To mu je to što sam ja napisao.

Proveri za početak QVL za tvoju matičnu, da li se taj ram nalazi tamo

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 

Filip00031

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Ne znam gde si to pronašao u manualu ali super. To mu je to što sam ja napisao.

Proveri za početak QVL za tvoju matičnu, da li se taj ram nalazi tamo

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Ima ga. Sad sam pokrenuo Windows Memory Diagnostic da vidim ima li problrma sa ramom
 

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
12.153
Rezultat reagovanja
6.376
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
ASUS Strix GTX1080-O8G-11GBPS
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS]
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Gladius II / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Enterprise 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Jesi li postavio ram module u odgovarajuce slotove. Obicno kad su 2 modula u pitanju postavljaju se u 2 i 4 slot gledano od CPU.
Probaj i da zamenis mesta ram modulima. Na kojoj brzini ti radi ram?
 

Filip00031

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Jesi li postavio ram module u odgovarajuce slotove. Obicno kad su 2 modula u pitanju postavljaju se u 2 i 4 slot gledano od CPU.
Probaj i da zamenis mesta ram modulima. Na kojoj brzini ti radi ram?
Stavio sam kao sto je preporuceno u manualu, 2 i 4 slot. U biosu sam kasnije stavio d.o.c.p standard na 3200 MHz
 

Filip00031

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Sad sam bas gledao Evente i pise tamo da ima neke Warninge, jedan se cesce pojavljuje " An error was detected on device \Device\Harddisk0\DR0 during a paging operation. ". Ne znam koliko to ima veze sa ovim problemom.
 

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
12.153
Rezultat reagovanja
6.376
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
ASUS Strix GTX1080-O8G-11GBPS
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS]
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Gladius II / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Enterprise 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Bice da je tebi HDD/SSD neispravan tj. kontroler otkazuje.
The drive controller is faulty
Bilo bi pametno ako bi imao od nekog pozajmiti drugi SSD ili bar HDD i na njemu instalirati svez windows i koristis tako neko vreme pa da vidis hoce li biti problema. Znam da je cimanje ali dosli smo na ono sto sam odmah rekao, samo eliminacijom moze da se resi problem.
EDIT: Probaj da stavis paging file (virtualnu memoriju) ako je iskljucena.
 
Poslednja izmena:

Filip00031

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
81
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Bice da je tebi HDD/SSD neispravan tj. kontroler otkazuje.
The drive controller is faulty
Bilo bi pametno ako bi imao od nekog pozajmiti drugi SSD ili bar HDD i na njemu instalirati svez windows i koristis tako neko vreme pa da vidis hoce li biti problema. Znam da je cimanje ali dosli smo na ono sto sam odmah rekao, samo eliminacijom moze da se resi problem.
EDIT: Probaj da stavis paging file (virtualnu memoriju) ako je iskljucena.
Imam ja garanciju jos od ssd-a
 

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
12.153
Rezultat reagovanja
6.376
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
ASUS Strix GTX1080-O8G-11GBPS
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS]
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Gladius II / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Enterprise 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Ne znam jesi procitao moj EDIT.
Probaj da stavis paging file (virtualnu memoriju) ako je iskljucena.
Izvestavaj u ovoj temi ako uspes da resis problem i napisi kako je resen. Ako je do SSD-a da znam da nikad nista ne kupim od njih kad je ssd u pitanju.
 
Vrh