• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Povezivanje tv +hi fi + pc sa zvucnom karticom asus dsx

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
Povezivanje tv +hi fi + pc sa zvucnom karticom asus dsx sve sam povezao hdmi kablom ali imam problem sa povezivanjem hi fi risivera sa zvucnom povezao sam optickim audio kablom i kad prebacim na pc na tv imam sliku ali nemam ton a kad odem na input na risiveru gdje je spojena optika onda je obratno imam zvuk nemam sliku .Dali ima neko na forumu neki dobar audiofil da mi pomogne oko ovoga .Nisam na ti sa audio temama.HVALA
Risiver je SONY STR -DN 1010
 

Sinisavr

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.08.2013.
Poruka
296
Rezultat reagovanja
47
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I7 3770k + Cooler Master Hyper 612S + 6x Noctua Industrial
Motherboard:
Asus Z77-A
RAM:
2x4GB HyperX 1600MHz
VGA & cooler:
MSI GeForce GTX760 Gaming OC
Display:
Asus VX239H
HDD:
Kingston V300 120 GB, WD 1TB Blue
Sound:
CREATIVE Titanium Fatal1ty Pro
Case:
NZXT H440
PSU:
Corsair HX620W
Mice & keyboard:
Logitech MX 518 + Logitech G15v2
Internet:
Kopernikus 30-3
OS & Browser:
Windows 10
Other:
Huawei P10 lite, Sennheiser HD439
Moraces malo bolje da objasnis. Gde nemas ton, na TV-u ili preko risivera kad koristis TV kao monitor? Bilo bi lepo da slikas kako je sve povezano pa da okacis ovde.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
 

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
Pokusaci cim dodjem sa posla da sve fino uslikam pa postavim .Evo pokusacu ti objasniti mada znam da ce ici tesko jer sam bas truba oko audiofilije .Tv je povezan sa racunarom hdmi kablom, risiver je povezan sa tv hdmi kablom , risiver je povezan sa pc tj. zvucnom kartom OPTICKIM kablom .Kad sam na pc nemam ton a imam sliku naravno tv mi je monitor to i sam pretpostavljas .
 

kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.409
Rezultat reagovanja
512
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Apollo Toxic
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Asus b350 Prime Plus
RAM:
2 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
RX580 Reference 8GB BY AMD
Display:
Asus vs27 27' + Denver 55' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Patriot blast 120gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
integrated Realtek alc892
Case:
Nzxt Apollo case,slightly moded
PSU:
Chieftec 550w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 10,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc x4 860 rx560 8gb madvr 4k60fps high conf
Povezivanje tv +hi fi + pc sa zvucnom karticom asus dsx sve sam povezao hdmi kablom ali imam problem sa povezivanjem hi fi risivera sa zvucnom povezao sam optickim audio kablom i kad prebacim na pc na tv imam sliku ali nemam ton a kad odem na input na risiveru gdje je spojena optika onda je obratno imam zvuk nemam sliku .Dali ima neko na forumu neki dobar audiofil da mi pomogne oko ovoga .Nisam na ti sa audio temama.HVALA
Risiver je SONY STR -DN 1010
Kako mislis nemaš ton na tvu?

Ne mozes imati u isto vreme i na risiveru i na tvu.

Prebaci default output da ti bude digital optički izlaz i imaćeš sliku na tvu a zvuk N risiveru kako i treba.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
Kako mislis nemaš ton na tvu?

Ne mozes imati u isto vreme i na risiveru i na tvu.

Prebaci default output da ti bude digital optički izlaz i imaćeš sliku na tvu a zvuk N risiveru kako i treba.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
opticki kabal je spojen na risiveru optical bd IN na zvucnu kartu OUT a pc je na hdmi 2 e sad kad ja pritisnem na tv hdmi 2 imam sliku na pc ali nemam ton jer je na BD a kad na risiveru pritisnem BD IZGUBIM SLIKU A DOBIJEM TON .
 

kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.409
Rezultat reagovanja
512
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Apollo Toxic
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Asus b350 Prime Plus
RAM:
2 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
RX580 Reference 8GB BY AMD
Display:
Asus vs27 27' + Denver 55' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Patriot blast 120gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
integrated Realtek alc892
Case:
Nzxt Apollo case,slightly moded
PSU:
Chieftec 550w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 10,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc x4 860 rx560 8gb madvr 4k60fps high conf
opticki kabal je spojen na risiveru optical bd IN na zvucnu kartu OUT a pc je na hdmi 2 e sad kad ja pritisnem na tv hdmi 2 imam sliku na pc ali nemam ton jer je na BD a kad na risiveru pritisnem BD IZGUBIM SLIKU A DOBIJEM TON .
Stavi ds ti default output zvuka bude na optičkom izlazu na zvučnoj u windowsu i 9nda ces imati sliku na tv a zvuk na risiveru, tako je barem kod mene na htpc i sličnim risiverom.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 

Sinisavr

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.08.2013.
Poruka
296
Rezultat reagovanja
47
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I7 3770k + Cooler Master Hyper 612S + 6x Noctua Industrial
Motherboard:
Asus Z77-A
RAM:
2x4GB HyperX 1600MHz
VGA & cooler:
MSI GeForce GTX760 Gaming OC
Display:
Asus VX239H
HDD:
Kingston V300 120 GB, WD 1TB Blue
Sound:
CREATIVE Titanium Fatal1ty Pro
Case:
NZXT H440
PSU:
Corsair HX620W
Mice & keyboard:
Logitech MX 518 + Logitech G15v2
Internet:
Kopernikus 30-3
OS & Browser:
Windows 10
Other:
Huawei P10 lite, Sennheiser HD439
Komp ne moze da ima dva izlaza za zvuk u isto vreme, znaci ili preko graficke pa da ti ide HDMI kablom ili preko zvucne na optical. Probaj ovo sto ti je Kobac rekao, nema logike da se izgubi slika. Jedino ako risiver ima neku svoju caku pa da on zeza. Zato bi i bilo najbolje kad bi mogli sve da vidimo, kako je povezano i kakva su ti podesavanja u kompu.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
 

Typhoon.X

Moderator
Učlanjen(a)
12.04.2009.
Poruka
1.109
Rezultat reagovanja
45
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Seraphim/Azrael
CPU & cooler:
Intel Core i7-4790 w/Corsair H70 Core + 2x Noctua NFP121300 PP
Motherboard:
Gigabyte Z97X-UD5H
RAM:
4x4GB Transcend AXERam DDR3 2133Mhz CL10
VGA & cooler:
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
Display:
DeLL UltraSharp UP2716D
HDD:
Samsung SSD 840 EVO 250GB + Samsung MZNTE256HMHP + Samsung MZVLV256HCHP + Hitachi HDS721010CLA330
Sound:
FX-AUDIO DAC-X6
Case:
CoolerMaster 690 II Advanced
PSU:
CM 800W Silent Pro Gold (RS-800-80GA-D3)
Optical drives:
Xternal LG GP08NU6W
Mice & keyboard:
Logitech K800 | Logitech Performance Mouse MX
Internet:
SBB Cable 150/10
OS & Browser:
Microsoft Windows 10 Pro x64 | Firefox
Other:
Dell Latitude E5570 | ASUS RT-AC87W | Galaxy S9+ | Sennheiser HD518
Koliko sam ja shvatio, ti bi hteo da imas TV i racunar zakacene na risiver (da slusas zvuk od oba preko risivera tacnije), ali kada promenis input na TV-u (da bi video racunar), da ne moras da menjas input na risiveru ?

To mozes postici tako sto eliminises zvucnu karticu na racunaru kompletno, vezes racunar direktno HDMI-jem na TV, a TV audio sa risiverom preko optike. Na racunaru namestis da zvuk ide preko HDMI. Ovako imas mogucnost na TV-u da biras inpute, ali koristis samo jedan input na risiveru (zvuk od TV-a), tako da zvuk uvek ide kroz TV (radi i DTS/AC3 passthrough kroz TV).
 

Sinisavr

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.08.2013.
Poruka
296
Rezultat reagovanja
47
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I7 3770k + Cooler Master Hyper 612S + 6x Noctua Industrial
Motherboard:
Asus Z77-A
RAM:
2x4GB HyperX 1600MHz
VGA & cooler:
MSI GeForce GTX760 Gaming OC
Display:
Asus VX239H
HDD:
Kingston V300 120 GB, WD 1TB Blue
Sound:
CREATIVE Titanium Fatal1ty Pro
Case:
NZXT H440
PSU:
Corsair HX620W
Mice & keyboard:
Logitech MX 518 + Logitech G15v2
Internet:
Kopernikus 30-3
OS & Browser:
Windows 10
Other:
Huawei P10 lite, Sennheiser HD439
Koliko sam ja shvatio, ti bi hteo da imas TV i racunar zakacene na risiver (da slusas zvuk od oba preko risivera tacnije), ali kada promenis input na TV-u (da bi video racunar), da ne moras da menjas input na risiveru ?

To mozes postici tako sto eliminises zvucnu karticu na racunaru kompletno, vezes racunar direktno HDMI-jem na TV, a TV audio sa risiverom preko optike. Na racunaru namestis da zvuk ide preko HDMI. Ovako imas mogucnost na TV-u da biras inpute, ali koristis samo jedan input na risiveru (zvuk od TV-a), tako da zvuk uvek ide kroz TV (radi i DTS/AC3 passthrough kroz TV).
Ali zavisi i koji TV ima, odnosno da li TV ima audio izlaz ako stvarno hoce tako kako si ti shvatio.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
 

Typhoon.X

Moderator
Učlanjen(a)
12.04.2009.
Poruka
1.109
Rezultat reagovanja
45
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Seraphim/Azrael
CPU & cooler:
Intel Core i7-4790 w/Corsair H70 Core + 2x Noctua NFP121300 PP
Motherboard:
Gigabyte Z97X-UD5H
RAM:
4x4GB Transcend AXERam DDR3 2133Mhz CL10
VGA & cooler:
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
Display:
DeLL UltraSharp UP2716D
HDD:
Samsung SSD 840 EVO 250GB + Samsung MZNTE256HMHP + Samsung MZVLV256HCHP + Hitachi HDS721010CLA330
Sound:
FX-AUDIO DAC-X6
Case:
CoolerMaster 690 II Advanced
PSU:
CM 800W Silent Pro Gold (RS-800-80GA-D3)
Optical drives:
Xternal LG GP08NU6W
Mice & keyboard:
Logitech K800 | Logitech Performance Mouse MX
Internet:
SBB Cable 150/10
OS & Browser:
Microsoft Windows 10 Pro x64 | Firefox
Other:
Dell Latitude E5570 | ASUS RT-AC87W | Galaxy S9+ | Sennheiser HD518
Istina, mada koliko sam vidjao skoro svaki iole moderniji TV ima optical audio out (u cega ne racunam, Fox, Vox, Skyworth, Blueberry i slicne brendove :) )
 

kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.409
Rezultat reagovanja
512
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Apollo Toxic
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Asus b350 Prime Plus
RAM:
2 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
RX580 Reference 8GB BY AMD
Display:
Asus vs27 27' + Denver 55' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Patriot blast 120gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
integrated Realtek alc892
Case:
Nzxt Apollo case,slightly moded
PSU:
Chieftec 550w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 10,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc x4 860 rx560 8gb madvr 4k60fps high conf
Istina, mada koliko sam vidjao skoro svaki iole moderniji TV ima optical audio out (u cega ne racunam, Fox, Vox, Skyworth, Blueberry i slicne brendove :) )
Ovi jeftiniji nemaju, tesle, foxovi, voxovi :)

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
imam naravno opticki out na tv toshiba 2014 godina ono bas u fulu model sa 4 hdmi prikljucka nije neka zvijer ali nije ni neki los tv solidna srednja klasa cak mozda malo i iznad .volio bi da mi ide preko optike i zvucne karte jer je ljudi daleko bolji zvuk nego kad ide preko graficke hdmi kablom ljepsi zvuk bar jedno 30 %
 

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
Koliko sam ja shvatio, ti bi hteo da imas TV i racunar zakacene na risiver (da slusas zvuk od oba preko risivera tacnije), ali kada promenis input na TV-u (da bi video racunar), da ne moras da menjas input na risiveru ?

To mozes postici tako sto eliminises zvucnu karticu na racunaru kompletno, vezes racunar direktno HDMI-jem na TV, a TV audio sa risiverom preko optike. Na racunaru namestis da zvuk ide preko HDMI. Ovako imas mogucnost na TV-u da biras inpute, ali koristis samo jedan input na risiveru (zvuk od TV-a), tako da zvuk uvek ide kroz TV (radi i DTS/AC3 passthrough kroz TV).
Racunar mi je direktno i vezan za tv hdmi preko graficke a onda mi iz risivera ide hdmi out arc na hdmi tv arc. E sad jedini je problem kad povezem iz risivera optickim kablom zvucnu karticu e tu problem dolazi ima tona nema slike i obrnuto.
 

kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.409
Rezultat reagovanja
512
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Apollo Toxic
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Asus b350 Prime Plus
RAM:
2 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
RX580 Reference 8GB BY AMD
Display:
Asus vs27 27' + Denver 55' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Patriot blast 120gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
integrated Realtek alc892
Case:
Nzxt Apollo case,slightly moded
PSU:
Chieftec 550w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 10,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc x4 860 rx560 8gb madvr 4k60fps high conf
imam naravno opticki out na tv toshiba 2014 godina ono bas u fulu model sa 4 hdmi prikljucka nije neka zvijer ali nije ni neki los tv solidna srednja klasa cak mozda malo i iznad .volio bi da mi ide preko optike i zvucne karte jer je ljudi daleko bolji zvuk nego kad ide preko graficke hdmi kablom ljepsi zvuk bar jedno 30 %
Stavis default sound output na optički, na risiveru prebaci na optički input i pustiš sliku da ide na tv preko HDMI.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
29116
hocu da nastimam preko optickog kabla na zvucnu necu ono hdmi preko zvucne jer mi je mnogo bolji zvuk optika -zvucna kako ne znam ali je jaci i nekako kristalniji cistiji
 

kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.409
Rezultat reagovanja
512
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Apollo Toxic
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Asus b350 Prime Plus
RAM:
2 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
RX580 Reference 8GB BY AMD
Display:
Asus vs27 27' + Denver 55' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Patriot blast 120gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
integrated Realtek alc892
Case:
Nzxt Apollo case,slightly moded
PSU:
Chieftec 550w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 10,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc x4 860 rx560 8gb madvr 4k60fps high conf
Pogledajte prilog 29116
hocu da nastimam preko optickog kabla na zvucnu necu ono hdmi preko zvucne jer mi je mnogo bolji zvuk optika -zvucna kako ne znam ali je jaci i nekako kristalniji cistiji
Ugasis prvi disable pa probas ako nije ok Ugasis drugi a prvi ostane i testiran, nema nikakve filozofije.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
Ugasis prvi disable pa probas ako nije ok Ugasis drugi a prvi ostane i testiran, nema nikakve filozofije.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
probao oba opet nista cak sam i u risiveru sad nasao opciju audio video da se spoje u jedno ali dzaba evo sad sliku sa opcija risivera saljem
 

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
29117
opcije sony risivera i dzaba opet je kad sam na hdmi 2 imam sliku nemam ton a kad sam na bd na risiveru imam ton nemam sliku
ni kao klinac nisam volio oko audio stvari i kablova petljati i uvijek sam izbjegavao da naucim i sad me to stiglo hahaha
 

Sinisavr

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.08.2013.
Poruka
296
Rezultat reagovanja
47
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I7 3770k + Cooler Master Hyper 612S + 6x Noctua Industrial
Motherboard:
Asus Z77-A
RAM:
2x4GB HyperX 1600MHz
VGA & cooler:
MSI GeForce GTX760 Gaming OC
Display:
Asus VX239H
HDD:
Kingston V300 120 GB, WD 1TB Blue
Sound:
CREATIVE Titanium Fatal1ty Pro
Case:
NZXT H440
PSU:
Corsair HX620W
Mice & keyboard:
Logitech MX 518 + Logitech G15v2
Internet:
Kopernikus 30-3
OS & Browser:
Windows 10
Other:
Huawei P10 lite, Sennheiser HD439
Ajmo ovako posto nema nikakve logike da risiver utice na sliku. Iskopcaj HDMI kojim ti je TV povezan sa risiverom. Znaci ostavi samo Komp >HDMI>TV i Zvucna>opticki>risiver. Na kompu stavi da zvuk ide preko zvucne(optickog). Ako tako bude radilo onda cemo videti za povezivanje TV-a sa risiverom.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
 

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
evo najnovijih vijesti dobio sam savjet od prijatelja jednog komsije i upalilo je .spojio sam komp preko graficke putem hdmi na risiver a opticki kabal sam iz risivera ukljucio u zvucnu kartu i iz risivera hdmi kabal sproveo u tv .Tako da opticki kabal na zvucnu daje zvuk a hdmi iz kompa preko grafike daje sliku a imam ovamo direkt spojen tv i risiver hdmi i zvuk je bas ,bas odlican .Ma nikad nisam volio da se bakcem sa audio stvarima jer znaju biti zapetljane do zla boga uzas oko racunara od malena ali cim se radilo oko audia ja sam drugom prepustao ali evo doslo je da se i sa tim moram zabaviti .
 
Poslednja izmena:

Sinisavr

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.08.2013.
Poruka
296
Rezultat reagovanja
47
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I7 3770k + Cooler Master Hyper 612S + 6x Noctua Industrial
Motherboard:
Asus Z77-A
RAM:
2x4GB HyperX 1600MHz
VGA & cooler:
MSI GeForce GTX760 Gaming OC
Display:
Asus VX239H
HDD:
Kingston V300 120 GB, WD 1TB Blue
Sound:
CREATIVE Titanium Fatal1ty Pro
Case:
NZXT H440
PSU:
Corsair HX620W
Mice & keyboard:
Logitech MX 518 + Logitech G15v2
Internet:
Kopernikus 30-3
OS & Browser:
Windows 10
Other:
Huawei P10 lite, Sennheiser HD439
evo najnovijih vijesti dobio sam savjet od prijatelja jednog komsije i upalilo je .spojio sam komp preko graficke putem hdmi na risiver a opticki kabal sam iz risivera ukljucio u zvucnu kartu i iz risivera hdmi kabal sproveo u tv .Tako da opticki kabal na zvucnu daje zvuk a hdmi iz kompa preko grafike daje sliku a imam ovamo direkt spojen tv i risiver hdmi i zvuk je bas ,bas odlican .
Dobre je da si resio. Mnogo je lakse kad se vide svi konektori i kad se zna sta risiver sve moze :)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
 

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
Dobre je da si resio. Mnogo je lakse kad se vide svi konektori i kad se zna sta risiver sve moze :)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
ISKRENO NISAM NIKAD DO SAD KORISTIO HI FI NA PC UVIJEK SAM KORISTIO KLASIKA ZVUCNIKE ILI ONAJ FAZON 2+1 izvini za velika slova nisam vidio a kad sam vidio nije mi se dalo brisati pa ponovo pisati hahah. E sad spajnje grafike na risiver itd dali je opasno to i dali moze stetiti isto ne znam jer tako nesto ti vec rece nisam nikad radio do sad.
 

greatgonzo

PCAXE Member
Učlanjen(a)
30.10.2009.
Poruka
494
Rezultat reagovanja
40
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
FX 8320 @ 4.4 GHz + Megahalems
Motherboard:
Asus M5A970
RAM:
AMD 16Gb Entertainment Edition 1600MHz DDR3
VGA & cooler:
Asus ROG STRIX-RX470-O4G-GAMING
Display:
Samsung LS27C750PS
HDD:
Samsung SSD 840 120Gb + WD 500 Gb Black + 1500 Gb Samsung HD154UI
Sound:
Teratec AureonXFIRE 8.0 HD
Case:
Master Case 5
PSU:
Corsair RM750i
Optical drives:
LG GH22NS30
Mice & keyboard:
Logitech M-RAK89D + Y-RK49
Internet:
SBB 10240/1024
OS & Browser:
Windows 7 x64 sp1 FF&Crome
Other:
xubuntu
Ma samo opušteno, nikakav nije problem ako HDMI ulaz na resiveru povežeš sa grafičkom. Praktično sa daljincem od resivera biraš ulaz i šta ćeš slati na tv što je jedna od glavnih uloga koje resiver ima u AV sistemu.
 

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
Spojio sam komp preko graficke putem hdmi na risiver a opticki kabal sam iz risivera ukljucio u zvucnu kartu i iz risivera hdmi kabal sproveo u tv .Tako da opticki kabal na zvucnu daje zvuk a hdmi iz kompa preko grafike daje sliku a imam ovamo direkt spojen tv i risiver hdmi i zvuk je bas ,bas odlican .




Poslije nekoliko sati koristenja ovaj nacin spajanja ima fantastican zvuk ali i problem a to je da tv po nekad zabaguje kad prebacujem na njemu sa tv na pc daljinskim pa ga moram iskopcati iz uticnice i ponovo ukopcati da se odbaguje a i desilo mi se da blago skoro neprimjetno slika kao da malo bljeska i kad sam prebacio na tv i onda se vratio opet na hdmi gdje mi je pc to je prestalo ???
 
Poslednja izmena:

tatatatira1977

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.03.2019.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
momci moze jos jedan savjet imam dva zvucnika MAGNAT koji su 4-8 omh 80 w. E sad dobio sam danas YAMAHA centralni zvucnik NS-CG75 4 omh 80w a moj risiver je vec sam napisao ali evo da ponovim SONY str-dn 1010 8 omh 250 w smijem li na to spojiti ovaj novi centralni zvucnik YAMAHA .hvala unaprijed
 
Vrh