• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

MiTeC programi

Wiz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.05.2009.
Poruka
564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Skrenuću vam pažnju na dva programa jednog češkog programera. Na njegovom sajtu ih ima još dosta, pa možda nađete i neki drugi koji ja nisam sad spomenuo. Za ljude koji drže firme, tu je i lepota licence, programi su free za ličnu, ali i za poslovnu primenu (obratite pažnju, programi su uglavnom demonstracija komponenti koje on prodaje, tako da ne znači da je sve na sajtu besplatno, proverite licencu za svaki program).

http://www.mitec.cz/

Mail Viewer

Viewer for standalone files containing Microsoft Outlook Express 4,5 and 6 message database (*.idx/*.mbx/*.dbx), Windows Vista Mail/Windows Live Mail and Mozilla Thunderbird message databases as well as standalone EML files.
Meni je ovaj program bio potreban iz specifičnog razloga. Već godinama koristim Magic Mail Monitor kao mail checker, a kao preview viewer je bio postavljen OE. Međutim, u poslednje vreme kad se delimično skine neka Unicode poruka dobijam prazan ekran. Pošto je takvih poruka sve više, bio mi je potreban mail viewer kojim bih zamenio OE. Ovaj program se pokazao kao najbolji.

Windows Registry Recovery

This application allows to read files containing Windows 9x,NT,2K,XP,2K3 registry hives. It extracts many useful information about configuration and windows installation settings of host machine.
Registry hive can be exported into REGEDIT4 format.
Every topic data can be saved to CSV.
E sad pogledajte lepotu ovog programa... Reinstalirali ste sistem, ali zaboravili da iskopirate setovanja za neki program čije setovanje je komplikovano. Ne mari, ako imate negde stari registry backup ovim programom možete pregledati hives i sve što vam je potrebno izvesti kao REGEDIT4 fajl a onda ga prostim dvoklikom uvesti u aktuelni Registry. Ovaj program je za mene pravo otkrovenje.

***

Razume se, ako neko ima preporuke za bolje programe iste namene, svaka preporuka je dobrodošla.
 
Poslednja izmena:

Wiz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.05.2009.
Poruka
564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da. Treba pogledati download sekciju. U menijima je samo 19 programa, ali u download sekciji ima čak 50 različitih programa.
 
Vrh