• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Notebook] Lenovo ThinkPad W500 4058-CTO

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1
Lenovo ThinkPad W500 4058-CTO user review​

Trudiću se da što objektivnije iz ugla korisnika opišem Lenovo ThinkPad W500 4085-CTO model i da iznesem njegove prednosti i mane iz moga ugla.

Kada je došao red da kupim novi laptop tražio sam mašinu koja će zadovoljiti većinu mojih potreba, a da pritom bude u cenovnom rangu do 1700$. Posle dosta pretrage našao sam ASUS G50V-A1 i naručio. Nažalost, posle nekoliko dana ustanovio sam da je imao problem sa USB kontrolerom što je izazivalo veoma visoko zauzeće procesora i da je to bila očigledno serijska greška, pa sam se odlučio da ga vratim i da tražim povraćaj novca. Eh, sad sam došao na muke pošto su sve ostale želje bile ipak preskupe :(. I tako gledam svaki dan šta da kupim i sasvim slučajno vidim da postoji popust od 33% (rečima trideset tri posto :)) na odredjene modele iz ThinkPad serije. Dvoumim se izmedju T i W serije i ipak odlučim da moj sledeći laptop bude W500 sa sledećom konfiguracijom:

CPU: Intel Core 2 Duo T9400 (2.53GHz/ 1066MHz/ 6MB L2)
OS: Windows Vista Home Basic SP1
Ekran: 15.4" WSXGA+ 1680x1050 (CCFL pozadinsko osvetljenje)
GPU: ATI Mobility FireGL V5700 (512MB GDDR3) + Intel GMA 4500MHD
RAM: 3 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1067MHz SODIMM Memory (2 DIMM)
HDD: Hitachi HTS543232L9SA00 320GB 5400rpm
Optika: Optiarc DVD RW AD-7910S (Serial ATA)
Mreza: Intel WiFi Link 5300 (AGN) + Bluetooth PAN + upgradable WWAN + 56K V.92 Modem
Baterija: 6 cell Li-Ion
Garancija: 1 godina
- Express Card Slot i PC Card Slot
- 7 in 1 Media Card Reader
- UltraNav (TrackPoint and TouchPad)
- 1.3 Megapixel Integrated Camera

Kada vam neko spomene ime ThinkPad verovatno odmah pomislite na IBM i njihove “nestilizovane”, na izgled sasvim obične, crne laptopove koji skoro nikad nisu doživeli neku veliku promenu u dizajnu. Reci ću vam da su dizajneri IBM-a inspiraciju dobili u japanskoj kuhinji (;)). Od prvih modela (700, 700C, 700T) iz oktobra 1992. godine pa do dan danas, laptopovi iz ThinkPad brenda su imali dijagonalno postavljeno ime ThinkPad i kompanije koja ih proizvodi, IBM ili Lenovo (od početka 2005. godine). Dimenzije i vrhunski hardver su bili ti koji su se menjali kroz sve ove godine jednog od najpoznatijih brendova u IT industriji.

Trenutno, u ThinkPad brend spadaju laptopovi koji su grupisani u šest kategorija (R, SL, T, X, X Tablet, W). Nama je najzanimljivija poslednja, W kategorija, koja broji samo dva modela, W500 i W700. Ovo je top ponuda iz Lenovo-a, a laptopovi iz nje su deklarisani kao mobilne radne stanice (mobile workstation).
Prvo cu da kazem da je ovaj model namenjen za severnoamericko tržiste i da oznaka 4058 znaci da je customized. Naručen je 22. septembra 2008, iz Kine krenuo 6. oktobra, a stigao u Ameriku 10. oktobra preko UPS-a.

Stigao je u vrlo maloj kutiji u poredjenju sa pređašnje narušenim ASUS-om. U kutiji pored laptopa bila je dodatna kutija koja je sadržala uputstvo, reklamni materijal, račun, dodatna dva gumena dugmića za ThinkPad scroll, bateriju i punjač. Naravno, drajveri nisu prisutni jer se nalaze na posebnoj particiji koja će, kada pokušate da joj pristupite iz Windowsa pitati da naknadno napravite DVD sa drajverima.

Sta reći za izgled!? Pa ukoliko ste ikad videli bilo koji ThinkPad onda vam je jasno kako to izgleda :). Za one neupucene, laptop je u potpunosti crn (i unutrašnjost i spoljašnjost), jedino su ThinkVantage dugme i enter taster tamno plave, ThinkPad scroll crvene, power dugme, dugmići za kontrolu zvuka i šarke koje drze ekran srebrne boje. Ivice na poklopcu su nežno zaobljene, a pri dodiru imate osećaj da dodirujete gumiranu plastiku. Laptop se otvara uz pomoć jedne štipaljke koja je postavljena na desnoj strani. Jedina zamerka su vrlo oštre ivice kod unutrašnjeg dela. Sve u svemu, pošto lično ne preferiram shiny look laptove, definitivno mi se dopada ovaj retro izgled!

Jedna veoma bitna karakteristika kod tastature je što poseduje drainage system. To u principu znaci da ukoliko prolijete neku tečnost po tastaturi, ta tecnost će proci kroz specijalno dizanirane otvore koji se nalaze u njoj i podnožju laptopa (obeleženi su) i razliti se ispod. Moram priznati jako inovativno i vrlo korisno! Na forumima se podigla galama oko ovih tastatura kako nisu kvalitetne kao što se to očekuje od modela iz ThinkPad serije, pa je zatim Lenovo saopštio da je ugradio “olaksane” tastature kako bi smanjio celokupnu tezinu laptopa. Ali, ukoliko vam se ne svidi ova tastatura možete je besplatno zameniti za onu iz modela T61! Sta reći više...Touchpad je vrlo precizan, ali nešto manjih dimenzija upravo zbog prisustva NavPad-a. Kako funkcioniše crveno dugme!? :) U zavisnosti od količine pritiska miš će se pomerati određenom brzinom. Takođe, ukoliko pritisnete srednje dugme i koristite crveno dobićete mogućnost skrolovanja. Postoje korisnici koji preferiraju ovaj vid korišćenja i meni se dopada, ali ga ne koristim tako često pošto imam eksternog miša.

http://forums.lenovo.com/lnv/board/message...id=75261#U75261

Još jedan od zanimljivih dodataka je ThinkLight. Uz kombinaciju funkcijskog tastera (Fn) i dugmeta PgUp uključiće vam se LED svetlo koje je pozicionirano tik uz web kameru. U uslovima apsolutnog mraka osvetliće dobar deo tastature. Naravno, prisutan je i standardni NavPad, ali bez čitača otisaka prstiju (jednostavno nisam osećao potrebu za tim).

Ekran je mat sa CCFL pozadinskim osvetljenjem. Rezolucija je 1680x1050 (WSXGA+), a postoji mogućnost da uzmete i ekran sa većom rezolucijom (1920x1200 – WUXGA). Nazalost, za W500 ne postoji ekran sa LED osvetljenjem. Ekran možete otvoriti tako da bude paralelan sa tastaturom (180 stepeni), a horizontalni i vertikalni uglovi gledanja su prosto fantasticni. Blago probijanje svetlosti je vidljivo uz donju, levu i desnu ivicu ekrana. Jedna zanimljiva stvar je to što panel nije centriran, pa je tako leva ivica ekrana skoro duplo šira od desne. Wierd, ha? :)

Ukoliko želite da promenite komponentu to ne znači da ćete izgubiti garanciju! Sve je lako pristupačno i uglavnom se svodi na odvrtanje par šrafova. Optički drajv možete izvaditi tako što ćete pritisnuti dugme, izvući ga uz pomoć poluge i sve to dok je kompijuter ukljucen :). Takođe, nisam se odlučio da uzmem WWAN, ali u koliko to želite i to je moguće. Kada sam ja poručivao, u ponudi nije bilo WiMAX kartice ali je sada u standardnoj ponudi pod oznakom Intel WiMAX/WiFi Link 5350. Moja je Intel WiFi Link 5300 i podržava N standard, a razlikuje se od 5100 po broju antena. 5100 podržava 1x2 (1 predajnik, 2 prijemnika), dok 5300 podrzava 3 seta od 3 antene (3x3). Pored VGA (D-Sub) porta prisutan je i DisplayPort (inicijativa ATI-ja). Trenutno, to neće biti od velike koristi pošto su noviji televizori uglavnom opremljeni sa HDMI portovima. Od konektora ne bi bilo loše videti barem još jedan USB port i to smatram da je jedan od nedostataka.

Pošto je ovo definitivno laptop namenjen za ozbiljniji rad nisam ni očekivao da ce zvučni sistem biti Bog zna šta. Dva zvučnika su dovoljno jaka za jednu omanju sobu, ali ipak nisu ni nalik na neke od Harman Kardon modela prisutnih npr. u Tošibinim laptopovima :( Za biznis laptop i vise nego dovoljno…

Bateriju ću istestirati ovih dana pa ću dopuniti tekst vezan za nju. Radi se o šestoćelijskoj Li-Ion bateriji kapaciteta 5.2Ah (10.8V). Ostaje i hibridni sistem grafičkih kartica...

Zagrevanje i buka? Mmmm...Nisam primetio :) Ozbiljno, ventilator na procesoru se retko čuje, a i kad ubrza definitivno je vrlo, vrlo tih. Neko veće zagrevanje hoće da se oseti u predelu gde je smešten hard disk ali opet neće vas ometati u radu. Najbučniji je dvd rezač prilikom rezanja diskova što je sasvim normalno za njih pa mu to neću uzimati kao zamerku pošto ga i retko koristim.

Od ostalog treba spomenuti: čitač kartica, modem (možda nekom zatreba :d), PC Card i Express Card slotove od kojih će jedan biti popunjen Creative X-Fi zvučnom karticom u dogledno vreme ;). Web kamera ima 1.3 MPix i vrlo je dobra, posebno u slučajevima gde je osvetljenost minimalna. Pošto sam imao priliku da koristim i MacBook (i Pro) koji ima vrlo dobre web camere mogu da kažem da je kvalitet slike vrlo približan, a nekad i bolji. Jedino bih spomenuo da mi se položaj džekova za slušalice i mikrofon ne dopada zato što su postavljeni u prednjem delu pa možete imati problema u koliko laptop držite u krilu i imate slušalice…

Sistem sam naručio sa najjeftinijom verzijom Viste (Home Basic) pošto imam MSDNAA account i imam priliku da skinem besplatno ostale (skuplje) operativne sisteme. Pre ovoga sam imao dosta kontakata sa laptopovima ostalih proizvođača i jednog sam se pribojavao, a to je predinstaliran softver (u vecini slučaja - bloatware). E pa, iznenadio sam se! Uz Lenovo laptopove stiže jedan vrhunski softverski paket u obliku ThinkVantage paketa. Update sistema nikad nije bio lakši uz ThinkVantage System Update, a upravljanje mrežnim konekcijama nikad toliko dobro organizovano uz Access Connection 5! Vredi pomenuti i Power Manager koji će i apsolutnim pocetnicima omogućiti ultimativno podešavanje baterije. Jednostavno, ni jedan jedini program iz bogatog paketa nisam deinstalirao kao što imam običaj kod ostalih. Active Protection će zaustaviti hard disk u koliko dođe do vibracija koje mogu da oštete hard disk i izgube vaše podatke na njemu. Više o ThinkVantage-u možete pročitati ovde: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=2407893
 
Poslednja izmena:

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1
ThinkVantage Access Connection 5:


ThinkVantage Active Protection:


ThinkVantage Power Manager:


I šta reći u zaključku? Pa recimo da se nisam prevario što sam uzeo baš ovaj laptop i da ipak ima nečeg u dugoj tradiciji ThinkPad-a. Kvalitet izrade, prisutni hardver i dobra softverska podrška je to što me je definitivno kupilo i znatno povećalo moje standarde pri odabiru sledećeg laptopa koji će bez sumnje opet biti Lenovo ;)

:) prednosti:
- Cena
- kvalitet izrade
- hardware
- ThinkLight
- drainage system
- ThinkVantage paket
- ekran

:( mane:
- relativno spora isporuka, ali ipak dovoljno brza u odnosu koliko se u proseku čeka
- samo 3 USB porta
- tastatura (besplatna zamena moguća)
- unutrašnje ivice vrlo oštre

Poručeno preko Lenovo.com i krajnja cena je bila oko 1650$ (sa sve taksom i isporukom)! Ja, prezadovoljan. Ukoliko imate pitanja neustručavajte se da pitate!
 
Poslednja izmena:

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1
Viewperf 10.0 (2 threads):

Viewperf 10.0 (runViewperf 1280x1024):


Drajveri sve na default (CCC):


Graphics Software:
Driver Packaging Version 8.52.4.5-081002a-070479C-Lenovo
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 7.01.01.809
2D Driver File Path /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/Class/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0003
Direct3D Version 7.14.10.0603
OpenGL Version 6.14.10.7867
Catalyst® Control Center Version 2008.1002.2133.36825
Graphics Hardware:
Primary Adapter
Graphics Card Manufacturer Powered by ATI
Graphics Chipset ATI Mobility FireGL V5700
Device ID 9591
Vendor 1002

Subsystem ID 2127
Subsystem Vendor ID 17AA

Graphics Bus Capability PCI Express 2.0
Maximum Bus Setting PCI Express 2.0 x16

BIOS Version 010.088.000.021
BIOS Part Number BK-ATI VER010.088.000.021.030541
BIOS Date 2008/10/15

Memory Size 512 MB
Memory Type DDR3

Core Clock in MHz 600 MHz
Memory Clock in MHz 700 MHz
 

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1
Battery Eater 2.70 (konfigurisano kao sto je predlozeno, power saver mode, brightness minimum, monitor & hdd never off)

Reader's Test
Elapsed: 5h 17' Total: 5h 30'

 

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1
Creative X-Fi Xtreme Audio Notebook

 

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1

BigJoe

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
2.788
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 (D0) & TRUE Black + 2x Noctua P12
Motherboard:
Intel DX58SO
RAM:
3x2GB OCZ Reaper 1600 CL7
VGA & cooler:
ATi Radeon HD5850 by GA
Display:
SAMSUNG SM 206BW
HDD:
~3,5TB
Sound:
Realtek ALC889
Case:
CM Stacker 830 Black + X Craft 350 + SCYTHE KAZA MASTER
PSU:
TT ToughPower 1500W
Optical drives:
Lite-ON LH-20A1S & SAMSUNG SH-S223L
Mice & keyboard:
Logitech MX1000 + G500 + G11
Internet:
ADSL 4Mb/256Kb
OS & Browser:
Windows 7 x64
Other:
HTC Desire, iPod Classic Black 80GB
Odlicno Joco :wave:
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.400
Rezultat reagovanja
102
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Odlichan i detaljan review!
:wave:
 

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Svaka cast joco!! ;)
 

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1
Hvala ljudi! Ako bude nesto novo kod mene u posedu, ocekujte uvek review! :wave:
 

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
6.765
Rezultat reagovanja
3.111
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd 5800x3d under noctua nh-u12a chromax.black
Motherboard:
asus proart b550
RAM:
g.skill trident z neo 32gb
VGA & cooler:
nvidia rtx 3060ti founders edition
Display:
asus vg27aql1a
HDD:
samsung 980 pro 1tb, samsung 860 qvo 1tb
Sound:
ifi zen dac v2 with presonus eris 3.5, akg k712 pro and kz zs10 pro
Case:
corsair 4000d white airflow with phanteks t30 fans
PSU:
be quiet! dark power 12 750w 80+ titanium
Mice & keyboard:
lamzu atlantis mini and kbd.fans tofu65 e-white
Internet:
optical cable
odlican review :)
 

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
Vrlo vrlo detaljno. A+ material :)
 

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1
U medjuvremenu sam dobio besplatnu tastaturu od Lenovo-a. Radi se o modelu koji se standardno ugradjuje u ThinkPad T61. Nesto je teza od standardne tastature iz W500 sto se iz prilozenih slika i vidi (nedostatak proreza). Daleko bolji osecaj je na novoj, a ugibanja blago receno, nema! Tek je sad upotpunjen dozivljaj kucati na ThinkPad-u. Instalacija je trajala neki 5 minuta, izuzetno prosto...
Nova tastatura ima FRU# 42T3143, dok je stara imala FRU# 42T4002...



:wave:
 

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Dooobar review! :)

Moji utisci:
- preskup laptop, mada kome treba tak'a mašina, verovatno će mu vredeti :)
- suviše visoka rezolucija
- nedostatak numeričkog dela tastature
 

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1
Dooobar review! :)

Moji utisci:
- preskup laptop, mada kome treba tak'a mašina, verovatno će mu vredeti :)
- suviše visoka rezolucija
- nedostatak numeričkog dela tastature
Hvala...

- Realno, ja sam odlicno prosao posto je cena bez popusta bila preko $2200, a i realno koji laptop moze da ovom primirise u kategoriji do $1600-1700 (a da nije ultra kicerica ili neki šlj-brend?); trenutno je, konfiguracija kao moja, jos jeftinija...
- Rezolucija je subjektivna stvar, i ja sam specificno trazio laptop sa 16x10 i matte ekranom (all I need is space :))...
- Hmm, iz mog iskustva minimalno bi trebao 17" laptop da bi numericki deo tastature izgledao pristojno (ne sabijeno kao kod vecine 15"); zato i imaju u ponudi W700...Pre ovoga sam imao Asus G50V koji sam vratio i koji je imao numericki deo, jednostavno nije to to...

Eto, to su neka moja razmisljanja...
 
Poslednja izmena:

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Može dodatno pitanje: šta ći ti dve grafičke karte? Koja je prednost toga? Ili koristiš neintegrisanu, a integrisana je disejblovana?
 

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1
Može dodatno pitanje: šta ći ti dve grafičke karte? Koja je prednost toga? Ili koristiš neintegrisanu, a integrisana je disejblovana?
Ima prednosti, a i "mana", nazalost...Prvo, mozes u letu da predjes na integrisanu i tim povecas autonomiju baterije (nisam testirao koliko duze, ako budem javicu sigurno), dok je mana sto jede oko 500MB RAM-a (na 3GB koliko imam)...Trenutno samo ATI radi dok je Intel "disejblovana" u BIOS-u i samim tim imam na raspolaganju svih 3GB...

U BIOS-u postoje sve kombinacije: ATI only, Intel only, ATI + Intel...

btw: evo imam i T500 kod sebe i on ima hybrid graficki sistem, samo umesto FireGL V5700, ima regularni Radeon HD 3650 (bukvalno isto, s razlikom u drajverima, upola manje VRAM-a i nekim malim sitnicama)...
 
Poslednja izmena:

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Aha, pretpostavio sam da je tako nešto. Hvala z ainfo :)

Btw, i ja imam taj ATi HD 3650, ali bez tog "hibrida".
 

northwood

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 9,2
CPU & cooler:
Intel Core i7-3520M 2.9 GHz
RAM:
16 GB 1600 MHz DDR3
HDD:
Samsung 840 Pro
OS & Browser:
OS X 10.11.1
Aha, pretpostavio sam da je tako nešto. Hvala z ainfo :)

Btw, i ja imam taj ATi HD 3650, ali bez tog "hibrida".
Da li tvoj ima 512MB DDR2 ili DDR3? Pitam posto ovaj T500 ima samo 256MB, dok V5700 ima 512MB DDR3...
 

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne znam :) pogledaću kad budem kući. Verovatno je DDR2...
 
Vrh