djokosrb
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 29.03.2011.
- Poruka
- 10
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
Pozdrav svima,
Brat od drugara me je zamolio da mu sastavim konfiguraciju za Solid za idealno 1000e, ali mogao bi i do 1200e. Uzeo bi kod Madjara, sto zbog izbora sto zbog cena.
Ja sam nesto, malo sam ispao bio iz te price posebno oko konfiguracija za render i slicno, ali koliko vidim bez RTX A2000 nista za iole sta ozbiljnije, ona je koliko vidim oko 550e za model od 12gb memorije.
Ostatak sam gledao nesto ovako:
Ryzen 5 7600x (dosta jeftinije od i5 14600k)
Neka B650 ploca (odgovaralo bi preporuka za model)
32gb Rama do 6000mhz
Nvidia RTX A2000
Nvme ssd od 1tb, vidim za 85-100e da se bira
Trebala bi preporuka za neki korektan cooler da nije mnogo skup, za cpu.
Kuciste i napajanje bi uzeli nesto da odradi posao, ima koliko vidim silver/gold napajanja dosta pod ok cenama.
Eto, to sam nesto okvirno za pocetak, konkretne modele bih dalje istrazivao.
Svaka pomoc je dobrodosla, posebno kod konkretnih modela komponenti. Mozda neka Radeon Pro grafa?
Hvala
Brat od drugara me je zamolio da mu sastavim konfiguraciju za Solid za idealno 1000e, ali mogao bi i do 1200e. Uzeo bi kod Madjara, sto zbog izbora sto zbog cena.
Ja sam nesto, malo sam ispao bio iz te price posebno oko konfiguracija za render i slicno, ali koliko vidim bez RTX A2000 nista za iole sta ozbiljnije, ona je koliko vidim oko 550e za model od 12gb memorije.
Ostatak sam gledao nesto ovako:
Ryzen 5 7600x (dosta jeftinije od i5 14600k)
Neka B650 ploca (odgovaralo bi preporuka za model)
32gb Rama do 6000mhz
Nvidia RTX A2000
Nvme ssd od 1tb, vidim za 85-100e da se bira
Trebala bi preporuka za neki korektan cooler da nije mnogo skup, za cpu.
Kuciste i napajanje bi uzeli nesto da odradi posao, ima koliko vidim silver/gold napajanja dosta pod ok cenama.
Eto, to sam nesto okvirno za pocetak, konkretne modele bih dalje istrazivao.
Svaka pomoc je dobrodosla, posebno kod konkretnih modela komponenti. Mozda neka Radeon Pro grafa?
Hvala