• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V [Device cannont start Code 10]

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Uvod: Pre svega nadam se da nisam pogresio mesto za ovo pitanje ali koliko vidim nema gde drugo da pitam pa reko ovde cu.

Ukratko: Znaci ovako imam problem sa internetom od kad sam zadnji put upalio racunar jednostavno nema interneta.Znaci uopste ne detektuje da je povezano.

Opis: Znaci kada prikljucim utp kabel na pc koji je ispravan on to uopste ne registruje iako ima interneta.
U device manageru pod odeljkom Network Adapters stoji Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V i ikona ima uzvicnik.Ima tu jos puno kojekavih stvari poput IPv6 i tako dalje da ne nabrajam i svi rade sem ovog gore.Kada udjem u njegove opcije on kaze ovako:
This device cannot start. (Code 10)
{Operation Failed}
The requested operation was unsuccessful.

E sad kad odem na opciju LinkSpeed dole u kao nekom notesu mi ispise sledece:
This network connection is disabled or has been removed from the system. You must reinstall the connection or enable it from the General tab before you can access disabled features.
E sad ja sam probao svasta da uradim kako bi resio ovaj problem ali nikako nece da proradi...
Restartovao sam Ruter.
Restartovao sam Adapter
Restartovao sam PC
Menjao kabel
Enable/Disable Network Adapter
Update Driver
Uninstall Driver i onda skinem sa sajta od maticne driver za network i pre nego sto i pocnem instalaciju on mi kaze sledece: There is an issue with Microsoft Windows 10 that prevents the Intel Advanced Network Services ANS feature from working correctly.You may install the feature, although you will be unable to create Intel ANS Team and VLANS.
Onda me pita da li zelim dalje da nastavim i ja kazem da a na kraju on kao sve ti je instalirano mozes da nastavis da koristis ali dzaba kad isto stoji.
Probao sam Bios da vratim na fabricka podesavanja al opet nista...

Detaljna lista specifikacija i drajvera:
Windows 10 64bit Pro
Intel I3 6100 3.7GHz
HDD 1TB
8GB RAM
SSD M.2 Samsung 970
AMD HD5670 1GB DDR5
Ruter Cisco EPC3928
AsRock Pro4s

Slike koje opisuju gore navedene probleme:
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
2.429
Rezultat reagovanja
644
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo T520
CPU & cooler:
i5 2450M 2.5 GHz
RAM:
12 GB DDR3
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
15" 1366x768 24" Benq GL2460
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250 GB
Mice & keyboard:
A4tech V7 bloody
Internet:
mts 50/8
OS & Browser:
Windows 10 v1803 Opera 60.0.3255.151
Probaj da:
- promeniš port na ruteru (uključiš mrežni kabl u neku drugu utičnicu):
- vratiš System Restore na onaj dan kada je sve radilo kako treba.
 

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nista od toga vratio sam restore ali i dalje isto...Menjanje kabla i portove ne pomaze.U pitanju je softwerski problem...
Sigurno nesto do windowsa koliko je smece nebi me ni cudilo...
Zna li neko resenje?
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
2.429
Rezultat reagovanja
644
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo T520
CPU & cooler:
i5 2450M 2.5 GHz
RAM:
12 GB DDR3
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
15" 1366x768 24" Benq GL2460
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250 GB
Mice & keyboard:
A4tech V7 bloody
Internet:
mts 50/8
OS & Browser:
Windows 10 v1803 Opera 60.0.3255.151
Svojevremeno sam imao problem: kada na Asus M3A pločama pokušam da instaliram drajver za mrežnu kartu prikazivao je plavi ekran (ili se restartovao, ne sećam se). Problem sam rešavao tako što sam instalaciju drajvera za mrežnu kartu radio BEZ uiključenog lan kabla u mrežnu kartu.

Verovatno si u pravu; problem Device cannot start tiče se samog računara, ne i mrežne infrastrukture van njega.
 

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Probao sam i bez i sa kablom ali nista.Moram napomenuti da je ovo pocelo da se desava od kad sam promenui ventilator na grafickoj.Ustvari ventilator mi jutros prestane sa radom iznenada i nikako nije hteo da se upali posle nekoliko pokusaja.Kasnije sam uzeo jedan ventilator od 140mm i izolirkom promenuo ventilator jedino sam morao njega povezati na maticnu plocu a ne na graficku kao sto je bilo ranije.Mada mislim da ovo nema neke veze sa problem ali eto cisto da napomenem.
 

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Update: reinstalirao sam windows i nista se nije desilo pa sam pokusao sa ubuntu os i vidim da i dalje nema konekcije...Ovo izgleda znaci da je u pitanju hardverski problem? Ima li neko resenje za ovo?
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
2.429
Rezultat reagovanja
644
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo T520
CPU & cooler:
i5 2450M 2.5 GHz
RAM:
12 GB DDR3
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
15" 1366x768 24" Benq GL2460
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250 GB
Mice & keyboard:
A4tech V7 bloody
Internet:
mts 50/8
OS & Browser:
Windows 10 v1803 Opera 60.0.3255.151
Možda i nije koincidencija; nešto ti se izdešavalo sa pločom kada si sređivao taj ventilator. Koja ploča je u pitanju?
 

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne znam nisam nista cackao oko maticne samo oko gpu-a.U pitanju je AsRock Pro4s H170
 

ilja.p

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.08.2018.
Poruka
255
Rezultat reagovanja
217
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
CPU AM4 AMD Ryzen 5 2400G, 3.6GHz
Motherboard:
MSI B450 Carbon PRO AC
RAM:
DIMM DDR4 2x8GB 3000MHz GSkill Trident Z RGB
VGA & cooler:
AMD Radeon RX580 XFX 4Gb + NZXT Kraken x62
HDD:
SSD SATA3 120GB Sandisk Standard Plus + 1Tb Toshiba
Sound:
Int
Case:
NZXT H500, Hue +
PSU:
735W Raidmax RX-735AP-R Modularno, 80PLUS Bronze/13.5cm RGB fan
Internet:
VDSL 20
OS & Browser:
Win 10 64bit/ Google Chrome
Da li svetle one male lampice nazad kad prikopcas kabel?

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
 

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Lampice svetle...
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
2.429
Rezultat reagovanja
644
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo T520
CPU & cooler:
i5 2450M 2.5 GHz
RAM:
12 GB DDR3
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
15" 1366x768 24" Benq GL2460
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250 GB
Mice & keyboard:
A4tech V7 bloody
Internet:
mts 50/8
OS & Browser:
Windows 10 v1803 Opera 60.0.3255.151
Verujem da ti nisi, ali si rekao da problem sa lan kartom od tada datira.
S obzirom da si već resetovao bios, ja bih probao da:
- deinstaliram drajver za mrežnu kartu;
- proverim kablove napajanja strujom matične i procesora;
- instaliram drajver za mrežnu kartu.

Ovo su sada već dodole, ali si već puno toga uradio. :rule:
 

ilja.p

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.08.2018.
Poruka
255
Rezultat reagovanja
217
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
CPU AM4 AMD Ryzen 5 2400G, 3.6GHz
Motherboard:
MSI B450 Carbon PRO AC
RAM:
DIMM DDR4 2x8GB 3000MHz GSkill Trident Z RGB
VGA & cooler:
AMD Radeon RX580 XFX 4Gb + NZXT Kraken x62
HDD:
SSD SATA3 120GB Sandisk Standard Plus + 1Tb Toshiba
Sound:
Int
Case:
NZXT H500, Hue +
PSU:
735W Raidmax RX-735AP-R Modularno, 80PLUS Bronze/13.5cm RGB fan
Internet:
VDSL 20
OS & Browser:
Win 10 64bit/ Google Chrome
Da li radi wifi npr. na telefonu kada se povezes preko tog rutera?

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
 

ilja.p

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.08.2018.
Poruka
255
Rezultat reagovanja
217
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
CPU AM4 AMD Ryzen 5 2400G, 3.6GHz
Motherboard:
MSI B450 Carbon PRO AC
RAM:
DIMM DDR4 2x8GB 3000MHz GSkill Trident Z RGB
VGA & cooler:
AMD Radeon RX580 XFX 4Gb + NZXT Kraken x62
HDD:
SSD SATA3 120GB Sandisk Standard Plus + 1Tb Toshiba
Sound:
Int
Case:
NZXT H500, Hue +
PSU:
735W Raidmax RX-735AP-R Modularno, 80PLUS Bronze/13.5cm RGB fan
Internet:
VDSL 20
OS & Browser:
Win 10 64bit/ Google Chrome
Da, ali da li na ruteru imas wifi? Da li mozes telefon da povezes na ruter i da imas net? Meni ne deluje da je problem do racunara, s obzirom na to sta si sve probao da resis. Logicnije mi je da je ruter riknuo

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
 

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Testirao sam ruter naravno sa drugim racunarom i sve radi kako treba...Imam i wifi na telefonu od rutera...
 

ilja.p

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.08.2018.
Poruka
255
Rezultat reagovanja
217
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
CPU AM4 AMD Ryzen 5 2400G, 3.6GHz
Motherboard:
MSI B450 Carbon PRO AC
RAM:
DIMM DDR4 2x8GB 3000MHz GSkill Trident Z RGB
VGA & cooler:
AMD Radeon RX580 XFX 4Gb + NZXT Kraken x62
HDD:
SSD SATA3 120GB Sandisk Standard Plus + 1Tb Toshiba
Sound:
Int
Case:
NZXT H500, Hue +
PSU:
735W Raidmax RX-735AP-R Modularno, 80PLUS Bronze/13.5cm RGB fan
Internet:
VDSL 20
OS & Browser:
Win 10 64bit/ Google Chrome
O zaboga. Onda odustajem imas gremlina u kucistu i to je to

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
2.429
Rezultat reagovanja
644
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo T520
CPU & cooler:
i5 2450M 2.5 GHz
RAM:
12 GB DDR3
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
15" 1366x768 24" Benq GL2460
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250 GB
Mice & keyboard:
A4tech V7 bloody
Internet:
mts 50/8
OS & Browser:
Windows 10 v1803 Opera 60.0.3255.151
Ja sam ti napisao da su to već dodole, dakle probaš i ono što nikako nije logično. :D

Ovo što @ilja.p piše ima smisla, ali bi morao da probaš sa još nekim uređajem koji se povezuje kablom; može da se desi da su ruteru neispravni wan/lan portovi, ali da mu wifi, tj rutiranje preko wifi radi.
 

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Videcu sutra kablove da proverim sve eventualno jos jednom bios da restartujem za svaki slucaj...Mada ako nista ne pomogne mozda da uzmem neki Network Adapter pa da ga ubodem u pci ako to ima i dalje da se kupi...
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
2.429
Rezultat reagovanja
644
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo T520
CPU & cooler:
i5 2450M 2.5 GHz
RAM:
12 GB DDR3
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
15" 1366x768 24" Benq GL2460
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250 GB
Mice & keyboard:
A4tech V7 bloody
Internet:
mts 50/8
OS & Browser:
Windows 10 v1803 Opera 60.0.3255.151
Videcu sutra kablove da proverim sve eventualno jos jednom bios da restartujem za svaki slucaj...Mada ako nista ne pomogne mozda da uzmem neki Network Adapter pa da ga ubodem u pci ako to ima i dalje da se kupi...
Jesi li proverio neki drugi uređaj kablom da povežeš sa ruterom?
Lako ćeš kupiti drugi mrežni adapter. Mada je ovo za reklamaciju, pod uslovom da nema evidentnih fizičkih oštećenja i ako je još uvek pod garancijom.
 

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa napisao sam gore da sam sa drugim racunarom na istom ruteru sa istim kablom imao konekciju...
Sto se tice fizickih ostecenja gledao sam nema nista(svi kondezatori i lemovi dobro izgledaju i stoje kako treba...)...
A reklamaciju nebi radio iako je maticna pod garancijom (nije stara ni 2 pune godine) jer trebace im makar 7dana da vide sta i kako je a ja to vreme nemam...
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
2.429
Rezultat reagovanja
644
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo T520
CPU & cooler:
i5 2450M 2.5 GHz
RAM:
12 GB DDR3
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
15" 1366x768 24" Benq GL2460
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250 GB
Mice & keyboard:
A4tech V7 bloody
Internet:
mts 50/8
OS & Browser:
Windows 10 v1803 Opera 60.0.3255.151
Dobro, ti možeš da kupiš i neki usb2lan adapter. Imaš raznih: za 100 mbit ti je potreban usb 2.0 port, a za 1 gbit usb 3.0 port. Naravno, možeš i preko pcie da ubodeš mrežnu kartu. Gledaj da to bude neko jeftino (ali ne preskupo) ulaganje.
Ako problem nije izazvan fizičkim oštećenjem, može biti da je problem u čipsetu koji odlazi u "večna lovišta"; nekada tako počne, pa prestanu da rade usb portovi, pa integrisana zvučna...
Pokušaj da se za sada nekako snađeš, ali da zameniš matučnu ploču do kraja garantnog roka.
 

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Uredu moram priznati da si me sad uplasio...Kad sam kupovao ovu maticnu nisam hteo da dajem brdo novca ali isto tako nisam uzimao ispod 10.000RSD i ako je tako kao sto ti kazes onda sam razocaran....Uradicu kao sto si i reko nacicu neko privremeno resenje pa cu obratiti paznju na garanciju i samu maticnu.Ako se bude pojavila jos neka anomalija ide na reklamaciju...
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
2.429
Rezultat reagovanja
644
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo T520
CPU & cooler:
i5 2450M 2.5 GHz
RAM:
12 GB DDR3
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
15" 1366x768 24" Benq GL2460
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250 GB
Mice & keyboard:
A4tech V7 bloody
Internet:
mts 50/8
OS & Browser:
Windows 10 v1803 Opera 60.0.3255.151
Uredu moram priznati da si me sad uplasio...Kad sam kupovao ovu maticnu nisam hteo da dajem brdo novca ali isto tako nisam uzimao ispod 10.000RSD i ako je tako kao sto ti kazes onda sam razocaran....Uradicu kao sto si i reko nacicu neko privremeno resenje pa cu obratiti paznju na garanciju i samu maticnu.Ako se bude pojavila jos neka anomalija ide na reklamaciju...
Izvini, nisam hteo da te uplašim, samo ti kažem da to ne zanemariš i da obratiš pažnju.
:ziveli:
 

Vendeta

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.05.2017.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nego recite mi jer bi bilo ok da kupim adapter sa usb 2.0 na moju brzinu interneta 80/8 ?
 

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
2.429
Rezultat reagovanja
644
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo T520
CPU & cooler:
i5 2450M 2.5 GHz
RAM:
12 GB DDR3
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
15" 1366x768 24" Benq GL2460
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250 GB
Mice & keyboard:
A4tech V7 bloody
Internet:
mts 50/8
OS & Browser:
Windows 10 v1803 Opera 60.0.3255.151
Nego recite mi jer bi bilo ok da kupim adapter sa usb 2.0 na moju brzinu interneta 80/8 ?
Bilo bi O.K. za sada, ali za ubuduće (veće brzine) morao bi nešto da pojačaš. Zavisi i od toga kakvi su portovi na ruteru: stomegabitni ili gigabitni. Ja sam uvek za gigabitni. :thumb:
 
Vrh