• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

GMK Yugo - moderan keycap set skrojen za potrebe ljudi sa EX-YU prostora.

synchromatik

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.01.2016.
Poruka
54
Rezultat reagovanja
21
Moja konfiguracija


Jugić smatran od mnogih za jedan od najgorih automobila svih vremena (i sa dobrim razlogom), a ipak zauzima specijalno mesto u srcu svih koji su odrasli negde u bivšoj Jugoslaviji.

A to smo i mi!
YugoMK, mlada i rastuća komuna entuzijasta okuljenih oko mehaničkih tastatura. Naši članovi dolaze sa svih strana bivše Juge: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna pa cak i iz Švedske.

GMK Yugo je naš prvi "community" projekat, i to je u pravom slislu te reči. To znači da niko neće zaraditi ni dinara od prodaje, što zauzvrat znači niže cene za sve zainteresovane.
Iako je počeo kao šala, trenutno smo odlučni i rešeni da ga privedemo kraju. Bez kompromisa za komunu i ljude sa prostora bivše Juge.

Boje:
Set vuče inspiraciju iz Yugo GV Sport verzije (GV znači "good value" tj dobar dil :P), specijalna verzija "sport" Jugića koji je svoje mesto našao na tržištu US-a sredinom 80tih. Odlucili smo da idemo sa tipicnom izbledelom zutom bojom kao osnovom celog seta. Naglasne boje su uzete sa GV-ove prepoznatljive sare.

Alphas and mods: RAL 095 90 20
Legends and accents: RAL 030 30 45
Stripes: RAL 050 50 60, RAL 030 30 45, RAL 040 20 19


Inspiracija:

Setovi:

Yugo 45 Kit:

Opšteprisutni Yugo 45, osnovni model - tata svih Jugića. Svačiji auto. Osnovni set.

Osnovni kit satkan za potrebe komune i ljude sa naših prostora. Pokriva rasporede TKL za YU ISO, YU ANSI i fizički ANSI, dok u isto vreme pokriva ostale popularne rasporede: HHKB, 60%, 65%, 66-key, 75%
U dobrom Jugoslovenskom duhu, gledamo prvo i samo svoje potrebe, naše karaktere i naš raspored. YU ISO na prvom mesto. Tito bi bio ponosan.
Capitalism kit:

Jugić na US tržištu? Naravno. Dodatni set.

Satkan za svetske potrebe i US ANSI & US ISO raspored. Pošto je "community" projekat ciljamo na nižu cenu i ovog dodatnog seta.Yugo 55 kit:

Ako vam Yugo 45 nije dovoljan, dodajte tenkey i imate - Yugo 55. Dodatni set.

Numpad set dodaje kompatabilnost za 1800, CP, 96-key i full size tastatature, plus par extra capova za koje smo smatrali da nisu dovoljno vredni da budu ukljuceni u osvnovnom set.Cabrio kit:

Treba vam više "mesta" ("space-a") u Jugiću? Otvorite krov i probajte vožnju u Cabrio setu. Dodatni set.

Set namenjen svim vašim "split space" potrebama. 3 capa su pimpovana u prepoznatljivom "narandzasto-crveno-braon" kombinaciji Yugo GB Sport-a. Ova "šara" će biti UV štampana na prednjoj strani capa, i tako dati retro SPORT izgled dok u isto vreme ne žrtvuje izdržljivost.Zastava kit:

Fabrika koja nam je podarila Jugića, i mnoge druge (ali uglavnom katastrofalne) automobile. Žila kucavica Jugoslovenske ekonomije od 1953, Zastava se kao što znate, nalazila u Kragujevcu, dok 2008 nije otkupljena od strane Fiat-a.

Odajemo počast Zastavi sa našim YU Ćiriličnim setom - prvi svoje vrste za GMK proizvođača, i prvi "ne-Ruski" Ćirilični set u modernoj istoriji keycap setova.
Ovaj set pokriva nekoliko varijanti Srpsko Ćiriličnih rasporeda (ISO, ANSI, split backspace), i nudi osnovnu podršku za Makedonski.
Dodatne ilustracije i koncepti:

Kako će set izgledati na vašoj tastaturi:Dodatni renderi i ostale grafike dostupne na:Group buy:
Ciljamo Novembar 2019 kao start grupne kupovine. Za sve one koji se prvi put susreću sa ovim načinom kupovine, ovo znači da će se pre slanja finalne poruđbine fabrici, cena formirati na osnovu ukupno naručenih setova. Što vise naručenih setova, manja cena za sve nas.

Vendori koji ce isporučivati setove na vašu adresu:
EU – mykeyboard.eu
US – TBD
Asia – TBD
Oceania – TBD

Više informacija i linkovi:
Geek Hack IC tema: [IC] GMK Yugo
Discord kanali: Join the Graystudio Discord Server!, Join the Emir's laboratory Discord Server!

Pozivamo vas da nam date svoje mišljenje kako na orginalnoj GH temi tako i ovde. Tu smo za sva vaša pitanja kao i za predloge - ovo je naš set koji smo dugo čekali.
 

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.149
Rezultat reagovanja
181
Moja konfiguracija
Da bi bio moderan dobro je da se vide i ALT GR znaci, bar oni najčešće korišćeni: @ { } [ ] \ ° € | ~ a znaju zatrebati i akcenti (óőö- tipke: 9 0 ' +)...
 

synchromatik

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.01.2016.
Poruka
54
Rezultat reagovanja
21
Moja konfiguracija
Da bi bio moderan dobro je da se vide i ALT GR znaci, bar oni najčešće korišćeni: @ { } [ ] \ ° € | ~ a znaju zatrebati i akcenti (óőö- tipke: 9 0 ' +)...
Pozdrav, hvala na komentaru. Karaktere koje si spomenuo su standardno prikazani u "Capitalism" kitu. YU ISO / YU ANSI po defaultu nemaju te znakove na istim mestima i zato nisu deo base kita. Naravno otud i dodatni kit da svako kome je to bitno, moze da rasporedi kako mu najvise odgovara.
 
Poslednja izmena:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.149
Rezultat reagovanja
181
Moja konfiguracija
Mislim na to da npr "@" se nalazi na tipki "V", dobije se kad se pritisne ALT GR + V:


Inače standard iz 80-ih kao i Jugić. Primenjuje se od početka PC računara.
QWERTZ - Wikipedia
 
Poslednja izmena:
Vrh