• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

DRAM Led dioda

FilipSt

Newcomer
Učlanjen(a)
04.02.2021.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
U skorije vreme PC nije hteo uopšte da boot-uje u windows niti da dâ sliku, kako se računar upali Dbug diode prvo svetli za jako kratko vreme na CPU i onda ostane na DRAM, nekad PC hoće da boot-uje normalno ali u većini slučajeva neće. Isprobao sam razne metode, resetovao CMOS tj BIOS probao različite kombinacije za RAM module i ništa. Prvo sam mislio da je sam procesor nekompatibilan sa matičnom pločom, ali nije, memorija takođe nije pošto je već godinu dana koristim. Početkom januara sam uzeo novi procesor (imao sam ryzen 3 2200g i zamenio ga za r5 1600af) prvih mesec dana je radio računar besprekorno bez ikakvih problema i odjednom se ovo dešava. Matična ploča koju koristim je Gigabyte Aorus B450 Elite (BIOS verzija F41) hteo bih da znam da li treba da se ažurira na neki noviji BIOS ili da zamenim ploču u potpunosti
20210203_033309.jpg

Vrh