• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Periferije] Cooler Master Storm Xornet II

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 2600 / LC Power Cosmo Cool 120
Motherboard:
Gigabyte B450 AUROS Elite
RAM:
G.Skill SniperX 2x8GB 3000MHz
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX 570 4GD5
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Kingston A400 240GB + WD Blue 500GB
Sound:
Genius SP-HF-160 / AKG K92
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Mice & keyboard:
A4Tech V7M + A4Tech Specter Claw / Redragon Harpe K503
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Pozdrav svima, ovo je moja prva samostalna recenzija i svaka kritika je dobrodosla.
Predstavicu vam gamerski mis iz nizeg cenovnog ranga koj je izradjen za Claw grip igrace.
Radi se o misu iz bogate Cooler Master kuhinje, a kao i ostali CM gaming proizvodi i ovaj mis nosi oznaku Storm.

Cooler Master Storm Xornet II je manji mis sa veoma specificnim dizajnom koj, barem u mojoj kuci, nije omiljen po estetici...
Agronomija misa je namenjena claw grip igracima, radi se o manjem misu koj je dizajniran za totalnu kontrolu prilikom gaminga.

Mis dolazi u lepo dizajniranoj kutiji, a pored samog misa tu je i quick guide koj nije preterano bogat.
,


Quick guide poseduje sliku samog misa iz pticije perspektive, kao i kutija, osnovne specifikacije i par navedenih prednosti misa na vise jezika, sto je istaknuto i na zadnjoj strani kutije.

Mis je izradjen od plastike sa finom mat zavrsnicom, a od estetskih detalja tu je jedva vidljiv Cooler Master logo. Na stranama misa nalazi se guma koja pruza dodatnu stabilnost pri kontroli misa, a tu su i dva tastera koja mozete programirati za razne zadatke preko Cooler Master programa. Baza misa poseduje dva velika ' klizaca ' sto ce onemoguciti proklizavanje misa i pruziti bolju kontrolu. Mis ima veoma specifican dizajn, sto mozete videti na slikama. Potrebno je napomenuti da je ovaj mis dizajniran za desnoruke igrace.
,


Kako je ovo godina RGB osvetljenja ni Xornet nije ostao imun na to. Xornet poseduje RGB osvetljenje na skrol tasteru koj se menja u zavisnosti od nivao DPIa, a boje koje vam odgovaraju mozete podesiti u programu. Jedna mana oko ovog RGB sistema je da bela nije bas kristalno bela...

Mis koristi Avago 3320 opticki senzor sa tri nivao DPIa koj se krece od 500 do 3500 DPI i mozete ga podesavati u svakom momentu uz pomoc tastera. Takozvana on fly kontrola DPI je veoma korisna prilikom igranja FPS gde u zavisnosti od puske mozete promeniti i DPI. Xornet II ima poling rate ili ti vreme odziva od 125 do 1000Hz.
Mis poseduje ukupno 7 tastera, a radi se o Omron svitchevima koji garantuju do 5 miliona klikova, koje je moguce programirati, a to su :
Standardni levi i desni taster, skrol dugme, dva tastera iza skrol dugmeta i dva tastera na bocnoj strani misa.

Mis se povezuje preko USB 2.0 konektora, a kabl je dugacak 180cm.. USB konektor je brandiran od strane CM i nosi logo Storm serije, a tu je i feritni prsten za filtraciju elektricnih smetnji, tu je cicak traka kojom mozete vezati kablove ukoliko negde nosite mis sa sobom. Dimenzije misa, po sajtu proizvodjaca, su : 105.4 x 76.6 x 37.2mm, a mis tezi 132g odnosno 80g bez USB kabla.

Software za ovaj mis, kao i za ostale CM proizvode, mozete skinuti preko njihovog zvanicnog sajta, a kada je u pitanju ovaj mis imate par opcija kao sto je programiranje tastera, promena DPIa i boje, promena poling rate-a...
Software je jednostavno dizajniran tako da se svako moze snaci.
Programiranje tastera je veoma jednostavno i na par klikova, a ja bih istakao opciju iskljucivanja senzora koja je korisna pri gledanju filmova.




:sekira:
 
Vrh