• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ASUS ROG Strix GS-AX5400

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.778
Rezultat reagovanja
395
Moja konfiguracija


ROG Strix je stigao

Svedoci smo da su ruteri sa AX standardom „preplavili“ čak i naše siromašnije tržište. Tako smo imali na testu pristupačne AX rutere koji kostaju tek malo iznad 100 evra, do onih namenjenih entuzijastima sa 10Gb/s portovanima koji su par puta skuplji.
Prvi put nam se na testu našao ASUS ROG Strix ruter i to u vidu modela – GS-AX5400 čiji naziv nam otkriva da se radi o ruteru koji će moći da pruži maksimalne kombinovane brzine bežičnog prenosa približno do 5400Mb/s što je mnogo više od mnogih AC rutera. Tu je i adaptibilni QoS, podrška za WPA3 standard isl, pa da vidimo kako se ovaj ruter pokazao u praksi kod nas na testu.

Opširnije...
 

alex303

Banned
Učlanjen(a)
03.11.2010.
Poruka
419
Rezultat reagovanja
378
Moja konfiguracija
OS & Browser:
MS-DOS
Što niste naveli da svaki firmware u Asus routeru ima spyware koji se aktivira kada se koristi Adaptive QoS, Web History, Game Boost...itd. Citiraću text koji se nalazi u web interfejsu samog routera:

Please note that users are required to agree to share their information before using DDNS, Remote Connection (ASUS Router APP、Lyra APP、AiCloud、AiDisk), AiProtection, Traffic analyzer, Apps analyzer, Adaptive QoS, Game Boost and Web history. At any time, users can search the contents of the terms at this page or stop sharing their information with other parties by choosing
Ukoliko ne želite da router špijunira vaš saobraćaj, sve navedene funkcije se deaktiviraju, i ovaj router postaje običan WiFi router sa WiFi 6. Custom firmware-i za ovaj model ne postoje iako se router deklariše kao "open source".
 
Vrh