• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

AMD Carrizo

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.781
Rezultat reagovanja
395
Moja konfiguracija


Performance procesori za laptopove

AMD je 2. juna održao brifing o svojim najnovijim performance procesorima sa integrisanom grafikom (APU). Novi procesori su namenjeni laptopovima i energetski efikasnim desktop mašinama, a donose simbiozu novih „Excavator x86“ jezgara i nove Radeon GPU arhitekture. Koristeći unapređeni SoC dizajn, AMD je planirao da smanji potrošnju novih procesora za 40% (u odnosu na prethodnu generaciju), dok istovremeno nudi priličnu dobit u procesorskoj snazi, grafici i multimedijalnim performansama.

Nova serija APU-ova je dizajnirana ciljajući specijalno laptop-segment od 400$-700$, koji je najzastupljeniji segment na tržištu, odnosno procentualno se najviše prodaju laptopovi u pomenutom cenovnom rangu. Nepovoljna činjenica po AMD je da 95% takvih laptopova dolazi sa Intel konfiguracijom, i uzevši to u obzir, Carrizo je specijalno dizajniran i osmišljen da prodrma situaciju na postojećem tržištu i podigne tržišni udeo AMD-a na viši nivo.

Opširnije...
 
Vrh